ApaOne blog!

Kako unajmiti influensere za vaš biznis

23
apr
2021
Kako unajmiti influensere za vaš biznis

Influenser je zanimanje koje je danas sve popularnije u svetu, pa tako i na našim prostorima. To je osoba koja putem društvenih mreža ostvaruje određene prihode, tako što reklamira različite proizvode.

Svaki influenser ima svoju određenu publiku, koja prati njegov rad i influenser je u konstantnoj interakciji sa njom. To može biti osoba koju prati 250.000 ljudi, ali i ona koju prati samo 5.000, ili u nekim nišama samo njih stotina. Razlog tome je što influenser danas, u odnosu na ranije, ne mora da ima veliki broj pratilaca, da bi imao veći uticaj na publiku od „velikih influensera“, prema kojima su pratioci postali čak i malo nepoverljivi, zbog očiglednog sarađivanja sa brendovima na većini njihovog sadržaja. Ukoliko se odlučite da na ovaj način reklamirate vaš brend, mi ćemo vam dati neke od saveta kako da unajmite influensera za vaš biznis.

 

Izaberite pravu društvenu mrežu za vaš biznis


Pre nego što se odlučite kojeg ćete influensera da unajmite, potrebno je da izaberete koja je društvena mreža najbolja za plasiranje vašeg biznisa, odnosno gde se nalazi vaša ciljna grupa (publika).

Potrebno je da istražite platforme, koje već koristite za deljenje sadržaja i pronalaženje potencijalnih klijenata. Zatim, idite dalje od toga. Razmislite o tome na kojoj se društvenoj mreži vaša publika druži i budite spremni za istraživanje novih oblika medija, kao što su podcast-ovi ili streaming uživo. Kao što smo već napomenuli, nemojte strogo da se držite brojeva, jer se ne radi samo o tome koga vaša publika prati, već koga poštuje, odnosno na čiju će akciju odreagovati.

 

Pronađite pravog influensera za vaš biznis


Fotografisanje, snimanje videa i postavljanje sadržaja na društvene mreže, odavno nije namenjena samo za deljenje i zabavu, već to može biti i veoma unosan biznis za influensere.
Influenseri najviše posluju na Instagramu, zatim na YouTube-u, Tik Toku, a iz ugla političkog marketinga svoj sadržaj dele i na Twitter-u.

Možete da unajmite već oformljenog influensera, čija publika odgovara potrebama vašeg brenda, ili da ga pak stvorite sami. U ovom poslu je pored markeringa, veoma bitna kreativnost, inovativnost i unikatnost. Evo jednog primera iz prakse:

Ukoliko želite da stvorite sopstvenog influensera, koji će biti karakterističan za vaš brend, to može biti neko iz vaše baze klijenata, neko sa autoritetom u vašoj industriji ili čak neko iz vašeg tima. Brend lepote L’Occitane en Provence je pokrenuo kampanju uticaja zasnovanu na njihovih 10 zaposlenih, koristeći slogan „Filter nije potreban“.

S druge strane, ne morate da počnete potpuno od nule. Možete da izaberete kupce koji već dele vaš brend na društvenim mrežama, ali tek treba da stvore svoju veliku publiku. Vredi podsetiti da računi sa 10.000–50.000 pratilaca imaju najkvalitetnije angažovanje, ključnu prednost u odnosu na naloge sa milion pratilaca. Kada odaberete influensera iz baze kupaca, birate nekoga ko već veruje u vaš proizvod, a u influenser marketingu pravi sledbenici su od izuternog značaja.

 

Influenser marketing uz ApaOne agenciju


Da bi vaša kampanja imala efekta, veoma je važno da pravilno izaberete adekvatnu komunikaciju sa influenserima. To možete da uradite uz pomoć marketing agencije. ApaOne agencija će za vas pronaći uticajne ličnosti koje su u uskoj vezi sa vašom biznis ponudom. Njihov odabir se vrši na osnovu detaljne analize i ciljano se izdvajaju one sa aktivnostima usmerenim na vašu industriju.

Na osnovu ciljeva vašeg brenda, oblikuje se strategija koja odgovara isključivo vama. To uključuje povezivanje sa najboljim uticajnim osobama na internetu, vlogerima i stvaraocima sadržaja kako bi vaša ciljna publika bila angažovana na pravi način. U dogovoru sa vama, naša agencija će osmisliti i definisati originalnu ideju, koja će biti pretočena u efikasnu kampanju sa influenserima.

Ukoliko se odlučite da u svoju marketing strategiju uvrstite i influenser marketing, možete da popunite naš formular, a mi ćemo vam poslati ponudu kreiranu prema vašim potrebama.

 


Kategorija: Društvene mreže

Ostavite komentar

Možda će vas zanimati i:

Postoji li idealna dužina teksta objave na društvenim mrežama?

Postoji li idealna dužina teksta objave na društvenim mrežama?

Interakcije nikada dosta na društvenim mrežama! Svako ko se bavi društvenim mrežama ili ima poslovne naloge, želi...
11 marketinških strategija za mala preduzeća i njihove Facebook stranice

11 marketinških strategija za mala preduzeća i njihove Facebook stranice

Izgradnja brenda na Facebooku zahteva od vas da razumete svoju publiku, koristite prave alate u pravo vreme i da konstantno...

Imate ideju?

Javite nam se da je zajedno ostvarimo.