ApaOne blog!

TRIP ADVISOR: Sjajan kanal promocije ukoliko se bavite turizmom ili ugostiteljstvom

09
feb
2022
TRIP ADVISOR: Sjajan kanal promocije ukoliko se bavite turizmom ili ugostiteljstvom

Za vas koji se bavite turizmom ili ugostiteljstvom spremili smo blog post o Trip Advisoru - o kanalu promocije i komunikacije koji vaše poslovanje može podići na viši nivo.

Šta je zapravo Trip Advisor?

Trip Advisor predstavlja sajt koji je namenjen svima onima koji vole da putuju, da razmenjuju svoja iskustva, savete, ocene (recenzije), fotografije i da koriste samu platformu za planiranje putovanja.

Na neki način ovu platformu možemo nazvati i konsultantom za putovanja uzimajući u obzir istraživanja prema kojima svaki treći putnik u svetu negde između pakovanja i planiranja putovanja uđe na Trip Advisor, radi pretrage lokacija i atrakcija.

Ono što je interesantno jeste da sadržaj kreiraju upravo sami posetioci ostavljajući recenzije. A prema nekim procenama, trenutno Trip Advisor koristi oko 60 miliona ljudi.

Iako je trenutno korišćenje Trip Advisora daleko zastupljenije u stranim zemljama, polako se pojavljuje sve veći trend korišćenja ove mreže i u Srbiji, te se zato sve češće sadržaj prilagođava engleskom jeziku, kako bi bio dostupniji široj publici.

Koje su prednosti korišćenja Trip Advisora u poslovne svrhe?

  • Jedinstven i blagovremen izvor informacija, sa pregršt informacija i fotografija koje drugi putnici objavljuju,
  • Građenje odnosa sa putnicima (odgovaranjem na ostavljene recenzije),
  • Funkcionalnost (mogućnost rezervisanja usluga smeštaja, turističkih tura..),
  • Pružanje relevantnih informacija o destinaciji/usluzi,
  • Besplatni kanal promocije i
  • Doseg do stranaca.


Ono što se smatra kao najveća mana jeste konfuzija do koje posetioci dolaze zbog različitih mišljenja. Dok neko napiše “Restoran za svaku preporuku”, za istu uslugu neko može napisati “Užasno iskustvo.”

Ipak mnogo je više prednosti koje mogu biti na vašoj strani kad je ova platforma u pitanju. Ukoliko i naiđete na negativne komentare, oni vam mogu biti podstrek i uvid u to na poboljšanju kojih usluga možete raditi.

Kakve koristi možete imati od pojavljivanja na Trip Advisoru?

Ukoliko želite da vaš hotel, restoran, turistička agencija ili turistička organizacija bude istaknuta na ovoj platformi potrebno je da napravite profil i unesete sve relevantne informacije koje putnicima mogu biti od koristi. To su fotografije, adresa, kontakt telefon, veb sajt, radno vreme. Ukoliko je restoran u pitanju možete ostaviti i linkovan meni.


Zašto je sve to korisno?!

Zato što je u bazi podataka ove platforme pokriven veliki broj gradova, atrakcija, hotela, restorana, turističkih tura, kontakata, te su zbog toga od velike pomoći korisnicima za planiranje odmora i putovanja.

Takođe, ono što posetioci Trip Advisora posebno ističu jeste rangiranje najboljih hotela, restorana i atrakcija.. to im je od velike pomoći pri odabiru istih, jer kada korisnik pretražuje određenu lokaciju, npr. Novi Sad, njemu izađu preporuke za - gde odsesti, gde jesti, šta raditi i na taj način mu da ideje i predloge.

Ako želite da vaš restoran, hotel ili turistička agencija izađe istaknuta na prvoj stranici pri pretraživanju određene destinacije, sve što je potrebno jeste da imate što više dobrih ocena i komentara, kao i da budete ažurni. To znači da Trip Advisor zahteva od vas da budete ažurni, update-ujete informacije, odgovarate na komentare, dodajete fotografije, gradite odnos na putnicima..


I jedan mali savet za kraj - Ako želite da pozovete ljude da vas ocene na Trip Advisoru najbolje je da uradite nalepnicu ove platforme i postavite negde na ulazna vrata objekta kako bi korisnici vaših usluga videli da ste aktivni na toj mreži i da vam tu mogu ostaviti recenziju.


Kako vam se čini Trip Advisor?!
Da li biste koristili ovu platformu u poslovne svrhe?!


Kategorija: Aktuelnosti

Ostavite komentar

Možda će vas zanimati i:

Kako do idealne dimenzije fotografija na društvenim mrežama?

Kako do idealne dimenzije fotografija na društvenim mrežama?

I vrapci na grani znaju da fotografija govori više od hiljadu reči. Upravo zato je fotografija nešto bez...
Studija slučaja: Uzoni.rs

Studija slučaja: Uzoni.rs

Uzoni.rs je web sajt zamišljen za spajanje ponuđača usluga i potencijalnih korisnika, na teritoriji gradova Beograd...

Imate ideju?

Javite nam se da je zajedno ostvarimo.