Content marketing

Content marketing ili marketing sadržaja je osnova svakog uspešnog poslovanja.

Bez sumnje, dobar sadržaj je kralj svakog uspešnog poslovanja. Jer, upravo je kvalitetan sadržaj ono što vas deli od toga da svoju publiku zaista upoznate sa onim čime se bavite. Iza svakog brenda krije se jedinstvena priča, koja će jedino privući pažnju ukoliko bude ispričana na pravi način.

Uvek svež, inovativan i edukativan sadržaj učiniće da se čitaoci zainteresuju za vaš sajt, ali i da se ponovo vrate na njega. On je ključ za dobro pozicioniranje na pretraživačima i čini osnovu bolje vidljivosti i veće posećenosti vašeg sajta. Uz relevantan i kvalitetan sadržaj vaša priča će stići do većeg broja ljudi kojima su potrebni vaši proizvodi ili usluge.

Content marketing ili marketing sadržaja je neizostavan deo digitalnog marketinga i čine ga tri osnovna elementa - sadržaj, komunikacija i rangiranje.

 

Kreiranje sadržaja

Kada se govori o sadržaju, jednostavno rečeno, reč je o tekstovima koju su u vezi sa onim čime se bavite. Njihova svrha jeste da sajt održavaju ažurnim, a što je još važnije, vašoj ciljanoj grupi pružaju važne informacije o vašem biznisu. Sadržaj koji se nalazi na vašem sajtu šalje jasnu poruku kupcima i potrošačima da ste odgovorna firma koja aktivno posluje, ali i ona koja dosledno vodi računa o njihovim potrebama. Kvalitetan sadržaj neophodan je da biste se izdvojili od konkurencije i stekli veću bazu vernih posetilaca i stalnih kupaca. Profesionalni tekstovi o vašem biznisu ključ su jačanja vašeg brenda i lakšeg prepoznavanja vaše jedinstvene ponude. U tu svrhu, za vas kreiramo sadržaj za sajtove i sadržaj za blogove koji će na adekvatan način predstaviti vaše poslovanje. Stil pisanja tekstova prilagođen je osobinama vašeg biznisa, ali i vašim ličnim željama i zahtevima. Sadržaji tog tipa savršeno su optimizovani za pretraživače i omogućavaju bolju vidljivost vašeg sajta. Pored toga, posetiocima sajta nude kvalitetne i interesantne informacije vredne njihove pažnje. Oni mogu da budu u duhu native ili prirodnog oglašavanja, gde će se određeni proizvod ili usluga predstaviti u određenom kontekstu. Na primer, ukoliko imate kozmetičke proizvode, promovisaćemo ih u okviru priče o nezi tela. Ako izdajete apartmane za smeštaj, prikazaćemo ih u priči o lepotama vašeg kraja. Prodajete patike? – tekst u sportskom duhu je pravo rešenje! Drugi način pisanja je klasičan PR tekst, gde će vaš proizvod biti prikazan u svrhu direktne kupovine ili korišćenja usluge. Navešće se njegove karakteristike, zbog čega je baš to pravi izbor, gde ili kako može da se dođe do tog proizvoda, a često i koja je cena.

 

Komunikacija sa vašom publikom

Komunikacija se prvenstveno odnosi na dostizanje vaše ciljne grupe. To se uspeva direktnom komunikacijom, zahvaljujući nedeljnom ili mesečnom pregledu novosti (newsletter). On je pomoćnik i podsetnik vašoj publici, kako ne bi propustila ono najvažnije, a sa druge strane vaš direktan kontakt sa njima, čiji je efekat lako merljiv. Pored toga, ukoliko želite da vaše vesti ili informacije dostignu širu grupu ljudi, postoji mogućnost njihove distribucije kroz portale www.blogosfera.rs i www.vesti.rs.

 

Zbog čega je važan ažuran i kvalitetan sadržaj na sajtu? Zbog toga što Google prepoznaje da je vaš sajt aktivan i da pruža relevantne informacije, te tako dobija signal da ga bolje rangira. Za ovaj posao zadužen je SEO sektor, koji se bavi različitim tehnikama, a jedna od najvažnijih je – link bilding.

U okviru naših content marketing usluga nudimo vam mogućnost kreiranja sadržaja za promociju vašeg sajta preko adekvatnih dolaznih linkova. Tekstovi se pišu namenski i potpuno su prilagođeni osobinama vašeg poslovanja, ali i sajtovima na kojima su plasirani. Osim što sadržaji ovog tipa dovode do većeg saobraća, oni jačaju i ime vašeg brenda, kao i njegovo pozicioniranje na pretraživačima.

Imamo iskustvo u nekoliko oblasti za koje svakodnevno kreiramo sadržaje i distribuiramo ih do stotine redovnih pratilaca naših magazina:

 • Biznis i finansije
 • Turizam i Horeca
 • Poljoprivreda
 • Marketing, Mediji i PR
 • Informacione tehnologije i telekomunikacije
 • Obrazovanje
 • Energetika
 • Farmacija
 • Lepota i moda
 • Hrana i piće
 • Transport
 • Trgovina i posredovanje
 • Nekretine
 • Hemija
 • Metalska industrija
 • Drvna i papirna industrija
 • Građevinarstvo i arhitektura
 • Politika i ekonomija
 • Motorna vozila

Da li ste spremni da počnemo?

Od razvoja strategije do kreiranja sadržaja, objavljivanja do distribucije i promocije, naše vodeće usluge marketinga sadržaja dizajnirane su da postignu vaše poslovne ciljeve. Sadržaj je vredan koliko i planiranje iza njega. ApaOne agencija vam nudi kompletnu uslugu content marketinga koja uključuje strategiju, savetovanje i promociju. Naše usluge marketinga sadržaja uključuju publiku i podržavaju komercijalne ciljeve na svim kanalima za uspešan content marketing.

Ukoliko ste spremni da krenete sa plasiranjem kvalitetnog sadržaja, popunite formular i mi ćemo vam poslati ponudu kreiranu prema vašim potrebama.

Pošalji zahtev

Imate ideju?

Javite nam se da je zajedno ostvarimo.