ApaOne blog!

Kako nadmudriti Instagramov algoritam?

31
avg
2018
Kako nadmudriti Instagramov algoritam?

Da li vam se nekada činilo da više niste sigurni kako Instagram funkcioniše? Svesni ste da je jedan od najpopularnijih društvenih medija, ali se čitav koncept promenio od samog početka. Naravno da se promenio, to je prvo sa čime moramo da se „uhvatimo u koštac“ kada je reč o internet marketingu: promene su svakodnevne. Ako želite da se bavite društvenim mrežama i online marketingom, morate to da prihvatite (naročito marketinške agencije). Ako ne volite promene, razmislite onda barem o promeni profesije.

Šta se promenilo na Instagramu?

Prošlost je priča o Instagramu kao mediju koji hronološki prikazuje objave, a mitovi su da ova aplikacija prikazuje objave na osnovu kvaliteta fotografija, ili da daje prednost fotkama ili snimcima.

Kako sada stvari funkcionišu?

Šta ćete prvo videti na svom Instagram nalogu zavisi od sledećih parametara:

1. Interesovanje. Instagram nam na News Feed plasira ono što najviše lajkujemo, komentarišemo, pratimo.
2. Vreme objavljivanja. Objave ne vidimo hronološki, ali i dalje ćemo pre videti objave koje su skoro objavljene nego one pre nekoliko dana.
3. Interakcija sa drugim profilima. One koje najviše pratite, sa kojima komunicirate preko direct messages, čije objave i profile stalno pratite, biće među prvima na News Feedu.

Kako da iskoristite Instagram algoritam?

1. Pravite Insta Story. Zašto? Povećava interakciju. Kroz mogućnost da se vaša Insta priča pošalje nekom korisniku, mogućnost odgovaranja na priču, pa čak kreiranje Story-ja u vidu ankete je ono što upravo povećava angažovanost oko vašeg brenda.
2. Organizujte nagradne konkurse. Ko još ne voli da nešto osvoji? Još na omiljenoj društvenoj mreži? Pa to je ostvarenje svih snova! Pored toga, ovo je još jedan način za povećavanje interakcije.
3. Podelite koristan savet ili neku novu informaciju. Na primer, ugostiteljski ste objekat. Zašto ne bi podelili svoj recept za savršenu jutarnju kafu ili možda omlet, musli?
4. Objavljujte onda kada je vaša ciljna grupa prisutna na Instagramu. Imate business nalog? Pogledajte statistiku i vidite kojim danima ima najviše „akcija“ na vašem profilu i u koje vreme. Te podatke iskoristite tako što ćete baš u to vreme objaviti neki važan sadržaj.
5. Instagram Ads. Reklame na Instagramu su interesantne i daju nekoliko mogućnosti: da promovišemo profil, web sajt ili lokaciju.

Savet za sve ljubitelje Instagrama: pratite redovono promene. Instagram voli da nam pruži pregršt novih mogućnosti, ali neke sitnice voli da zadrži za sebe. Igrajte po pravilima, i definitivno ćete biti sjajan Insta igrač. ;)


Kategorija: Društvene mreže

Ostavite komentar

Možda će vas zanimati i:

Novosti koje uvodi Google Analitika-upoznajte Google Analytics 4

Novosti koje uvodi Google Analitika-upoznajte Google Analytics 4

Mnoge su zabrinule promene vezane za praćenje analitike koje su najavljene od strane Googla. Postojanje izbora između Univerzalne...
 10 koraka do uspešnog Online nastupa!

10 koraka do uspešnog Online nastupa!

  U današnjoj, turbolentnoj, ekonomiji, konkurencija je nikad jača. Ona je vidljiva i na online i offline...

Imate ideju?

Javite nam se da je zajedno ostvarimo.