ApaOne blog!

Bez razmišljanja – optimizujte svoju Google lokaciju!

23
mart
2018
Bez razmišljanja – optimizujte svoju Google lokaciju!

Da li vam se nekada desilo da „guglate“ neku lokalnu kompaniju, ili neki ugostiteljski objekat? Sigurno da jeste, jer dnevno provedemo i nekoliko sati surfujući (naročito oni kojima je to i posao). I, da li vam se desilo da, kada dobijete rezultate pretrage, ne pronađete odmah lokaciju sa brojem telefona i ocenama objekta (Reviews)? Sigurni smo da ste bili nezadovoljni dobijenim rezultatima pretrage i odlučili ste da „guglate“ dalje.

Ovakav scenario nije poželjan. Jer tada potencijalni klijenti prestaju čak i potencijalni da budu, a bivaju potencijalni nekom drugom.

Zašto je za svako poslovanje važno postojanje Google lokacije?

Naročito je važno ukoliko želite što veći broj poseta na vašoj lokaciji ili da vam sve češće zvoni telefon. A ko to ne želi, zar ne? Evo nekoliko razloga zašto je važno da se „pronađete“ na Google mapi:

1. Potpuno je besplatno – pa zašto onda ne bi iskoristili ovu prednost? Još jedna vrsta self marketinga :)

2. Pretraživači na lak način mogu pronaći vašu adresu

3. Pretraživači na lak način dolaze do vaših kontakt podataka

4. Google lokacije pokazuju putanju do vaše lokacije, pokazuju i slike ambijenta vašeg objekta, što omogućava pretraživačima da stvore što realniju sliku o vama

Zašto nam je SEO važan za Google lokacije?

Ukoliko se dobro vlada SEO tehnikom, postoji veća šansa da se web sajt nađe na početnim stranicama pretrage. Pa, ukoliko je vaš sajt dobro optimizovan, sigurno je da će se vaša Google lokacija bolje istaći u pretrazi. Da biste dobro optimizovali lokaciju, neophodno je da se prijavite na Google My Business preko Gmail naloga.

Kada kliknete na Start now prvo što će se pojaviti jeste prozor gde je potrebno da upišete ime preduzeća.




Nakon unošenja imena preduzeća, sledeći korak vas vodi do dela gde je neophodno ostaviti detaljnije podatke: zemlju, adresu, poštanski kod i grad.

 

Nakon narednog klika na Next, ostavljate još detaljnije podatke vezane za vaše poslovanje: telefon preduzeća, kategorija poslovanja i adresa web sajta. I tu nije kraj – Google će nastaviti da traži i druge podatke i neophodno je da sva polja popunite upravo radi što bolje optimizacije. Takođe, tražiće i fotografije, i neophodno je da priložite adekvatne fotografije, koje u potpunosti oslikavaju vaše poslovanje. Na taj način korisnici Interneta će dobiti sve detaljne informacije o vama i to je upravo ono što i žele.




Vaše postojanje na Google-u je zlata vredno, naročito danas, kada se pretraga vrši na osnovu kucanja fraza, a ne isključivo jedne reči. Naročito su popularne fraze koje uključuju i lokaciju, jer se na taj način dobija najbolja moguća pretraga.

Tako da, bez razmišljanja, optimizujte svoju lokaciju, u želji da što više ljudi dođe baš kod vas.


Ostavite komentar

Možda će vas zanimati i:

Kako da reagujete na negativne komentare

Kako da reagujete na negativne komentare

Izgraditi i dobro pozicionirati brend na društvenim mrežama zahteva ogroman trud, dobro osmišljenu strategiju i jasnu
Kako doći do kvalifikovanih kontakata (Lead Generation)?

Kako doći do kvalifikovanih kontakata (Lead Generation)?

Kreiranje određenih aktivnosti (u online svetu) uz pomoć kojih smo nadomak relevantnih kontakata (po naše poslovanje) naziva se...

Imate ideju?

Javite nam se da je zajedno ostvarimo.