ApaOne blog!

Studija slučaja: Marigold prirodna kozmetika

16
apr
2020
Studija slučaja: Marigold prirodna kozmetika

Zadatak: Klijent Marigold bavi se proizvodnjom, prodajom i distribucijom prirodne kozmetike, biljnih i eteričnih ulja. Cilj je bio kreirati web sajt koji će ponuditi prezentaciju svih proizvoda iz ponude, kao i mogućnost online kupovine. Primarni fokus stavljen je na to da sajt bude sugestivniji korisniku, kao da mu pruža mogućnost da ga lako pretražuje, prateći kategorije proizvoda, namenu proizvoda ili potrebe svoje kože.

Rešenje:

Za klijenta je dizajniran vizuelni identitet sajta, koji prati njegovu prezentaciju na društvenim mrežama. Web sajt je responsive i prilagođava se rezoluciji uređaja na kom se čita. Prikaz linkova u tekstu, sidebar menija i sličnih proizvoda, omogućava korisniku da se lako i sugestivno upućuje na proizvode.

Proces porudžbine veoma je jednostavan i obavlja se jednostavnim unosom podataka za isporuku, bez potrebe za prethodnom registracijom.

Glavni meni obuhvata sve najvažnije informacije, poput liste proizvoda, lokacija prodajnih mesta, kontakt podatke i blog postove.

Na sajtu postoji i opcija pretrage proizvoda, koja olakšava korisniku pronalaženje željenog proizvoda. Takođe, tu je i mogućnost prijave na newsletter, koji se kreira svakog meseca i obuhvata sve najvažnije informacije, akcije i sniženja. Pored toga, korisnici se mogu prijaviti i u VIP klub koji im pruža dodatne pogodnosti pri kupovini.

U okviru zadataka, obuhvaćena je i SEO optimizacija, koja je obezbedila visoko rangiranje za sve relevantne ključne reči.

Za klijenta je obezbeđeno i vođenje društvenih mreža Facebook i Instagram, kao i kreiranje promotivnih kampanja na ovim platformama. Kampanje na društvenim mrežama daju izvanredne rezultate i trenutno čine najvažniji tip promocije brenda Marigold.

 


Kategorija: Studije slučaja

Ostavite komentar

Možda će vas zanimati i:

Studija slučaja: Beauty blog Oboji život

Studija slučaja: Beauty blog Oboji život

    Zadatak:   Kreirati veb-sajt za blog Oboji Život na kom će se objavljivati blog postovi posvećeni kozmetici, kozmetičkim preparatima, savetima...
Reklame na društvenim mrežama - stub digitalnog oglašavanja

Reklame na društvenim mrežama - stub digitalnog oglašavanja

Društvene mreže uzimaju primat u digitalnom marketingu, a ove godine one su ključni deo marketing strategija. U brojevima...

Imate ideju?

Javite nam se da je zajedno ostvarimo.