ApaOne blog!

Koje su to reči koje prodaju?

01
feb
2018
Koje su to reči koje prodaju?

Primarno oružje za pretvaranje potencijalnih kupaca u one lojalne jesu reči. Zato su one i važne u svetu prodaje. Kako oni koji prodaju prenose svoje poruke i način kojim komuniciraju je od osnovne važnosti za prodaju, bilo da je reč o kontaktu „face to face“ ili interakciji sa korisnicima putem društvenih mreža ili drugih online alata.

Živimo u svetu gde preovladava vizuelni sadržaj, kako fotografija tako i video, to je činjenica. Ali razmislite prvo dobro pre nego odmahnete glavom na značaj pisane i izgovorene reči – da li često vidite fotografiju bez teksta a video bez zvuka?

Dakle, reči imaju veliku moć, samo je važno mudro ih upotrebiti.

HubSpot je predstavio listu od 13 reči koje imaju značajnu moć prilikom prodaje, mi smo izdvojili one najvažnije kada je reč o komunikaciji putem online alata:

1. Vi/Ti

Nikada ne govorite o sebi i svojoj kompaniji, govorite o svojoj publici. Ukoliko isključivo hvalite sebe, svoju kompaniju ili svoj proizvod, potencijalni kupci će vam okrenuti leđa. Naročito ako takav vid komunikacije koristite za svoj online nastup. Uvek znajte jedno – umesto o svojoj kompaniji govorite o svojoj publici, svojim postojećim ili potencijalnim klijentima. I ključno pravilo: Vi ste tu zbog njih a ne oni zbog vas.

2. Vrednost

Hajde da se vratimo na tačku broj 1. Zaboravite na priču o funkcionalnostima vaših proizvoda i usluga nego pričajte o tome kakvu vrednost baš taj proizvod ili usluga može da ima za vašu ciljnu grupu.

3. Uraditi umesto probati

„Uradićemo“ umesto „probaćemo“ je ono što potencijalne kupce ostavlja bez daha. Ali, nemojte po svaku cenu obećavati da možete nešto uraditi a da je stvarnost malo drugačija. Uvek budite iskreni.

4. Ili

Kada se upotrebi ili, odmah dajete više mogućnosti. Ljudi obožavaju kada imaju mogućnost izbora. Ukoliko im date više opcija, veća je verovatnoća da će se odlučiti za više njih nego samo za jednu.

5. Zamislite...

Sjajna reč za podsticanje mašte. Ukoliko uspete da podstaknete svoju ciljnu grupu kao potencijalne klijente na maštanje i zamišljanje, verujte da radite sjajan posao.

6. Ime

Oslovljavanje imenom je naročito važno za email marketing. Personalizacija sadržaja je važna za svaku interakciju sa kupcima, a sve veći značaj ima i na društvenim mrežama što će se značajno pokazati u 2018. godini kada sve veći primat bude uzimao Facebook Messenger for Business.


Kategorija: Trendovi i primeri

Ostavite komentar

Možda će vas zanimati i:

Kako do savršene kombinacije ključnih reči?

Kako do savršene kombinacije ključnih reči?

Svakodnevno smo u potrazi – za srećom, za novim poslom, za savršenom suknjom, za savršenom kravatom,... I kada...
Šta je to off-page SEO i koji su njegovi ključni faktori

Šta je to off-page SEO i koji su njegovi ključni faktori

Off-page SEO je jedan od najvažnijih delova uspešne SEO strategije. Ukoliko želite da rangirate vaš sajt na...

Imate ideju?

Javite nam se da je zajedno ostvarimo.