ApaOne blog!

Statistike društvenih mreža koje vam mogu pomoći u 2018. godini

15
dec
2017
Statistike društvenih mreža koje vam mogu pomoći u 2018. godini

Još tačno 16 dana do Nove godine. Brojimo sitno. Kako obično biva u ovo doba godine, sumiramo tekuću godinu i postavljamo nove ciljeve za predstojeću. Tako je na svakom životnom polju, pa tako i poslovnom. Pogotovo ako se bavite marketingom (oni koji već klimaju glavom, sigurno se misle – prvo marketinški ciljevi, pa onda sve ostalo). Predstavili smo neke trendove digitalnog marketinga koji nas čekaju u 2018. godini. A sada ćemo malo da pišemo o Novoj godini i društvenim mrežama. Tačnije, predstavljamo nekoliko social media marketing statistika koje morate znati (imati na umu) u sledećoj godini!

Krucijalne u strategiji digitalnog marketinga

Upravo to su društvene mreže postale u 2017. godini. Aktivnost na njima donosi merljive rezultate u poslovanju, bilo da je reč o prodaji ili jačanju samog brenda. Zašto je to tako? Svet društvenih medija je izuzetno dinamičan i konstantno se menja. Pa hajde da vidimo neke od najinteresantnijih statistika koje mogu uticati na buduće strategije marketinga na društvenim mrežama!

Facebook statistika

1. Trenutno postoji preko 50 miliona malih kompanija koje koriste svoju Facebook stranicu da bi se približile i povezale sa svojim kupcima, a 4 miliona ovih kompanija se koristi oglašavanjem baš na ovoj društvenoj mreži!

2. Najbolje vreme za postavljanje objava na Facebook-u je sredom u 15 časova! Drugo optimalno vreme je između 12:00 i 13:00h subotom i nedeljom, ili između 13:00 i 16:00h četvrtkom i petkom!

Twitter statistika

1. 78% Twitter korisnika koji izraze nezadovoljstvo ili žalbu o nekom brendu baš putem ove mreže, očekuju odgovor u roku od sat vremena!

2. Postoji 1,3 milijardi naloga na Twitteru, ali od njih je samo 328 miliona naloga aktivno!

Instagram statistika

1. Čak 90% Instagram korisnika je mlađe od 35 godina! Instagram je postao društveni medij koji služi za targetiranje milenijalaca. 32% tinejdžerske populacije smatra da je Instagram najvažnija društvena mreža.

2. Objave na Instagramu koje podrazumevaju tagovanje drugog Instagram korisnika (56%) ili označavanje lokacije (79%) bivaju mnogo vidljivije! Zato nikada ne zaboravite da kažete „sa kim ste na slici“ i „gde se nalazite“!

YouTube statistika

1. Postoji 1,5 milijardi prijavljenih YouTube korisnika koji makar jednom mesečno posete ovaj kanal!

2. Više od polovine YouTube pregleda je učinjeno preko mobilnih uređaja, a prosečan pregled snimaka sa mobilnih telefona traje više od 40 minuta!

LinkedIn statistika

1. Prosečan broj objavljenih tekstova nedeljno na LinkedIn-u je 100.000! Tekstovi koji se pišu baš na ovoj platformi imaju veliki značaj za kompanijske profile.

2. Profili na LinkedIn-u koji imaju profilnu fotografiju (cover fotografija je još veći plus) imaju 20 puta veću šansu da im neko pogleda profil, a čak 36 puta veću šansu da će ih neko kontaktirati putem ove mreže. Bilo da imate svoj privatan profil ili kompanijski, profilne fotografije su „must“!

Da li će vam ove poslednje social media statistike pomoći da brže i bolje postignete zacrtane novogodišnje ciljeve?

Ho-ho-ho kuca na vrata, pa ćemo se svi zajedno uveriti u to!


Kategorija: Društvene mreže

Ostavite komentar

Možda će vas zanimati i:

SEO taktike najbolje rangiranih restorana u lokalnoj pretrazi u Srbiji

SEO taktike najbolje rangiranih restorana u lokalnoj pretrazi u Srbiji

Lokalni SEO je strategija optimizacije pretraživača koja pomaže vašem preduzeću da bude vidljivije u rezultatima lokalne pretrage na Google-u. Slično...
Kako da napravite super fotku na Instagramu?

Kako da napravite super fotku na Instagramu?

Da li pripadate onoj grupi ljudi koja već neko vreme planira da napravi business nalog na...

Imate ideju?

Javite nam se da je zajedno ostvarimo.