ApaOne blog!

IGTV na Instagramu – kreiranje video sadržaja do 60 minuta!

29
jun
2018
IGTV na Instagramu – kreiranje video sadržaja do 60 minuta!

Ukoliko ste od onih koji obožavaju da probaju nove stvari i beže od monotonije, sigurno je Instagram jedan od vaših omiljenih medija. Iako je pod rukovodstvom Fejsbuka, moramo priznati da nekada ne možemo da ostanemo imuni na promene koje se dešavaju na Fejsu jer neke od njih nam ne idu u prilog (setite se samo Explore Feed-a).

Ali Instagram je sjajan – sve novine koje „lansira“ ostavljaju nas bez daha. I želimo još i to očekujemo. I što je najbolje, to zaista i dobijemo. Upravo to je razlog zašto Instagram iz dana u dan ima sve veći broj ljubitelja i korisnika.

Novost kojom nas je Instagram iznenadio pre desetak dana jeste IGTV opcija. Ona nam predstavlja, kako mnogi vole da kažu „YouTube u malom“.

Šta je IGTV?

Do sada smo mogli da postavljamo snimke do 60 sekundi pa i da koristimo čuveni Insta Story, ali uz IGTV imamo mogućnost da kreiramo video koji može da traje do 60 minuta. Ovo je sigurno san svake Instagram zvezde! ;)

IGTV ikonica se nalazi u gornjem desnom uglu na Instagram profilu i okviru ove funkcije na raspolaganju imamo pregled snimaka profila koje već pratimo, pregled popularnih snimaka (u skladu sa onim profilima koje već pratimo) a isto tako možemo da se vratimo na neki video koji smo krenuli da gledamo ali ga nismo odgledali do kraja. Sjajno, zar ne?

IGTV ima i posebnu aplikaciju, ali u ovom trenutku se o njoj priča isključivo kao o novoj Instagram funkciji.

Svoj IGTV kanal može da napravi svako i to vrlo jednostavno!

Da li ćemo voleti IGTV?

Naravno. Veliku prednost u ovoj funkciji svakako mogu prvenstveno da vide influenseri, a brendovi su ti koji baš ovu funkciju influensera treba da „okrenu“ u svoju korist. Ukoliko vam je YouTube dosadio (da li je to uopšte moguće?!) sigurno će vam biti zanimljivo da testirate IGTV. Ono po čemu je specifičan jeste da je video uspravan, tačnije, u dimenzijama je čuvenog storija.

Ono što je još uvek nepoznato, jeste da li će moći da se kreiraju reklame u okviru ove nove funkcije.

Mi držimo fige da hoće. :)




Kategorija: Aktuelnosti

Ostavite komentar

Možda će vas zanimati i:

Šta je CRM?

Šta je CRM?

CRM (Customer Relationship Management) ili u slobodnom prevodu “Upravljanje odnosa sa klijentima” je strategija koju kompanije koriste...
SEO analiza konkurencije

SEO analiza konkurencije

SEO analiza konkurencije je od velike važnosti za uspešnost vaše SEO strategije.To je proces kategorizacije i procene...

Imate ideju?

Javite nam se da je zajedno ostvarimo.