ApaOne blog!

Studija slučaja: Uzoni.rs

12
apr
2018
Studija slučaja: Uzoni.rs

Uzoni.rs je web sajt zamišljen za spajanje ponuđača usluga i potencijalnih korisnika, na teritoriji gradova Beograd i Novi Sad. Ponuđač se registruje putem popunjavanja forme na sajtu, ili putem neke od društvenih mreža, a zatim ostatak podataka dopunjava, postavlja tačnu lokaciju na mapi, uploaduje profilnu sliku, slike za galeriju i postavlja opis i linkove do sajta i društvenih mreža. Ponuđač može da unese do 3 adrese i 3 broja telefona, kao i jednu glavnu kategoriju i dve podkategorije biznisa. Dizajn je pregledan i jasan, lak za snalaženje bilo kom prosečnom korisniku računara i Interneta. Elementi sugestivno navode kroz registraciju i popunjavanje podataka.

Korisnik prolazi jednostavnu registraciju koja zahteva samo email, šifru, grad, ime i prezime. Takođe može da iskoristi neku od društvenih mreža kako bi olakšao proces registracije.

Na mapi može da pregleda listu unetih ponuđača. Biznisi su razvrstani u kategorije i podkategorije, a od lokacija dostupni su samo Novi Sad i Beograd.

Dve stvari koje se posebno ističu u ovom projektu su:

Lociranje korisnika - korisnik se locira prema gradu koji unese. Prema lokaciji koju dozvoli iz browsera učitava mu se razdaljina do traženih biznis ponuđača. Lokaciju može da traži i registrovanom i neregistrovanom korisniku. Sortiranje biznisa se može još raditi i putem najbolje ocenjenih ili najpopularnijih ponuđača.

Poruke u realnom vremenu ( opcija chat ) - poruke i notifikacija poruke se učitavaju i bez osvežavanja stranice od strane korisnika. Korisnik pronađe ponuđača i zatim ga kontaktira putem poruka. Ponuđač mu odgovara, a zatim ima mogućnost da pošalje i ponudu, gde stavlja datum, vreme, opis i cenu.

Studija slucaja uzoni.rs

Korisnik prihvata ili odbija ponudu, a nakon završenog posla, korisnik može da označi da li je posao završen ili ne, kao i da da ocenu ponuđaču.

Web sajt je urađen na srpskom i engleskom jeziku. Nema ograničenja u vidu broja korisnika, ponuđača, poruka i ponuda, i ova vrsta web sajta ima potencijal rasta bez ograničenja.

Uz dobru marketing promociju i kvalitetno predstavljanje na društvenim mrežama, web sajt ima potencijal da zaživi u punom kapacitetu, i dođe do svoje ciljne grupe korisnika i ponuđača.


Kategorija: Studije slučaja

Ostavite komentar

Možda će vas zanimati i:

Kako da optimizujete vaš Google My Business nalog

Kako da optimizujete vaš Google My Business nalog

Google My Business je besplatan alat koji omogućava vlasnicima biznisa da upravljaju svojim prisustvom...
Novine u Google Analytics 4

Novine u Google Analytics 4

Google Analytics planira ukidanje četiri modela atribucije, a istovremeno uvodi nove funkcije nazvane “proračunate metrike” koje omogućavaju kreiranje...

Imate ideju?

Javite nam se da je zajedno ostvarimo.