ApaOne blog!

6 razloga zašto vam je video marketing neophodan

28
maj
2018
6 razloga zašto vam je video marketing neophodan

Video marketing je nešto čemu se u poslednje vreme pridaje sve više pažnje. I to ne zato što je trend, već zato što zaista pokazuje dobre rezultate. Video ubrzano postaje jedna od najprofitabilnijih alatki digitalnog marketinga i tu činjenicu ne treba shvatiti olako. Dakle, ukoliko posedujete biznis koji prodaje proizvode ili usluge, svakako je poželjno razmisliti o uključivanju video sadržaja u vašu promociju. A evo i zašto:

1. Video je značajan za SEO optimizaciju

Ukoliko uvrstite video u marketing sadržaj, pre svega značajno ćete poboljšati SEO vašeg web sajta. U prevodu, šanse da se visoko pozicionirate u rezultatima Googla, postavljanjem videa povećavaju se za neverovatnih 53 puta. YouTube je drugi najveći pretraživač posle Googla, a takođe je i u njegovom vlasništvu, te će video postavljen na ovoj platformi značajno uticati na vaše rangiranje. Ujedno, video na vašem sajtu povećava vreme koje posetioci provode na njemu, te signalizira pretraživačima da imate jako dobar i kvalitetan sadržaj.

2. Video povećava angažovanost

Kada su društvene mreže u pitanju, video je jedan od osnovnih načina kojim možete povećati angažovanost vaših korisnika. Procentualno postoji mnogo veća šansa da publika lajkuje, šeruje ili komentariše post na društvenim mrežama, ukoliko je on u formi videa. Imajte u vidu i, recimo, Facebook auto play opciju, koja video čini još interesantnijim i sposobnijim da privuče pažnju korisnika u odnosu na tekstualni sadržaj.


3. Video vole potrošači

Procene kažu da je u prethodnoj godini upravo video sadržaj činio 74% ukupnog online saobraćaja. Vremenom, taj procenat se sve više uvećava. Takođe, mnogo su veće šanse da korisnik odgleda veći deo vaše video prezentacije, nego što su da pročita vaš članak, blog post ili opis proizvoda. Jednostavno, video je jednostavniji i lakši za konzumiranje, pa aktivnije mami i lenju publiku. Dakle, dobar video marketing može privući mnogo širu i raznovrsniju publiku.

4. Video povećava zadržavanje informacija

Kombinovanje audio i vizuelnog sadržaja u formi videa značajno povećava šanse da vaša publika zapamti informacije koje im plasirate. Od onoga što ljudi čuju, nakon nekoliko dana zadržaće se svega 10% informacija. Kod vizuelnog sadržaja ta brojka je neznatno veća i iznosi 20%. Ali ukoliko korisnik istovremeno vidi i čuje vašu prezentaciju, nakon nekoliko dana sećaće se čak 80% informacija.

5. Video povećava prodaju

Jedna od važnijih činjenica je da vam video može pomoći da pridobijete znatno više kupaca. Studije pokazuju da se veliki procenat potencijalnih kupaca češće odlučuje na kupovinu ukoliko je odgledao video prezentaciju. Posebno su korisni video sadržaji u kojima detaljno opisujete kako se vaš proizvod koristi i šta tačno radi. Ovi rezultati nisu nikakvo iznenađenje, imajući u vidu da je čulo vida najdominantnije.

6. Video povećava povezanost sa publikom

Brojne marketinške kampanje usmerene su na to da se kod potencijalnog potrošača probude emocije. One pozitivno utiču na formiranje odluke da kupe vaš proizvod ili koriste vaše usluge, ali ostavljaju trag i u njegovoj podsvesti. Uz pomoć videa sasvim lako se možete povezati sa vašom publikom i učiniti da steknu poverenje u vaš brend. Kroz njega možete ispričati vašu priču i formirati mnogo prisniji i intimniji odnos sa svojim potrošačima.


Kategorija: Trendovi i primeri

Ostavite komentar

Možda će vas zanimati i:

Kontinuirana dominacija TikTok-a u 2022. godini

Kontinuirana dominacija TikTok-a u 2022. godini

Da je TikTok aplikacija koja je promenila svet, to nam je svima poznato. Već 2020. godine ova aplikacija...
Kako doći do kvalifikovanih kontakata (Lead Generation)?

Kako doći do kvalifikovanih kontakata (Lead Generation)?

Kreiranje određenih aktivnosti (u online svetu) uz pomoć kojih smo nadomak relevantnih kontakata (po naše poslovanje) naziva se...

Imate ideju?

Javite nam se da je zajedno ostvarimo.