ApaOne blog!

Ko najviše troši na online oglašavanje?

22
maj
2014
Ko najviše troši na online oglašavanje?

Pojedine grane industrije prepoznale su značaj u online oglašavanju. U zavisnosti od regiona, podaci se razlikuju, a istraživanje najveće evropske kompanije za online istraživanja i konsalting Gemius, dalo nam je uvid u učešće u online oglašavanju podeljeno po državama.

Najveće učešće u onlajn reklamnim kampanjama imaju preduzeća koja se bave finansijskim uslugama, trgovinom i automobilskom industrijom.

Ovo je samo jedan od zaključaka iz nedavno objavljenog izveštaja u kome Gemius, najveća evropska kompanija za online istraživanja i konsalting, razmatra reklamnu aktivnost oglašivača u Centralnoj i Istočnoj Evropi. U analizu su uključene Bugarska, Hrvatska, Češka, Mađarska, Litvanija, Letonija, Poljska, Rumunija, Srbija i Slovačka. Izveštaj sadrži podatke prikupljene od avgusta 2013. do januara 2014. godine. Gemius je istraživao koje industrije “kontrolišu” najveći deo onlajn oglašavanja. Ispostavilo se da u Slovačkoj, Bugarskoj i Mađarskoj najveće učešće u internet oglašavanju imaju kompanije koje pružaju finansijske usluge. U Litvaniji i Češkoj skoro 20% oglasa putem interneta se odnosi na trgovinu, dok u Hrvatskoj i Rumuniji lidersku poziciju zauzima automobilska industrija. Sa druge strane, u Srbiji telekomunikacije uživaju najveći deo onlajn tržišta (25%). U Letoniji to su kompanije koje nude proizvode za zabavu, a u Poljskoj preovlađuju prehrambene industrije (13%).

Preuzeto sa: www.asmedi.org


Kategorija: Aktuelnosti

Ostavite komentar

Možda će vas zanimati i:

Fejsbuk - omiljena mreža generacije srednjih godina

Fejsbuk - omiljena mreža generacije srednjih godina

Fejsbuk koriste različite generacije, gotovo podjednako, ali se uvek potencira da je to mreža koju najviše biraju mladi....
Važnost marketinga u post-prazničnoj tišini

Važnost marketinga u post-prazničnoj tišini

Istovetno pravilo svakog priručnika koji se bavi teorijskom i praktičnom primenom marketinga slovi da je pri reklamiranju od...

Imate ideju?

Javite nam se da je zajedno ostvarimo.