ApaOne blog!

Ko najviše troši na online oglašavanje?

22
maj
2014
Ko najviše troši na online oglašavanje?

Pojedine grane industrije prepoznale su značaj u online oglašavanju. U zavisnosti od regiona, podaci se razlikuju, a istraživanje najveće evropske kompanije za online istraživanja i konsalting Gemius, dalo nam je uvid u učešće u online oglašavanju podeljeno po državama.

Najveće učešće u onlajn reklamnim kampanjama imaju preduzeća koja se bave finansijskim uslugama, trgovinom i automobilskom industrijom.

Ovo je samo jedan od zaključaka iz nedavno objavljenog izveštaja u kome Gemius, najveća evropska kompanija za online istraživanja i konsalting, razmatra reklamnu aktivnost oglašivača u Centralnoj i Istočnoj Evropi. U analizu su uključene Bugarska, Hrvatska, Češka, Mađarska, Litvanija, Letonija, Poljska, Rumunija, Srbija i Slovačka. Izveštaj sadrži podatke prikupljene od avgusta 2013. do januara 2014. godine. Gemius je istraživao koje industrije “kontrolišu” najveći deo onlajn oglašavanja. Ispostavilo se da u Slovačkoj, Bugarskoj i Mađarskoj najveće učešće u internet oglašavanju imaju kompanije koje pružaju finansijske usluge. U Litvaniji i Češkoj skoro 20% oglasa putem interneta se odnosi na trgovinu, dok u Hrvatskoj i Rumuniji lidersku poziciju zauzima automobilska industrija. Sa druge strane, u Srbiji telekomunikacije uživaju najveći deo onlajn tržišta (25%). U Letoniji to su kompanije koje nude proizvode za zabavu, a u Poljskoj preovlađuju prehrambene industrije (13%).

Preuzeto sa: www.asmedi.org


Kategorija: Aktuelnosti

Ostavite komentar

Možda će vas zanimati i:

Novosti koje uvodi Google Analitika-upoznajte Google Analytics 4

Novosti koje uvodi Google Analitika-upoznajte Google Analytics 4

Mnoge su zabrinule promene vezane za praćenje analitike koje su najavljene od strane Googla. Postojanje izbora između Univerzalne...
Kako obezbediti povratne linkove ka vašem sajtu?

Kako obezbediti povratne linkove ka vašem sajtu?

SEO optimizacija sajta se sastoji iz on-site i off-site tehnike. Bitan deo off-site optimizacije jesu povratni linkovi (backlinks) koji su...

Imate ideju?

Javite nam se da je zajedno ostvarimo.