ApaOne blog!

SEO vodič za e-trgovinu i onlajn poručivanje - Otkrijte SEO savete za povećanje konverzija i online porudžbina

04
mart
2022
SEO vodič za e-trgovinu i onlajn poručivanje - Otkrijte SEO savete za povećanje konverzija i online porudžbina

Sa početkom pandemije, mogućnost naručivanja putem interneta postala je suštinska karakteristika svake veb stranice. Pre pandemije, primarni cilj optimizacije za lokalne pretraživače (SEO) bio je da podstakne vidljivost i promet ljudi na fizičkoj lokaciji.

Sada su preduzeća usredsređena na pružanje besprekornog iskustva na više kanala prodaje, kako bi se omogućilo klijentu da što lakše izvrši svoju online porudžbinu.

Ovo takođe omogućava kupcima da odaberu kako žele da prime svoj proizvod, sa opcijama isporuke ili preuzimanja koje najbolje odgovaraju njihovim potrebama.

Sa ovim prelazom, strategija o tome kako da se maksimalno poboljša iskustvo onlajn naručivanja se promenila.

U ovom postu ćemo podeliti naš lokalni SEO vodič za e-trgovinu i online poručivanje za promovisanje više konverzija.

Iz Google My Business listinga izvucite maksimum za vašu online prodaju

Dok online pretražuju mesto za kupovinu, kupci će verovatno stupiti u interakciju sa Google Business unosom vašeg preduzeća kao prvom kontaktnom tačkom. Od suštinske je važnosti da imate podešavanja koja usmeravaju klijente da poruče onlajn ili posete vašu veb lokaciju. Link za poručivanje treba da odvede kupca direktno na proces poručivanja, kako bi mogao da započne svoju kupovinu.

Trebalo bi da postoji što manje distrakcija, kako bi kupcima bilo što lakše da započnu proces i zaključe svoju kupovinu. Vodite svog klijenta do stranice menija, analize glavnih kategorija ili pojednostavljene funkcije pretraživanja.

U okviru svog Google My Business profila možete da pružite i informacije o dostupnim opcijama za prijem porudžbine, kao što su preuzimanje u prodavnici, preuzimanje na ulici, dostava istog dana ili standardna dostava.
Ove informacije poznate su kao Google My Business atributi i svaki primenljivi atribut maloprodaje treba da bude selektovan za baš svaki vaš profil, kako bi se potencijalnom klijentu predstavilo što više korisnih opcija. Novi Google atributi se redovno ažuriraju i dodaju, pa redovno pratite šta je dostupno i primenjivo na vaš brend.

Oglasi lokalnog inventara za maloprodaje

Da bi što više olakšali proces kupovine i povećali rangiranje za određene proizvode, prodavci bi trebalo da odaberu oglase lokalnog inventara. Sa ovim tipovima oglasa podešenim za specifične lokacije brenda, kupci mogu da vide određene proizvode dostupne upravo na toj lokaciji.

Takođe, ovo omogućava da se vaš GMB nalog rangira za određene proizvode koje klijent može da pretražuje na Google-u i prikazuje mu šta je trenutno dostupno na lokaciji na kojoj je zainteresovan da preuzme svoju porudžbinu. Ovo stvara pojednostavljeno iskustvo za kupca, a istovremeno podstiče brže konverzije.

Kada klijent klikne na jedan od proizvoda iz oglasa, biće usmeren na Google-ov izlog tog prodavca.

Google pruža neophodne uslove za podešavanje lokalnog fida proizvoda, kako biste mogli da iskoristite ovu funkciju u okviru vašeg unosa. Takođe, Google obezbeđuje metriku koja omogućava brendovima da mere učinak ovih digitalnih oglasa.

Online naručivanje za restorane

Lokali koji imaju primarnu kategoriju podešenu kao restoran, imaju mogućnost da prikažu online poručivanje direktno na svom GMB profilu. Ovom funkcijom se može upravljati direktno u okviru Google Business profila preduzeća, tako što ćete odabrati opciju Naručivanje hrane na levom panelu. Da biste je aktivirali trebalo bi da podesite dugme „Poruči onlajn“.

Ažuriranjem te funkcije, korisniku će biti prikazane različite opcije koje su dostupne za naručivanje iz restorana. Kupac može da naruči direktno iz restorana ili može odabrati poručivanje preko partnera sa kojima restoran sarađuje.

Za lokacije koje su integrisane, kupci će moći da poručuju direktno u okviru Googla. Prikazaće se stavke menija dostupne na toj lokaciji, sa opisima i izlistanim cenama. Takođe, biće im omogućeno da izvrše sve dostupne izmene za svoju porudžbinu.

Podešavanje porudžbina pomoću Google-a za restorane

Ako vlasnici restorana žele mogućnost da njihovi klijenti poručuju direktno preko Google-a, potrebno je da prate nekoliko koraka. Pre svega, potrebno je posetiti Google-ovu stranicu za pomoć, kako bi proverili da li se kvalifikuju za tu uslugu.

Prvo, restoran mora da radi sa odobrenim platformama za poručivanje hrane. Ovo je neophodno, jer jedino ove platforme imaju integraciju sa Google-om.

Nakon toga, restorani moraju popuniti ugovor sa Google-om kako bi započeli proces.

Programeri mogu da pregledaju dokumentaciju kako bi se uverili da su u stanju da ispune neophodne zahteve za pokretanje.

Postoji i kontrolna lista spremnosti za pokretanje koju Gugl pruža onda kada budete odobreni.

Zaključak

Online naručivanje je postalo suštinski deo poslovne strategije.

Bez obzira na vašu industriju, uverite se da su vaši oglasi i GMB stranice optimizovani za stvaranje besprekornog iskustva na više kanala, koje će pomoći vašem brendu da poveća prodaju.

Takođe ovo poboljšava i korisničko iskustvo, podstičući lojalnost kupaca i pozitivno raspoloženje.


Ostavite komentar

Možda će vas zanimati i:

Zablude u vođenju Facebook stranice ugostiteljskog objekta

Zablude u vođenju Facebook stranice ugostiteljskog objekta

Mnogo je korisnika Facebook-a u poslednjih godinu, dve dana postalo administratorom neke stranice. To je naročito izraženo u...
Najznačajnije Instagram novine u 2020. godini

Najznačajnije Instagram novine u 2020. godini

Više nije novina koliko je Instagram popularna i važna drušvena mreža za marketare. Ova platforma ima preko milijardu...

Imate ideju?

Javite nam se da je zajedno ostvarimo.