ApaOne blog!

Saznajte da li je vaša ciljna grupa na Facebooku ili na Instagramu

12
jun
2019
Saznajte da li je vaša ciljna grupa na Facebooku ili na Instagramu

Kada se upustimo u detaljno i strateško planiranje nastupa na društvenim mrežama, često smo zbunjeni po pitanju odabira same mreže na ka kojoj ćemo predstaviti svoj brend. Ako pođete od svog primera, vrlo je verovatno da ste aktivni i na Facebook-u i na Instagram-u, budući da su one trenutno najfrekventnije i najpopularnije.  Poslednjih godina, broj korisnika društvenih mreža u Srbiji se drastično povećao i sa sobom doneo nedoumicu onima koji se oglašavaju. Gde uložiti novac? Da li u oglašavanje na samo jednoj mreži ili na obe? Ili na više njih? Instagram trenutno beleži mnogo veći rast nego što je to slučaj sa Facebook-om, a priče (Instagram story) postale su popularnije od standarnih objava koje mogu biti u foto i video formatu. 

Polna i starosna struktura ove dve društvene mreže je, za čudo, različita. Facebook više koriste muškarci, a Instagram žene.
Ipak, neadekvatno odabrana strosna granica može umanjiti ili skoro u potpunosti poništiti efekte reklame koju plasirate. Razmislite o svom idealnom kupcu i budite iskreni. Treba li losion za zatezanje kože tinejdžerki od šesnaest godina? Visoko intenzivni kardio trening muškarcu u poodmakloj starosti?


Na papir stavite sve osobine idealne osobe koju želite da privučete i ako isprva ne uspete da definišete kog je ona godišta. Ukoliko vam ne uspe, pokušajte da informacije o ciljnoj grupo potražite iz ugla proizvoda. Postavite sebi pitanje: da sam ja moj proizvod, ko bi me koristio? Po korišćenju socijalnih mreža, korisnici su po starosnoj granici podeljeni ovako:Ova dva faktora, najvažnija su za postavljanje precizne i efektivne reklame na društvenim mrežama i da biste kreirali željenu zajednicu, dobro je da uložite dodatni napor i detaljno istražite koja bi vam mreža najbolje “radila posao.” Prvi korak jeste vase poznavanje sopstvenog brenda ili usluge, a drugi primena saveta koje smo danas podelili sa vama. Ukoliko ipak dođe do nedoumica, ApaOne tim pomoći će vam da se opredelite i donesete najispravniju odluku.

Kategorija: Društvene mreže

Ostavite komentar

Možda će vas zanimati i:

Marketing malih preduzeća

Marketing malih preduzeća

Marketing je veoma bitan za razvoj svakog biznisa, bez obzira na njegovu veličinu. Kad su mala preduzeća u...
Mit o Google faktorima za optimizaciju

Mit o Google faktorima za optimizaciju

Sigurno ste već mnogo puta čuli za čuvenih Google-ovih 200 faktora za rangiranje (200 Google ranking factors). Međutim,...

Imate ideju?

Javite nam se da je zajedno ostvarimo.