ApaOne blog!

Kako upravljati društvenim mrežama sa odmora?

13
jul
2018
Kako upravljati društvenim mrežama sa odmora?

#VacationMoodOn!

Verovatno jedan od (trenutno) najpopularnijih hashtag-ova. Sezona je godišnjih odmora, i, što bi se reklo, svi imaju dušu. U svetu marketinga je malo drugačije. Naročito ako vaš marketing podrazumeva društvene mreže (postoji li uopšte dobar marketing bez društvenih mreža?!).

Vodite Facebook, Instagram, Twitter ili LinkedIn stranicu svog brenda i pitate se, šta raditi sa njima ako idete na konačno zasluženi odmor? Da li i društvene mreže imaju odmor? Hmmm, odgovor je da za društvene mreže odmora nema.

Pa kako onda upravljati najznačajnijim sredstvom internet marketinga?

Društvene mreže nikada ne spavaju. Uglavnom smo zahvalni što je tako (setite se samo koliko nesanica ste uspeli da odagnate uz pomoć skrolovanja na Fejsu ili Instagramu). Ali pitanje je, kako upravljati njima kada želimo malo oduška za sebe?

Pakujte kofere. I ne zaboravite na mobilni telefon i punjač. I eksternu bateriju. :)

1. Instalirajte Pages manager aplikaciju na svom mobilnom telefonu

Ukoliko do sada to niste uradili, preko Google Play prodavnice ili App Store-a, nema boljeg tajminga nego kada planirate odlazak na put. Instaliranjem aplikacije (besplatna je, naravno) ste u mogućnosti da upravljate Fejsbuk stranicom baš kao da pored sebe imate svoj računar! Možete da zakazujete objave, da ih editujete, postavljate fotografije, video snimke... Isto tako (što je najvažnije!) možete da uplaćujete reklame. Verujte nam na reč, kada se vratite u kancelariju, sigurno ćete nastaviti da upravljate svojim nalozima na Fejsbuku baš preko ove aplikacije.

2. A šta ćemo sa Messenger-om?

Kao što ste do sada odgovarali na poruke, isto to možete i kada ste fizički van svoje kancelarije - takođe preko Pages manager aplikacije. Isto tako, Fejsbuk ima opciju da podesite automatsku poruku. Vrlo je jednostavno – kliknite na Settings, zatim ćete sa leve strane videti padajući meni, gde vam je među prvima opcija Messaging. Kliknite i sledeće što treba da uradite jeste da skrolujete dok ne stignete do dela Response Assistant i opcije Stay responsive when you can't get to your computer or phone. Zatim možete da kliknete na Change i da napišete tekst koji želite da se pojavi svaki put kada dobijete poruku u inbox za vreme vašeg odsustva.

 

 

3. Aplikacije za zakazivanje objava na drugim društvenim mrežama

Ukoliko upravljate i drugim društvenim mrežama, pre nego što odete na zasluženi odmor, možete da zakažete objave. Nekada je to bilo nemoguće, ali uz mnoge aplikacije, kao što je na primer Hootsuite aplikacija za zakazivanje objava, možete da ih zakažete (naravno, one koje možete unapred da predvidite). Jedina mana ovih aplikacija jeste da imaju ograničenje za broj naloga. Ukoliko vodite naloge samo za svoju kompaniju ili brend, sjajno ćete upravljati ovim aplikacijama. Možete da ih koristite i na svom računaru i na telefonu. :)

Naravno, marketinške agencije nikada ne spavaju, naročito kada je reč o marketingu na društvenim mrežama. :)


Kategorija: Društvene mreže

Ostavite komentar

Možda će vas zanimati i:

Kako da se istaknete na zasićenom tržištu - 6 saveta za startupe

Kako da se istaknete na zasićenom tržištu - 6 saveta za startupe

Početak bilo kog startup biznisa zna da bude težak i izazovan - čak i ako ste uvereni da...
Kako doći do savršenog Instagram feed-a

Kako doći do savršenog Instagram feed-a

Instagram je prepun ljudi koji pokušavaju da budu sledeća “velika stvar”, ali niko ne obraća mnogo...

Imate ideju?

Javite nam se da je zajedno ostvarimo.