ApaOne blog!

Twitter: Kako povećati broj pratilaca?

05
okt
2018
Twitter: Kako povećati broj pratilaca?

„Pa, koliko pratilaca imate na Twitteru?“

Jedno od osnovnih pitanja ukoliko imate nalog na ovoj društvenoj mreži za svoj brend.

Prema statistikama, Twitter je mesto na kojem osobe koje se bave marketingom ili prodajom najviše interakcije ostvaruju sa potencijalnim klijentima. Twitter je veoma „brzo“ mesto i jednostavno za „rukovanje“. I što je najinteresantnije, pronaći ćete pripadnike svoje ciljne grupe.

Ali, kako doći do followera?

SproutSocial navodi nekoliko načina da prikupite veći broj pratilaca:

1. Tvitujte češće

Twitter je malo drugačiji od Facebooka i Instagrama i zahteva malo „agresivniju“ kampanju. Ukoliko se pitate koliko puta dnevno treba da postujete, kažu da je zlatna sredina između 3 i 7 puta. Neki brendovi tvituju čak između 15 i 20 puta dnevno. Ono što je ključ uspeha na Twitteru jeste sledeće: ne promovišite isključivo sebe. Retvitujte. Delite relevantne članke iz vaše branše. Vesti. Zaista, mogućnosti je mnogo.

2. Vreme objavljivanja

Istraživanja kažu da je najbolje vreme za objavljivanje tokom radnih dana, i to u rano i kasno podne.

3. Postujte vizuelni sadržaj

Pretpostavljamo da znate – tvitovi praćeni vizuelnim sadržajem više privlače lajkove i retvitove u odnosu na one koji su samo praćeni tekstom. Naravno, nema ništa loše kada objavljujete isključivo tekst, ali uvek je dobro razbiti monotoniju nekom dobrom fotografijom, GIFom ili video snimkom.

4. Koristite hashtags

Mislite o heštagovima na sledeći način – kao da na osnovu njih vaše objave bivaju „više tražene“. Naravno, tako i jeste. Istraživanja su pokazala da ukoliko koristite makar jedan #, vaš tvit će imati više interakcije. Naravno, slobodno možete i više da ih koristite, naročito ako možete da ih upotrebite u samoj rečenici – to je pun pogodak.

5. Tagujte, koristite opciju retweet i reply

Sjajno je ukoliko se već sada koristite komentarisanjem drugih tvitova, naročito drugih brendova. Ono što je važno jeste da odgovorimo na svaki komentar. Ukoliko vas neko taguje u svom tvitu, veća je verovatnoća da će veći broj ljudi da čuje za vas, pa da vas i zaprati, iz znatiželje. Vaše je da ih zadržite kao svoje followere.

6. Optimizujte svoj profil

Postavite odgovarajuću profilnu i cover fotografiju. Napišite biografiju. Ostavite link ka vašem web sajtu. Budite profesionalni i ostavite što više podataka kako vaši pratioci ni jednog jedinog momenta ne bi bili u nedoumici koga to prate.

7. Promovišite sa na drugim platformama

Zato imamo druge socijalne mreže, web sajt, pa i mail marketing... Sve što koristimo online, odlično je za promociju našeg Twitter naloga.

Još jedna stvar je od izuzetne važnosti – već neko vreme se šuška kako Twitter nije toliko popularan na ovim našim prostorima. Međutim, znajte jedno – uvek ima mesta za one koji imaju nešto novo i pametno da kažu. Može to biti baš vaš brend.


Kategorija: Društvene mreže

Ostavite komentar

Možda će vas zanimati i:

Zašto ne biste trebali kupovati Instagram pratioce i  šta umesto toga raditi

Zašto ne biste trebali kupovati Instagram pratioce i šta umesto toga raditi

Možda znate da je vaš Instagram sadržaj dobar, ali zamislite koliko će izgledati bolje ako deluje ...
Donacije i dobrotvorne akcije – dobar glas daleko se čuje

Donacije i dobrotvorne akcije – dobar glas daleko se čuje

Kada se pomene dobrotvorna akcija ili prikupljanje donacija koja vam je prva asocijacija? Verovatno pomislite na jednu od...

Imate ideju?

Javite nam se da je zajedno ostvarimo.