ApaOne blog!

Fejsbuk - omiljena mreža generacije srednjih godina

29
dec
2017
Fejsbuk - omiljena mreža generacije srednjih godina

Fejsbuk koriste različite generacije, gotovo podjednako, ali se uvek potencira da je to mreža koju najviše biraju mladi. Međutim, Sprout Social studija sa 1.000 ispitanika je pokazala da i nije baš tako. To se posebno odnosi na komunikaciju sa brendovima.

Svaka generacija voli Fejsbuk

Naime, ona raspoznaje tri kategorije korisnika: Millennial (od 18 do 34 godine), Gen X (od 34 do 54 godine) i Baby Boomer (55+) u Sjedinjenim Američkim Državama. Procenat od 65% onih iz druge dve kategorije, rekao je da im je omiljena društvena mreža koju koriste Fejsbuk. Ovi najstariji, njih 60%, najviše od svih želi da se promoviše na ovoj mreži.

Millennial kategorija radije bira Instagram (22%) i Snepčet (Snapchat, 16%), dok se za Fejsbuk opredelilo njih 33%. Najmlađi iz ove kategorije, oni do 24 godine, prilično vole sve društvene mreže. Naime, opredelili su se prvenstveno za Instagram, sa 25%, ali ga sledi Fejsbuk sa 24%, kao i Snepčet sa 23%.

Sve tri kategorije radije su odabrale Jutjub (YouTube), nasptam Tvitera (Twitter) i Pinteresta.Praćenje brendova na društvenim mrežama

Kada je u pitanju praćenje brendova, Millennial i Gen X se dva puta više ovim bave na društvenim mrežama, u odnosu na Baby Boomer grupu - 49% naspram 25%. Tako će sedam od 10 pripadnika srednje kategorije da se opredeli na ovaj način za kupovinu nečega što nudi omiljeni brend.

Millennial prate brendove zbog zabave (38%) i informacija (42%), dok Gen X prati zbog takmičenja (41%,), kao i promocija (58%). Baby Boomers pripadnici su u zlatnoj sredini.

Gledajući drugačije, Gen X grupacija je sklonija da odustane od nekog brenda, odnosno da ga više ne prati, ukoliko smatraju da je sadržaj uvredljiv. Mlađa generacija se na ovo odlučuje ukoliko objave počnu da ih nerviraju, dok oni najstariji povlače ovakav potez ako shvate da je u pitanju spam, odnosno neželjeni sadržaj.


Kategorija: Društvene mreže

Ostavite komentar

Možda će vas zanimati i:

Vaš sajt se ne prikazuje na pretraživačima? Evo šta sve može biti razlog za to

Vaš sajt se ne prikazuje na pretraživačima? Evo šta sve može biti razlog za to

Dobar start Kreirali ste sajt i postavili na izabrani domen. Google algoritam će videti vaš sajt i...
TRIP ADVISOR: Sjajan kanal promocije ukoliko se bavite turizmom ili ugostiteljstvom

TRIP ADVISOR: Sjajan kanal promocije ukoliko se bavite turizmom ili ugostiteljstvom

Za vas koji se bavite turizmom ili ugostiteljstvom spremili smo blog post o Trip Advisoru - o kanalu...

Imate ideju?

Javite nam se da je zajedno ostvarimo.