ApaOne blog!

Google objavio novi SEO Starter Guide

22
dec
2017
Google objavio novi SEO Starter Guide

Google je objavio novu verziju SEO Starter Guide-a. Ukoliko do sada niste čuli, SEO Starter Guide je Google-ov vodič, iliti literatura za SEO početnike.

Ovaj vodič je namenjen početnicima koji kroz konkretne primere pokazuje razliku između optimizovanog web sajta za pretragu i onog neoptimizovanog. Samim tim predstavlja i faktore koji utiču upravo na dobro rangiranje web sajta baš na Google-u.

Prema Google-u, postoji zaista mnogo izvora koji vam mogu pomoći da kreirate dobar web sajt. Njihovi tvorci obično vole da se posavetuju sa Google-om koji je to najbolji način za kreiranje sajta koji je optimizovan za pretragu. Google-ovi izvori za ovu namenu su upravo SEO Starter Guide i Webmaster Academy. Da bi Google pomogao webmasterima da kreiraju moderne i optimizovane sajtove, objavio je najnoviju verziju SEO Starter Guide-a.

Tradicionalni SEO Starter Guide navodi praktične primere koji pokazuju na koje načine pretraživači lakše mogu da indeksiraju web sadržaj. Webmaster Academy osnovana je po principu da pruža informacije i alatke koje pomažu webmasterima da kreiraju dobar sajt i na koji način mogu da ga pronađu prilikom pretrage. Budući da ova dva izvora imaju sadržaj koji se ponavlja i koji može biti pomalo i iscrpljujući tokom kreiranja optimizovanog i sigurnog web sajta, Google je odlučio da kaže zbogom starom SEO vodiču u PDF formatu.

Ažurirani SEO vodič će zameniti i stari vodič i Webmaster Akademiju. Ažurirana verzija zasniva se na prethodno dostupnom dokumentu ali sadrži dodatne delove koji se odnose na potrebu i značaj optimizacije za pretraživače, kao i na podatke izgradnje sajta optimizovanog za mobilnu pretragu. Ovaj vodič je trenutno dostupan na devet jezika (na engleskom, nemačkom, španskom, francuskom, italijanskom, japanskom, portugalskom, ruskom i turskom) a uskoro će biti preveden na još 16 jezika.


Ostavite komentar

Možda će vas zanimati i:

Oglašavanje putem Instagram priče – da ili ne?

Oglašavanje putem Instagram priče – da ili ne?

Instagram je, inspirisan Snepčetom, sredinom 2016. godine implementirao čuveni Story – Instagram priču, koja može biti fotografija ili...
6 razloga zašto vam je video marketing neophodan

6 razloga zašto vam je video marketing neophodan

Video marketing je nešto čemu se u poslednje vreme pridaje sve više pažnje. I to ne zato što...

Imate ideju?

Javite nam se da je zajedno ostvarimo.