ApaOne blog!

Ko najviše troši na online oglašavanje?

22
maj
2014
Ko najviše troši na online oglašavanje?

Pojedine grane industrije prepoznale su značaj u online oglašavanju. U zavisnosti od regiona, podaci se razlikuju, a istraživanje najveće evropske kompanije za online istraživanja i konsalting Gemius, dalo nam je uvid u učešće u online oglašavanju podeljeno po državama.

Najveće učešće u onlajn reklamnim kampanjama imaju preduzeća koja se bave finansijskim uslugama, trgovinom i automobilskom industrijom.

Ovo je samo jedan od zaključaka iz nedavno objavljenog izveštaja u kome Gemius, najveća evropska kompanija za online istraživanja i konsalting, razmatra reklamnu aktivnost oglašivača u Centralnoj i Istočnoj Evropi. U analizu su uključene Bugarska, Hrvatska, Češka, Mađarska, Litvanija, Letonija, Poljska, Rumunija, Srbija i Slovačka. Izveštaj sadrži podatke prikupljene od avgusta 2013. do januara 2014. godine. Gemius je istraživao koje industrije “kontrolišu” najveći deo onlajn oglašavanja. Ispostavilo se da u Slovačkoj, Bugarskoj i Mađarskoj najveće učešće u internet oglašavanju imaju kompanije koje pružaju finansijske usluge. U Litvaniji i Češkoj skoro 20% oglasa putem interneta se odnosi na trgovinu, dok u Hrvatskoj i Rumuniji lidersku poziciju zauzima automobilska industrija. Sa druge strane, u Srbiji telekomunikacije uživaju najveći deo onlajn tržišta (25%). U Letoniji to su kompanije koje nude proizvode za zabavu, a u Poljskoj preovlađuju prehrambene industrije (13%).

Preuzeto sa: www.asmedi.org


Kategorija: Aktuelnosti

Ostavite komentar

Možda će vas zanimati i:

SEO trendovi za 2018. godinu

SEO trendovi za 2018. godinu

SEO trendovi se menjaju takvom brzinom, da i oni pravi SEO eksperti ponekad ne mogu da se uhvate...
Bez razmišljanja – optimizujte svoju Google lokaciju!

Bez razmišljanja – optimizujte svoju Google lokaciju!

Da li vam se nekada desilo da „guglate“ neku lokalnu kompaniju, ili neki ugostiteljski objekat? Sigurno da jeste,...

Imate ideju?

Javite nam se da je zajedno ostvarimo.