ApaOne blog!

Kreativne ideje za objave na Twitteru koje će privući pažnju vaših pratilaca

06
feb
2023
Kreativne ideje za objave na Twitteru koje će privući pažnju vaših pratilaca

Kada gradite reputaciju svog brenda morate definisati plan na koji način želite da predstavite svoje poslovanje online.

Ono što kažete i način na koji kažete može poprilično uticati na to kako se vaš brend doživljava - stoga je važno objavljivati ono što odražava vaše jedinstvene vrednosti.

Twitter je efikasno marketinško sredstvo za povećanje vidljivosti vašeg biznisa i građenje reputacije vašeg brenda. Ukoliko se koristi ispravno, čak može povećati i vašu vidljivost u pretrazi na Google-u.

Na twitteru možete promovisati svoje proizvode, deliti originalni sadržaj i pratiti trendove kako bi vaš sadržaj bio relevantan vašim pratiocima.

Postoji više načina da se oglašavate na Tviteru, ali su vaši Tvitovi ono što gradi vaš brend.

Međutim, sa 280 karaktera po tvitu ponekad može biti izazov napisati sve što želite u samo jednom postu.

Stoga, evo nekoliko saveta za kreiranje savršenih tvitova koji će vam pomoći u izgradnji jedinstvenog brenda i promociju vašeg poslovanja na Twitteru.

Postavite vaš prvi tvit

Bilo da ste nova firma ili postojeće preduzeće koje prvi put objavljuje na Twitteru, vaš prvi tvit će definisati ton vašeg predstavljanja na ovoj platformi.

Prvo i najvažnije – postoji preporučena dužina teksta u objavama na mrežama , a za tviter važi da on treba da bude kratak. Vaš Twitter nalog će korisnicima reći ko ste, a vaš bio bi trebalo da opiše vaš brend na efikasan način, tako da ne morate to da ponavljate u vašem postu.

Fokusirajte se na predstavljanje svog brenda na jednostavan, ali privlačan način.

Prepoznatljivi brendovi ili oni sa dugom tradicijom mogu da preskoče formalno predstavljanje i da odmah pređu na opuštenu komunikaciju sa publikom, dok bi mala i nova preduzeća trebala da se predstave na kratak način.

Razmislite o postavljanju fotografije ili kratkog videa. To može biti vaš logo, fotografija vašeg predstavništva ili vaših proizvoda. Vizuali su veoma privlačni i, ako su dobro urađeni, mogu lako predstaviti ono što zapravo želite da poručite publici.

Koje tvitove objavljivati ujutru

Postoje određeni trenuci tokom dana kada postoji veća verovatnoća da će vaše tvitove videti više ljudi.

Rani jutarnji sati, između 8 i 9h, su najbolji trenutak za tvitovanje, jer je to vreme kada su vaši pratioci budni i skroluju kroz svoj feed.

Šta objavljivati ujutru zavisi od vašeg brenda i ponude. Na primer, možete da objavite anketu i pitate svoju publiku kako provode dan, a da im ponudite opcije odgovora sa kojim mogu da se poistovete.

Ako u tog dana u prodaju puštate novi proizvod ili bilo koji kakav promotivni materijal, jutarnji sati su idealno vreme za tvit na tu temu.

Objave na Tviteru sa kojima se vaši pratioci mogu povezati

Kada objavljujete ovakve tvitove, držite se tema u za koji posedujete određeni autoritet. Recimo da vlasnik ste brenda proizvoda za negu kože - bilo bi sasvim primereno da podelite vest o popularnim sastojcima za negu kože, savetima za uklanjanje akni ili tehnikama masaže lica.

Sa druge strane, ne bi bilo u skladu sa vašim brendom da postujete ​​o putovanjima ili održavanju vozila.

Relevantni tvitovi mogu da budu podsećanje vašim pratiocima da nanesu kremu sa zaštitnim faktorom svako jutro ili da se opuste uz hidratantnu masku za lice tokom vikenda. Naravno, podrazumeva se i da koristite trending hashtagove kad god ste u prilici.

Tvitovi sa kojima se pratioci mogu bolje povezati zavise i od načina na koji se izražavate.

Tviter je odlično mesto gde možete koristiti neformalnije izražavanje i gde se ne morate pridržavati vašeg tipičnog profesionalnog žargona. Komunicirajte sa pratiocima onako kao što biste to činili sa poznanicima u vašem privatnom životu.

Naravno, na zvaničnom sajtu ne koristite haštagove, emojije ili kolokvijalne fraze, ali one mogu činiti čuda kada se koriste u tvitovima.

Zabavni tvitovi za povećanje reakcija i pratilaca

Pratioci žele da se povežu sa vašim brendom na ljudskom nivou, a jedan od najboljih načina je da im pokažete vašu zabavnu stranu. Zabavne poruke ne samo da jačaju vaš odnos sa pratiocima, već mogu biti i fantastična marketinška tehnika za povećanje pratilaca na Twitter-u .

Proučite šta prosečni korisnik Tvitera najčešće objavljuje i na koje njegove tvitove publika najviše reaguje - možda kratke šale ili zabavni mimovi?

Viralni Tvitovi

Niko vam ne možete garantovati da li će ili neće neki tvit postati viralan, jer to najčešće pitanje sreće I situacije. Viralno može postati bilo šta - novi proizvod, life hack ili zbijanje šala na sopstveni račun – i gotovo je nemoguće predvideti kada će se to dogoditi.

U suštini, trik za uspešno tweetovanje je povezivanje sa svojim pratiocima na ljudskom nivou, dok prikazujete svoj brend na način na koji to želite.

Možda tvit neće uvek biti viralan, ali će pomoći da izgradite svoju online prisutnost i privući pratioce da vam se iznova vraćaju.


Kategorija: Društvene mreže

Ostavite komentar

Možda će vas zanimati i:

Kako da napravite super fotku na Instagramu?

Kako da napravite super fotku na Instagramu?

Da li pripadate onoj grupi ljudi koja već neko vreme planira da napravi business nalog na...
7 saveta za povećanje B2B prodaje

7 saveta za povećanje B2B prodaje

Savremeni pristup prodaji podrazumeva strateški pristup u radu sa onim kupcima od kojih dobijamo najviše. U...

Imate ideju?

Javite nam se da je zajedno ostvarimo.