ApaOne blog!

Kako da promovišete proizvode iz svog web shopa bez kreiranja 1000+ oglasa

07
sept
2020
Kako da promovišete proizvode iz svog web shopa bez kreiranja 1000+ oglasa

Imate uspešan web shop sa mnogo različitih proizvoda i/ili usluga u ponudi i želite da svoje proizvode i/ili usluge reklamirate na društvenim mrežama kako biste povećali prodaju, a samim tim i prihod? To je ispravno razmišljanje koje vam može doneti napredak u poslu. 

Ali da li ste znali da to više nije tako komplikovano, da ne morate kreirati oglas za svaki pojedinačni proizvod i na to utrošiti značajne resurse? Facebook dinamički oglasi su nešto što će vam veoma dobro doći u ovoj situaciji. U ovom tekstu donosimo osnovne informacije šta su to dinamički oglasi, kako funkcionišu i na koji način mogu doprineti vašem poslovanju.

 

Šta su to dinamički oglasi?

Dinamički oglasi koriste “machine learning” za skaliranje vaših oglasa kada imate široku paletu ili veliku količinu proizvoda. Dinamički oglasi automatski isporučuju relevantne usluge ili ponude ljudima na osnovu njihovih interesa, namera i radnji. 

Ali kako zapravo ovo funkcioniše? 

Umesto da ručno podesite 1.000 skupova oglasa, možete da napravite katalog sa svim svojim proizvodima i uslugama. Tada imate opciju da napravite jednu kampanju koja podstiče prodaju na vašem web sajtu ili u aplikaciji koristeći personalizovane preporuke na nivou korisnika za sve proizvode u vašem katalogu. Kada god kupac izrazi interesovanje za neki proizvod iz vašeg kataloga, Facebook će dinamički generisati oglas za tu osobu i automatski je isporučiti na mobilnom uređaju, tabletu ili računaru. 

Ovo rešenje će vas poštedeti kreiranja pojedinačnih oglasa za svaki pojedinačni proizvod. 

Dinamički oglasi izgledaju potpuno isto kao i ostali pojedinačni oglasi. Ako kao cilj oglasa koristite prodaje u katalogu, automatski ćete prikazivati dinamičke oglase. Takođe možete prikazivati dinamičke oglase u cilju instaliranja aplikacije ili generisanja potencijalnih kupaca. Ako imate više proizvoda ili usluga koje želite da prodate ili generišete potencijalne kupce, dodajte svoj katalog na nivou skupa oglasa.

Dinamički oglasi imaju dve opcije ciljanja koje dosežu vaše kupce u različitim fazama kupovnog puta:

  • Dinamički oglasi za široku publiku dopiru do potrošača koji još uvek nisu kupovali od vas ili posetili vašu web stranicu, ali su možda pokazali interesovanje za vrste proizvoda ili usluga koje nudite.
  • Dinamički oglasi za retargetiranje dosežu potrošače koji su izrazili interesovanje za određene proizvode na vašoj web lokaciji ili u aplikaciji i podstiču ih da dovrše radnju.

 

Preduslov za dinamičke oglase - napraviti katalog

Katalog sadrži informacije o svim artiklima koje želite da oglašavate ili prodajete na Fejsbuku i Instagramu. Možete da povežete svoj katalog sa različitim vrstama oglasa i prodajnim kanalima kako biste ljudima prikazivali vaše proizvode, uključujući Facebook prodavnice, Instagram kupovinu, dinamičke oglase i još mnogo toga.

Da biste napravili katalog, morate imati Facebook stranicu za svoj biznis, kao i da podesite Business Manager tako da svom biznisu možete da dodelite katalog. 

Kada kreirate katalog na stranici www.facebook.com/products, možete izabrati način na koji želite da dodate stavke u svoj katalog:

  • Možete otpremiti podatke o proizvodu da biste sami dodali stavke.
  • Ili izabrati Connect Ecommerce Platform ako svoje proizvode hostujete na platformi e-trgovine. 

Možda neće biti potrebe ovde kreirati katalog ako vaša platforma ima integraciju sa Facebook-om za uvoz proizvoda.

Kada ste na neki od ovih načina uneli proizvode u svoj katalog, ostaje vam samo da izaberete ime za svoj katalog i završite njegovo kreiranje. 

Ako ste za svoj katalog odredili podešavanja jezika i zemalja, možete da napravite dinamički oglas za više jezika i zemalja. Oglas će ljudima automatski prikazati relevantne stavke iz vašeg kataloga sa tačnim informacijama za njihov lokalni jezik ili zemlju. Na primer, videće opise predmeta na svom jeziku i tačne cene i valutu za svoju zemlju.

 

Zašto koristiti dinamički oglas

Da sumiramo zašto biste trebali koristiti dinamičke oglase i koje su to njihove prednosti:

  • Personalizovani su: automatski isporučuju relevantan sadržaj potrošačima na osnovu njihovog ponašanja i interesovanja.
  • Uvek su uključeni: automatizovana kampanja kontinuirano optimizuje i promoviše sve vaše proizvode bez potrebe za konfigurisanjem svakog pojedinačnog oglasa.
  • Retargetiranje: Ponovo ciljaju kupce web lokacije ili mobilne aplikacije da bi ih podsetili na proizvode koje su pregledali, ali nisu kupili.
  • Pronađite nove kupce: Dosegnite nove ljude koji su izrazili interesovanje za vaše proizvode (ili proizvode slične vašem) koristeći ciljanje široke publike, čak i ako još uvek nisu posetili vašu web stranicu ili aplikaciju.
  • Dinamički oglasi automatski promovišu proizvode ljudima koji su izrazili interesovanje na vašoj web lokaciji, u vašoj aplikaciji ili negde drugde na Internetu.

 

Ukoliko smatrate da je ipak bolje da profesionalci ovo urade za vas, kontaktirajte nas.


Kategorija: Društvene mreže

Ostavite komentar

Možda će vas zanimati i:

5 saveta koji će vam pomoći da poboljšate strategiju internih likova

5 saveta koji će vam pomoći da poboljšate strategiju internih likova

Da li koristite pun potencijal internih linkova na vašem sajtu? Verovatno ne. Retko ko zapravo iskoristi...
11 marketinških strategija za mala preduzeća i njihove Facebook stranice

11 marketinških strategija za mala preduzeća i njihove Facebook stranice

Izgradnja brenda na Facebooku zahteva od vas da razumete svoju publiku, koristite prave alate u pravo vreme i da konstantno...

Imate ideju?

Javite nam se da je zajedno ostvarimo.