ApaOne blog!

Moć remarketinga na društvenim mrežama

09
nov
2018
Moć remarketinga na društvenim mrežama

Misaona imenica je uvek bila, kako navesti potencijalnog kupca na krajnji korak – kupovinu proizvoda ili usluge.

Da li vam se nekada desilo da pomislite da je potencijalni kupac sigurno budući ljubitelj vašeg brenda, a stvarnost ipak bude malo drugačija: kao da je sticajem nekih čudnih okolnosti, samo – nestao. O čemu je reč?

Internet je prava mala riznica apsolutno svega što vam prvo padne na um – korisnih saveta, različitih proizvoda, različitih usluga, edukacija, brendova,... Sve ono što vas interesuje, možete da pronađete. Znate onu čuvenu „I just google everything“. Ponekad i previše „guglamo“ i naprosto se izgubimo u moru informacija. I to je upravo jedan od razloga zašto ti naizgled vaši kupci jednostavno nestanu.

Kako da navedete posetioce svoga sajta ili pratioce vaših naloga na društvenim mrežama da postanu (i ostanu!) vaši verni kupci? Kako da nakon „guglovanja“ baš odaberu vas? U moru konkurencije da vaš brend bude baš onaj koji će biti „onaj pravi“?

Tu na snagu stupa njegovo visočanstvo: remarketing!

Remarketing ili ponovno oglašavanje je jedan od najmoćnijih alata reklamiranja. Šta on predstavlja? Podseća na postojanje vašeg brenda one koji su već posetili vaš web sajt ali nisu zatvorili prodajni lanac: nisu izvršili kupovinu proizvoda, nisu vas kontaktirali ili vas posetili na vašoj lokaciji.

Remarketing na Fejsbuku

Sigurno se i vama desilo da ste posetili web sajt nekog brenda, zatim da je isti taj brend počeo da vam se obraća preko društvenih mreža. Ukoliko odaberete Fejsbuk kao alat za remarketing, neophodno je da napravite prilagođenu publiku (Custom audience) a zatim da se posvetite Fejsbuk pixelu. Kao cilj reklame birate Saobraćaj na web sajtu (Traffic) kako biste uneli stranice web sajta koje su već bile posećene od strane vaše ciljne grupe.

Kroz Custom Audience i Facebook pixel možete da targetirate one koji nisu dovršili proces kupovine, one koji koriste besplatnu verziju vaše aplikacije (koja uskoro ističe), one koji su posetili vašu landing stranicu,... Mogućnosti je zaista mnogo!

Remarketing na Instagramu

Kao trenutno jedan od najmoćnijih online alata, remarketing na Instagramu je naprosto „must“. Svi su tamo – tako nam se uvukao pod kožu, da ne samo da je interesantan brendovima nego i pojedincima koji obožavaju svoje lične naloge!

Remarketing na Instagramu se takođe „podešava“ na Fejsbuku, na osnovu dragog nam Facebook pixela. I ono što je najvažnije, nije dovoljno samo da podesimo sve parametre – ključan nam je i izgled naše reklame kao i kreiranje contenta. Dobra fotografija/video/gif, dobro podešena publika – i, hajde da vidimo i pratimo transformaciju od potencijalnog do krajnjeg i postojećeg kupca vašeg brenda!


Ostavite komentar

Možda će vas zanimati i:

Da li digitalne reklame postaju prošlost?

Da li digitalne reklame postaju prošlost?

  Kada Vas neko ne sluša, imate potrebu da to izgovorite glasnije. Što glasnije izgovarate, Vašem sagovorniku...
11 marketinških strategija za mala preduzeća i njihove Facebook stranice

11 marketinških strategija za mala preduzeća i njihove Facebook stranice

Izgradnja brenda na Facebooku zahteva od vas da razumete svoju publiku, koristite prave alate u pravo vreme i da konstantno...

Imate ideju?

Javite nam se da je zajedno ostvarimo.