ApaOne blog!

Nova Besplatna muzika sada je dostupna za Reels reklame

08
nov
2022
Nova Besplatna muzika sada je dostupna za Reels reklame

Dokazano je da je zvuk sjajan način za privlačenje publike. Dok provodite vreme na platformi kao što je Instagram, možete preskočiti video zapise, ali ako vam zvuk privuče pažnju, verovatno ćete se više zainteresovati za sadržaj. Ovo je samo deo ljudske prirode, naša pažnja se lakše hvata kroz pesmu.

Meta je u poslednjem periodu zabeležila čak 30% više angažovanja na svojim Reels objavama na Facebooku i Instagramu. Platforma se sada nada da će oglašivačima pružiti bolju priliku da podstaknu reakciju publike na Reels Instagram reklame pomoću kataloga sa kvalitetnom besplatnom muzikom.

“Oglašivači sada mogu da izaberu pesmu iz naše biblioteke ili da dozvole aplikaciji da automatski izabere najbolju muziku za oglas na osnovu njegovog sadržaja.” - kaže Meta, koja poseduje Instagram. Oni su prepoznali važnost kvalitetne muzike za svoju aplikaciju i odlučili su da deluju u tom pravcu.

 

Kako ovo funkcioniše?

Ova funkcija, koja je dostupna samo oglašivačima, omogućava odabranim nalozima da izaberu pesmu iz Meta biblioteke. Alternativno, oni mogu dozvoliti aplikaciji da izabere numeru za koju smatra da najbolje odgovara sadržaju u Reelsu. Ovaj izbor će napraviti Meta-in menadžer oglasa. Biće zanimljivo ispratiti koliko tačno uparivanje sadržaja i muzike može biti.

Meta je nedavno potpisala ugovore sa velikim izdavačkim kućama za podelu prihoda. Varner Music Group i Universal Music Group su dve od njih. Ovo je zanimljivo jer se TikToku trenutno savetuje da sledi sličan put sa podelom prihoda. Ugovor će omogućiti umetnicima da ostvare određeni prihod kada se njihov sadržaj koristi na objavama kreatora na Facebok-u.

 

Želite da iskoristite prednosti nove funkcije? Evo kako da dodate besplatnu muziku na Facebook i Instagram Reels reklame.

Možete da dodate muziku Instagram oglasima u Menadžeru oglasa koristeći Creative Editor. Evo kratkog pregleda koraka koje morate da pratite:

  1. Napravite Instagram oglas kao i obično dok ne dođete do kreativnog odeljka.

  2. U odeljku za reklame kliknite na polje „Dodaj muziku“.

  3. Kliknite na „Izaberi muziku“ da biste otvorili Creative Editor i izaberite „Automatski primenite muziku“ ili „Ručno primenite muziku“.

  4. Sačuvajte podešavanja

Svoj oglas možete upotpuniti detaljima i videti kako će izgledati i zvučati pre nego što ga završite. Kada odaberete svoja podešavanja, možete ih poslati na pregled. Ako je oglas odobren, pojaviće se na Instagramu za demografske podatke odabrane za prikaz. Ako odaberete da automatski puštate muziku – čućete izbor pesama koje će se pojaviti pored vašeg oglasa da biste ih odobrili ili odbili.

 

Muzika za Karusel Reels reklame

Tokom prototipskog testiranja, Meta će objavljivati oglase na Facebook-u koji se mogu preskočiti nakon što pogledate 4-10 sekundi. Takođe će dodati pojedinačne video oglase koji se reprodukuju kada se Reel završi. Nakon što se oglas završi, Reel će se ponovo pokrenuti.

Karusel oglasi će takođe biti testirani za Reels i uključivaće 2 do 10 slikovnih oglasa prikazanih na dnu Facebook video zapisa. Meta Ads Manager će omogućiti korisnicima da primene muziku na svoje Instagram Reels-e odabirom do pet pesama.

Oglašivači takođe mogu da poslušaju svih pet pesama iz preporučenog izbora kada prave oglas. Međutim, neće moći da predvide koja će pesma biti izabrana za oglas kada se on bude prikazivao. Meta ažuriranje besplatne muzike za reklame nije primenljivo na postojeće postove. Samo one koje će biti stvorene u budućnosti.

 


Ostavite komentar

Možda će vas zanimati i:

Mit o Google faktorima za optimizaciju

Mit o Google faktorima za optimizaciju

Sigurno ste već mnogo puta čuli za čuvenih Google-ovih 200 faktora za rangiranje (200 Google ranking factors). Međutim,...
SEO taktike koje će poboljšati vaše poslovanje

SEO taktike koje će poboljšati vaše poslovanje

Šta je SEO i zašto je važan za vaše poslovanje? SEO ili optimizacija za...

Imate ideju?

Javite nam se da je zajedno ostvarimo.