ApaOne blog!

Studija slučaja: Uzoni.rs

12
apr
2018
Studija slučaja: Uzoni.rs

Uzoni.rs je web sajt zamišljen za spajanje ponuđača usluga i potencijalnih korisnika, na teritoriji gradova Beograd i Novi Sad. Ponuđač se registruje putem popunjavanja forme na sajtu, ili putem neke od društvenih mreža, a zatim ostatak podataka dopunjava, postavlja tačnu lokaciju na mapi, uploaduje profilnu sliku, slike za galeriju i postavlja opis i linkove do sajta i društvenih mreža. Ponuđač može da unese do 3 adrese i 3 broja telefona, kao i jednu glavnu kategoriju i dve podkategorije biznisa. Dizajn je pregledan i jasan, lak za snalaženje bilo kom prosečnom korisniku računara i Interneta. Elementi sugestivno navode kroz registraciju i popunjavanje podataka.

Korisnik prolazi jednostavnu registraciju koja zahteva samo email, šifru, grad, ime i prezime. Takođe može da iskoristi neku od društvenih mreža kako bi olakšao proces registracije.

Na mapi može da pregleda listu unetih ponuđača. Biznisi su razvrstani u kategorije i podkategorije, a od lokacija dostupni su samo Novi Sad i Beograd.

Dve stvari koje se posebno ističu u ovom projektu su:

Lociranje korisnika - korisnik se locira prema gradu koji unese. Prema lokaciji koju dozvoli iz browsera učitava mu se razdaljina do traženih biznis ponuđača. Lokaciju može da traži i registrovanom i neregistrovanom korisniku. Sortiranje biznisa se može još raditi i putem najbolje ocenjenih ili najpopularnijih ponuđača.

Poruke u realnom vremenu ( opcija chat ) - poruke i notifikacija poruke se učitavaju i bez osvežavanja stranice od strane korisnika. Korisnik pronađe ponuđača i zatim ga kontaktira putem poruka. Ponuđač mu odgovara, a zatim ima mogućnost da pošalje i ponudu, gde stavlja datum, vreme, opis i cenu.

Studija slucaja uzoni.rs

Korisnik prihvata ili odbija ponudu, a nakon završenog posla, korisnik može da označi da li je posao završen ili ne, kao i da da ocenu ponuđaču.

Web sajt je urađen na srpskom i engleskom jeziku. Nema ograničenja u vidu broja korisnika, ponuđača, poruka i ponuda, i ova vrsta web sajta ima potencijal rasta bez ograničenja.

Uz dobru marketing promociju i kvalitetno predstavljanje na društvenim mrežama, web sajt ima potencijal da zaživi u punom kapacitetu, i dođe do svoje ciljne grupe korisnika i ponuđača.


Kategorija: Studije slučaja

Ostavite komentar

Možda će vas zanimati i:

Google Ads Performance Max kampanje – Nove opcije i preporuke

Google Ads Performance Max kampanje – Nove opcije i preporuke

Google je odlučio da nadogradi Performance Max kampanje nizom novih opcija i ponudio je svoje preporuke za efikasnije promovisanje rasprodaja. Nove...
Instagram, Fejsbuk ili Snepčet priče – šta je pravo rešenje za vaše poslovanje?

Instagram, Fejsbuk ili Snepčet priče – šta je pravo rešenje za vaše poslovanje?

Priče ili Story su broj jedan kada govorimo o društvenim mrežama. Toliko su popularne da zaboravimo kako su...

Imate ideju?

Javite nam se da je zajedno ostvarimo.