ApaOne blog!

Kako da unapredite sadržaj na vašem blogu?

15
dec
2020
Kako da unapredite sadržaj na vašem blogu?

Do sada je svima koji su imalo istraživali SEO i promovisanje poslovanja putem digitalnih kanala jasna važnost postojanja bloga na sajtu i njegovo redovno ažuriranje kvalitetnim sadržajem. Međutim, šta kada naiđete na blokadu? Istražili ste tržište i ključne reči, pisali tekstove na teme koje su relevantne i vredne za vašu ciljnu grupu, ali ste došli do zasićenja i čini vam se da sadržaj koji stvarate gubi kvalitet ili se ponavlja.

U ovom tekstu vam predlažemo tri kreativna načina da osvežite svoju content marketing strategiju i nastavite sa plasiranjem kvalitetnog sadržaja.

Pronađite specifične grupe (niše) u vašoj zajednici

Prvi predlog je da pronađete specifičnu grupu u okviru vaše zajednice i pomognete joj da se njen glas čuje. Izabrana grupa ne mora nužno biti deo vaše ciljne grupe, ali je bitno da vam se interesi u određenoj meri poklapaju.

Za primer uzmimo zajednicu ljubitelja životinja u kojoj se nalazi i sprecifična grupa koja se zalaže za sprečavanje izumiranja pčela. Iako se na prvu može činiti da je ovakav sadržaj previše specifičan i da neće dovesti do zadovoljavajućih rezultata, vi na ovaj način pružate vrednost zajednici koja je strastvena prema svom cilju i koja će intenzivno deliti vaš sadržaj i dovoditi saobraćaj na vaš sajt.

Važno je navesti da pri izboru specifične grupe potražite i izaberete one sa ciljevima do kojih je i vama stalo, jer na taj način čuvate svoju autentičnost.

Liste proizvoda i usluga

Sledeći predlog je da pokušate pronaći proizvode i usluge koje vaša ciljna grupa koristi, a zatim u svoj sadržaj uključite liste u kojima su ti proizvodi i usluge nabrojani i/ili rangirani.

Naravno, liste ne treba da promovišu vašu konkurenciju, ali ni da budu kreirane radi samopromocije. Njihova glavna svrha je da pomognu vašoj publici.

Ako nastavimo sa temom životinja i za primer uzmemo prodavnicu hrane za životinje, tema njihovog teksta može biti “5 najboljih pet salona u Novom Sadu”. Na ovaj način čitaocima pružaju korisne informacije, pri čemu ne ugrožavaju svoje poslovanje i ne traže ništa zauzvrat.

Činjenica da tekst nije napisan radi samopromocije povećava šanse da bude podeljen kroz zajednicu i dovede do većeg broja poseta na sajtu. S druge strane, tu su brendovi čije ste proizvode i usluge naveli u listama i koji će ih rado podeliti sa svojom zajednicom.

Baš iz ovih razloga vredi uložiti vreme u istraživanje i kreirati dobar i koristan sadržaj koji će vašoj publici dati određenu vrednost.

Angažujte Content Creator-e

Poslednji predlog je da pronađete dobre Content Creator-e koji će da pišu za vas. Najbolje rezultate ćete postići ukoliko su to osobe sa dokazanim uspehom u pisanju tekstova u vašoj oblasti.

Jedan od načina da to ostvarite je da istražite najuspešnije tekstove na teme koje su vezane za vaše poslovanje. U primeru prodavnice hrane za životinje to može biti tekst sa naslovom “Najbolje rase pasa za porodicu”. Sledeći korak je da potražite autora tog teksta i ponudite mu da povremeno ili redovno piše za vaš blog.

S obzirom da je ovo osoba sa dokazanim uspehom i manjom ili većom zajednicom koja voli i prati njihov rad, bitno je da im date što veću slobodu prilikom biranja tema i pisanja, jer će tako biti veće šanse da tekst postigne veliki uspeh.

Zaključak

Kao što je već navedeno, značaj bloga na sajtu je svima jasan, a količina sadržaja koji se svakodnevno plasira konstantno raste. U ovom tekstu smo naveli tri kreativna saveta koja vam mogu pomoći da započnete ili nastavite kreiranje kvalitetnog sadržaja za vaš blog. Njihovom primenom povećavate svoju šansu da stignete do velikog broja čitalaca i posetilaca na sajtu, te ostanete relevantni i konkurentni u digitalnom svetu.

Ukoliko vam je potrebna podrška stručnjaka, ne ustručavajte se da nas kontaktirate.


Ostavite komentar

Možda će vas zanimati i:

Kako da moj sajt “iskoči” prvi na Google-u?

Kako da moj sajt “iskoči” prvi na Google-u?

Ne smete da preskočite SEO optimizaciju, jer uz tačno određene korake i vreme sigurno će i vaš sajt biti...
5 najznačajnijih Facebook novina

5 najznačajnijih Facebook novina

U poslednjih nekoliko meseci stvari u svetu se menjaju neverovatnom brzinom. Kako se menjaju životi ljudi,...

Imate ideju?

Javite nam se da je zajedno ostvarimo.