ApaOne blog!

Google Autocomplete i ključne reči

12
avg
2022
Google Autocomplete i ključne reči

Google Autocomplete svima nama poznatiji kao Google Suggest je jedna od prvih pretraga koja se koristila za SEO kao besplatan alat za pretraživanje ključnih reči.

Ipak, danas, ova funkcija predstavlja mnogo više, pogotovo od kada je Google uveo nova ažuriranja pomoću kojih je Google Autocomplete (Google Suggest) pretvorio u posebnu platformu.

Šta je Google Autocomplete?

Google Autocomplete je svima nama poznatiji kao Google Suggest. Omogućava nama, korisnicima, da na brži i lakši način izvršimo svoj upit tako što nam predlaže sva moguća proširenja onoga što smo ukucali.

Predlozi koje nam Google nudi su veoma dinamični, menjaju se dok kucate pojam koji pretražujete. Google na ovaj način pokušava da predvidi šta korisnik želi da pretraži. 

Ova predviđanja utiču na sam tok pretraživanja, jer na ovaj način korisnik može izabrati predlog koji uopšte nije nameravao da pretraži.

Zbog ovih funkcija Google Autocomplete bi trebalo da bude glavna opcija za SEO.

Još jedan faktor koji čini ovu funkciju veoma važnom za bilo koju strategiju digitalnog marketinga jeste taj što daje predloge u adresnim trakama tri najpopularnija pretraživača, a to su Firefox, Google Chrome i Safari.

Kako funkcioniše Google Autocomplete?

Predviđanja od strane Googla i automatsko dovršavanje unetog pojma oslanja se na popularne obrasce pretraživanja stalnih korisnika, tačnije ono što nam Google nudi kao nastavak naše pretrage jesu najčešći upiti u pretrazi vezani za taj pojam.

Postoje još neki faktori koji utiču na ono što će nam Google predložiti:·

· Lokacija osobe koja pretažuje

· Prethodne pretrage osobe koja pretražuje

· Pojmovi koji su u “trendu” u momentu pretraživanja

Goole Autocomplete i ključne reči

Istraživanje ključnih reči je način na koji se Google Autocomplete koristi za SEO već godinama.

Automatsko dovršavanje unetog pojma je idealno za otkrivanje konkretnih i relevantnih reči i fraza koje korisnici pretražuju i koriste za rešavanje problema i kao odgovore na mnoga pitanja. Ako se vaš upit mnogo puta do sad pretražio, Google će ga širiti sve više.

Ponuđeni predlozi daju ideje za sadržaj tako što sužavaju vaš početni upit na konkretnije termine.

Google Autocomplete i pretraživanje pitanja

Pretraživanje pitanja korisno je iz mnogo razloga. Pitanja mogu voditi ka samom sadržaju, ali i identifikovati problem sa kojim se vaši klijenti susreću u datom momentu, a čije rešenje je povezano sa nekim vašim proizvodom ili uslugom.

Kako biste saznali koja pitanja se najviše pretražuju, a vezana su za vašu ključnu reč jednostavno unesite upitne reči u pretraživač ispred vaše ključne reči (kako, zašto, gde..)

Kako to ne biste radili ručno možete koristiti Answer The Public, koji kreira mapu pitanja na osnovu vaše ključne reči.

Postoji nekoliko načina da ova pitanje primenite na strategiju optimizacije sadržaja:

· Postavite bazu znanja kako biste privukli drugi saobraćaj

· Koristite ova pitanja u strategiji osvežavanja sadržaja kada optimizujete zastarele stranice

· Pomoću YouTube-a odgovorite na sva pitanja, na taj način imate sadržaj koji ponovo možete koristiti na svojoj web stranici ili na društvenim mrežama

Zašto je Google Autocomplete važan za marketing?

Google predlaganje vezano za pretragu ključne reči ima mnogo pozitivnih apekata kada je reč o pogodnostima vezanim za marketing. Ako za primer uzmemo jedno lokalno preduzeće, ono bi trebalo da koristi Google Autocomplete kako bi otkrilo srodne delatnosti i gradove koje ljudi u toj oblasti koriste kako bi pronašli slična preduzeća.

Vaši potencijalni klijenti će koristiti pretragu na osnovu kljućnih reči koje se tiču vašeg brenda kada pokušaju da otkriju da li je vaša kompanija ta koja je vredna neke saradnje u budućnosti ili je vaš proizvod ono što im treba.

Pretraga u kojoj je ključna reč ime vašeg brenda ili vaša delatnost je nešto što je suštinski deo marketinga i prodaje.Takođe to je deo koji vi ne možete u potpunosti da kontrolišete, jer uz Google Autocomplete pretraga brenda postaje složenija i manje podložna kontroli.

Google može da podstakne vaše potencijalne klinete da traže baš vas kada pokušaju da unesu vaš domen ili pokušaju da dođu do vašeg sajta. Ovde problem pravi Google Autocomplete koji može vaše potencijalne klijente da udalji od vaše veb lokacije, takođe im može dati mnoštvo ideja šta da urade pre nego što na primer kupe neki proizvod od vas, što ih na kraju možda natera da se predomisle i odustanu od kupovine. Zbog ovoga ključne reči treba da budu prioritet kada je u pitanju vaš brend ili kompanija.

Istražite i proširite ključne reči uz pomoć nekog od sledećih alata: Suggestion Keyword Finder, Answer The Public i SE Ranking .

Google Autocomplete se razvija zajedno sa Google pretragom.

Google objedinjuje entitete kao što su organizacije, mesta, knjige, ličnosti, emisije itd. u svoj algoritam, na isti način postupa i Google Autocomplete.

Trebali biste da proverite rezultat Google Autocomplete tačnije predloga i automatskog dovršavanja koje nudi za izabrano ime pre nego što registrujete domen.

Google Autocomplete je odličan i besplatan alat za istraživanje ključnih reči, a ujedno toliko moćan alat koji može da utiče na volju vaših potencijalnih klijenata. Zbog toga važno je da pazite koji su predlozi Google Autocomplete vezani za pretragu vašeg brenda i da na osnovu toga ciljano birate ključne reči.


Ostavite komentar

Možda će vas zanimati i:

Kako da reagujete na negativne komentare

Kako da reagujete na negativne komentare

Izgraditi i dobro pozicionirati brend na društvenim mrežama zahteva ogroman trud, dobro osmišljenu strategiju i jasnu
Saznajte da li je vaša ciljna grupa na Facebooku ili na Instagramu

Saznajte da li je vaša ciljna grupa na Facebooku ili na Instagramu

Kada se upustimo u detaljno i strateško planiranje nastupa na društvenim mrežama, često smo zbunjeni po pitanju...

Imate ideju?

Javite nam se da je zajedno ostvarimo.