ApaOne blog!

Najbolji načini da iskoristite LinkedIn za svoje poslovanje

04
mart
2019
Najbolji načini da iskoristite LinkedIn za svoje poslovanje

U prethodnih pet godina, na marketinškoj sceni Srbije dosta se govori o LinkedIn-u kao relevantnoj mreži za poslovno pozicioniranje i izgradnju brenda, ali i promociju pojedinaca ili kompanija. Trendovi koji drmaju planetu sve brže dopiru do našeg tržišta, pa je tako i ova poslovna društvena mreža postala pravi „must have“. Namenjena povezivanju poslodavaca i onih koji traže posao, ali i profesionalcima iz raznih oblasti poslovanja, onima koji žele da uče i predstave svoje poslovne angažmane i dostignuća, LinkedIn omogućava dostupnost specifičnih informacija i brzo povezivanje. Kompanije ga uglavnom koriste za oglašavanje otvorenih radnih mesta, vesti i novih uspeha, ali, to su samo neki od načina da se konekcije u poslovnom svetu prošire. Evo šta možete da uradite kako biste ga maksimalno iskoristili:

OBJAVLJUJTE ČLANKE

Kada želimo da promovišemo svoju uslugu ili brend, uvek ćemo ispratiti šta to radi naša konkukrencija. U marketingu, relevantan i kvalitetan sadržaj „odnosi“ poene, a LinekdIn je pravo mesto za takav scenario. Odvojite vreme. Proučite sva svoja poslovna iskustva, izaberite aktuelnu temu i stavite svoja razmišljanja i zaključke na papir. Budite originalni, mudri i dajte onima koji vas čitaju i prate nešto sasvim novo. U suprotnom, neko ko se bavi istim poslom uradiće to pre vas.

BUDITE AKTIVNI ČLAN GRUPA

Po uzoru na one sa Facebook-a, i na LinkedIn-u postoje grupe i odlična stvar jeste činjenica da su mnogo uže profilisane. Sadržaj koji kreirate možete podeliti u grupi relevantnoj biznisu ili usluzi koju nudite i na taj način mreža potencijalnih korisnika, novih saradnika, istomišljenika počinje da se povećava. Takođe, grupe su neverovatno dobar i ažuran izvor informacija iz struke, budući da su njeni članovi aktivni gotovo svakodnevno i prate sve trendove.

NAPRAVITE SVOJU LINKEDIN GRUPU

Iako od učestvovanja u ostalim grupama imate višestruku korist, pravi dobitak može biti pokretanje grupe koja se odnosi na ono čime se bavite i predstavlja vašu kompaniju. Tako ćete lakše generisati postojeće i potencijalne lidove. U tom slučaju, na jednom mestu naći će se svi oni koji su vam važni za izgradnju svesti o brendu ili usluzi. Takođe, samim postojanjem i aktivnostima unutar te grupe, šaljete im poruku da vam je do njihovog mišljenja i utisaka stalo.

SPONZORIŠITE POSTOVE

Česte promene u algoritmu i gotovo nepostojeća vidljivost organskih postova ne ide nam u korist. Pametno targetiranje ciljne grupe daje snažan efekat koji dobro iskorišćen može biti dugoročan i itekako značajan. Ujedno, otkrićete i nove interesente izvan svoje niše i privući one koji bi možda mogli biti zainteresovani za to što radite. Upravo zbog toga ste i tu. Napravite dobar plan, ispišite do najstinijih detalja osobine svog idealnog potrošača ili konzumenta i počnite da eksperimentišete sa targetiranjem.

OBJAVLJUJTE VIDEO SADRŽAJ

Video formati poslednjih godina dominiraju internetom i drže primat u svetu biznisa i digitalnog marketinga. Ono što su nekada bili tekst i slika, danas je video. Jedan, urađen profesionalno i u vrhunskoj produkciji, doneće vam više profita nego mnogi drugi formati. Stručnjaci za marketing širom sveta ističu video kao svojevrsno sredstvo međusobne komunikacije dva biznisa. Efekat koji on ima utiče na samo poslovanje, strateško planiranje i jačanje brenda.

Unapređene verzije LinkedIn profila za kompanije i pojedince mogu vam dodatno korstiti ukoliko ste rešeni da iz ove mreže izvučete maksimum koji može da vam da. Različiti biznisi na našem trzištu periodično otkrivaju snagu LinkedIn-a, nemojte previše čekati, bacite se na posao odmah i izgradite svoj profil pre nego to uradi konkurencija.

 

 

 

 


Kategorija: Društvene mreže

Ostavite komentar

Možda će vas zanimati i:

Šta je i zašto je bitna namera pretrage (search intent) u procesu SEO optimizacije?

Šta je i zašto je bitna namera pretrage (search intent) u procesu SEO optimizacije?

SEO je način da privučete više prometa na vaš web sajt. Visokim rangiranjem na Google-u privlačite...
Twitter: Kako povećati broj pratilaca?

Twitter: Kako povećati broj pratilaca?

„Pa, koliko pratilaca imate na Twitteru?“Jedno od osnovnih pitanja ukoliko imate nalog na ovoj društvenoj mreži...

Imate ideju?

Javite nam se da je zajedno ostvarimo.