ApaOne blog!

Kako On this day utiče na korisnike Fejsbuka?

25
maj
2018
Kako On this day utiče na korisnike Fejsbuka?

Fejsbuk je društvena mreža koju svi naprosto obožavaju. Mnogi su joj se odupirali, smatrali da im ne treba lični profil. Brendovi takođe, nisu odmah uvideli benefite, naročito pobornici tradicionalnog marketinga. I onda se odjednom desio bum – nazovimo ga Fejsbum. Svi su bili prisutni na ovoj društvenoj mreži, naročito je Fejsbuk postao popularan kod generacije srednjih godina.

To je doprinelo tome da se mlađe generacije okrenu „novokomponovanim“ mrežama – Instagramu, Twitteru, Snepčetu... Imperiji zvanoj Fejsbuk ovo svakako nije išlo u prilog. A ne bi se zvala imperijom bez razloga, zar ne?

Na koji način Fejsbuk zadržava ljude?

Novostima. Novim opcijama. Novim mogućnostima. Koje korisniku drže pažnju i idu mu u prilog. Jer to je ono što korisnici žele. A ono čime trenutno najviše utiče na korisnike ove najpopularnije društvene mreže ikada, jeste kroz Memories ili On this day.

Kako On this day utiče na korisnike Fejsbuka?

Sa svojih 14 godina postojanja, moramo priznati da je Fejsbuk zaista pravi mudrac. Tačno zna šta je ono što njegovi korisnici vole. I ne samo to – zna pravi način da im drži pažnju i da ih emotivno veže za sebe. A postoji li nešto jače od emocija?:)

Baš iz tih razloga Fejsbuk obaveštava o svemu onome što smo objavljivali pre nekoliko godina: bile to fotografije, statusi, snimci...

Sa pojavom On this day, 2015. godine, šta je Fejsbuk želeo da postigne?

- Da nas podseti na važne datume,
- Da nas podseti na važne događaje,
- Da ponovo proživimo nama značajan događaj.

Kada nas Fejsbuk obavesti o uspomenama, imamo opciju Share, što nam omogućava da delimo sadržaj koji smo postavili na ovu društvenu mrežu pre određeni broj godina, čime su lajkovi i komentari zagarantovani.

A kako ovu Fejsbukovu ideju mogu da iskoriste kompanije?

Može već da se zaključi da su važni datumi „igra na sigurno“. Pođite od sebe – prvenstveno zavirite na policu gde vam stoje foto albumi, pa uđite u galeriju svog mobilnog telefona, sigurno čuvate sve fotografije i video zapise, da biste se podsetili važnih trenutaka i datuma.

Kompanije ovu sjajnu stvar mogu da iskoriste na sledeći način:

- Čestitanjem praznika (kao što su veliki verski praznici, Nova godina, 1. maj,...)
- Podsećanjem na važne datume (što zavisi od same niše poslovanja – ukoliko se bavite poslovanjem koje je važno za zaštitu životne sredine, važan datum može biti Dan planete zemlje (22. april), ukoliko imate lokalnu prodavnicu kolača važan datum je Svetski dan kolača (4. decembar),...)
- Podsećanjem na važne datume svog poslovanja, što može značajno da utiče na ciljnu grupu jer ovakvim objavama možemo da ih podsetimo da smo tu isključivo zbog njih.

Šta je najvažnije?

Dobro osluškujte svoju ciljnu publiku. Pomno pratite šta se dešava na društvenim mrežama. Budite empatični. Naučite kako diše vaša ciljna grupa koja je prisutna online. I na taj način najbolje možete da iskoristite potencijal društvenih mreža.

Počnite sa važnim datumima. Rezultati vas već uveliko čekaju.


Kategorija: Društvene mreže

Ostavite komentar

Možda će vas zanimati i:

SEO taktike koje će poboljšati vaše poslovanje

SEO taktike koje će poboljšati vaše poslovanje

Šta je SEO i zašto je važan za vaše poslovanje? SEO ili optimizacija za...
Kako unajmiti influensere za vaš biznis

Kako unajmiti influensere za vaš biznis

Influenser je zanimanje koje je danas sve popularnije u svetu, pa tako i na našim prostorima. To je osoba koja...

Imate ideju?

Javite nam se da je zajedno ostvarimo.