ApaOne blog!

Digitalni marketing: 7 trendova za 2020. godinu

26
dec
2019
Digitalni marketing: 7 trendova za 2020. godinu

Šta nas očekuje u narednoj godini u svetu digitalnog marketinga? U odnosu na prethodne godine, dosta toga ostaje isto, ali imamo i neke nove trendove koji će naći svoje mesto u marketing strategijama. Izdvajamo za vas 7 trendova na koje treba obratiti pažnju. 

 

Podcast

Podcast je u protekloj godini doživeo potpuni procvat. U vremenu kada smo stalno u pokretu, slušanje podkasta je pravo osveženje. Podcast format idealan je za one koji nemaju vremena za čitanje ili gledanje videa, pa je snimanje razgovora o nekoj interesantnoj temi idealan način plasiranja sadržaja. 

Ukoliko to ima smisla za vaš biznis, razmislite o ovom formatu za naredni period. 

 

 

Photo by Jonathan Velasquez on Unsplash

 

Lajkovi 

Da li je došlo vreme da se oprostimo od lajkova, jedne od metrika koju su digitalne agencije koristile za merenje uspeha objava? Čini se da da. U 2020. godini, reći ćemo doviđenja ovoj metrici i fokusirati se na reach i konverzije.

Kad smo već kod društvenih mreža, sve je izvesnije da Facebook više nije društvena mreža broj 1 za mlade. Oni se sada fokusiraju na Instagram i nove društvene mreže. Ako ste brend koji se oglašava na društvenim mrežama, bitno je da napravite idealnu kombinaciju onih koje ćete koristiti jer je prosto nemoguće imati kvalitetan nastup na svim.

Influenseri

Svedoci smo trenda koji raste poslednih nekoliko godina - influenser marketing. Ovaj trend neće oslabiti ni u narednom periodu. Influenseri su prisutni u svim sferama, od društvenih mreža, YouTube-a, pa čak i van sfere internet marketinga. Kreiraju interesantan i originalan sadržaj, a svako od njih ima svoju publiku kojoj plasiraju taj sadržaj. Iz tog razloga su influenseri i dalje aktuelni u marketing strategijama.

 

 

Photo by Diggity Marketing on Unsplash

 

Oglašavanje

Oglašavanje će i dalje biti neizostavno, a razlika u odnosu na prethodne godine će biti u ceni oglasa. Da biste se izdvojili od konkurencije i došli do svoje ciljne grupe u predstojećoj godini, potrebno je izdvojiti veće budžete. Danas je teško kreirati unikatne ideje, pa će vam veći budžeti pomoći da dođete do što kvalitetnijeg sadržaja. 

Story

Od kada se pojavio, format story-ja beleži konstantan rast. Osim na Instagramu, story-ji su pronašli svoje mesto i na Facebook-u i YouTube-u pa je to značajna stavka vaše marketing kampanje za 2020. godinu. 

U skladu sa svojim brendom, izaberite gde je najbolje da plasirate story objave i na taj način ćete brže doći do svoje ciljne grupe.

 

 

Photo by NeONBRAND on Unsplash

Sadržaj

Kao i do sada, sve se zasniva na dobrom sadržaju. Nastavlja se trend u kom dominira video sadržaj, pa na to posebno treba obratiti pažnju. Ali, kao što smo već napomenuli, sadržaj se može plasirati kroz formate kao što su podcast i story, a sve u zavisnosti od target grupe vašeg brenda.

Glasovna pretraga

Sve više brendova će se optimizovati za glasovne pretrage (Voice search). Naime, već neko vreme, Google omogućava pretragu tako što se podaci unose govorom preko mobilnih telefona. Ovo je za korisnike jednostavnije i brže, pa se zbog toga sve češće koristi.

 

 

Photo by Edho Pratama on Unsplash 

Protekla godina je bila godina promena i videli smo značajne izmene na polju digitalnog marketinga. Očekujemo značajne promene i u narednoj godini, a praćenje trendova će sigurno pomoći da vaš brend zabeleži rast i ostvarenje ciljeva.

 


Kategorija: Trendovi i primeri

Ostavite komentar

Možda će vas zanimati i:

ApaOne eShop (Internet prodavnica)

ApaOne eShop (Internet prodavnica)

Online kupovina postala je u određenim oblastima poslovanja neophodan elemenat za brže i bolje rezultate. Zbog toga vam u ovom...
Aplikacije za Instagram fotografije bez kojih ne možemo!

Aplikacije za Instagram fotografije bez kojih ne možemo!

Obožavamo Instagram filtere i sve ostale mogućnosti koje nam pruža ova aplikacija. Ali, uvek želimo još, naročito ukoliko...

Imate ideju?

Javite nam se da je zajedno ostvarimo.