ApaOne blog!

5 efikasnih načina za online proširenje vašeg biznisa

21
maj
2021
5 efikasnih načina za online proširenje vašeg biznisa

Internet danas pokreće značajan deo poslovanja, ali to ne podrazumeva samo postojanje vaše web stranice i očekivanje da će vaši prihodi da rastu. Bez obzira na to kojom se industrijom bavite, velika je šansa da u toj branši ima puno konkurenata koji takođe imaju sjajne web lokacije i dobro su optimizovane za Google pretragu.

Vaše prisustvo na Internetu mora da se širi i van vaše web stranice i da biste proširili biznis potrebno je da koristite više vrsta kampanja, kako biste to prisustvo učinili vidljivim svojoj ciljnoj publici.

Online proširenje vašeg biznisa uključuje web stranicu, aplikaciju za mobilne uređaje, profile na društvenim mrežama, unos sadržaja na sajtove, Google Ads i još mnogo toga. Osnovna stvar je u izgradnji čvrstog brenda dok stvarate više dodirnih tačaka da biste angažovali svoju ciljnu publiku. U ovom tekstu ćemo vam izdvojiti 5 efikasnih načina za online proširenje vašeg biznisa.

 

1. Izaberite platforme sa visokim angažmanom i vidljivošću

Kao što smo već pomenuli, vaše prisustvo na mreži prevazilazi vašu web stranicu. Možete promovisati vaš brend bilo gde na mreži i na taj način se povezati sa klijentima/kupcima. Stoga je presudno da se pridružite platformama na kojima su korisnici stalno angažovani i gde je potencijalna vidljivost dobra.

Google My Business (GMB) je sjajan primer za to. Ne samo da poslovni računi ovde primaju u proseku 59 radnji svakog meseca (što može uključivati pozive, poruke brendu, klikove na web lokaciju i preostale preglede), to takođe može pomoći u povećanju vidljivosti na pretrazi.

Na GMB-u možete da napravite profil koji detaljno opisuje podatke o prodavnici vašeg preduzeća, objašnjava šta nudite, možete da delite slike prodavnice i ponuda i prikupljate recenzije. Takođe možete odgovoriti na pitanja vaših kupaca/klijenata. Ovo bi trebao biti prioritet za sva preduzeća.

Društveni mediji su takođe odličan izbor. Facebook je poklon za gotovo sva preduzeća, a Instagram je jedna od najupečatljivijih platformi. B2B preduzeća bi uvek trebalo da budu snažno prisutna na LinkedIn-u, a sva preduzeća koja prodaju vizuelne proizvode ili usluge trebalo bi da se odluče za Pinterest nalog.

 

2. Koristite odlazne marketinške strategije za povezivanje sa novim klijentima/kupcima

Da biste zaista pronašli klijente/kupce i doveli ih do vašeg online poslovanja, potrebno je da koristite odlazne marketinške strategije za povezivanje sa novim članovima publike.

Ovo je važno, jer većina brendova koristi tehnike dolaznog marketinga već kao ključne delove svog web prisustva i mogu prevideti prednosti odlaznog marketinga kada je reč o pronalaženju klijenata/kupaca za online poslovanje koje grade. Odlazni marketing uključuje skup marketinških tehnika koje vam omogućavaju da kontaktirate klijenta/kupca umesto da čekate da on vama dođe. To je digitalna verzija hladnog poziva.

Kombinacija dolaznog i odlaznog marketinga je važna, ali kada želite da najšire moguće proširite doseg, onda je odlazni marketing dobar izbor. Može vam pomoći da veoma brzo pridobijete više pratioca na društvenim mrežama, povećate promet na vašoj veb lokaciji (što Google beleži i može vam pomoći u SEO-u) i pruži vam veliki broj potencijalno angažovanih klijenata i kupaca sa kojima možete da sarađujete.

 

3. Kreirajte visokokvalitetan sadržaj

Sadržajni marketing vam omogućava da stvorite jedinstvenu vrstu web prisustva, a vaš blog istovremeno postaje gotovo poput produžetka vaše web stranice i čvorišta vrednih informacija.

Sadržajni marketing vam daje mnoštvo novih ključnih reči za koje možete da se optimizujete, povećavajući vašu vidljivost u pretrazi. Te ključne reči mogu da se koristite za stvaranje relevantnih i vrlo zanimljivih blog tekstova. Ovo vam možete biti od velike koristi za izgradnju odnosa sa klijentima i za generisanje i konvertovanje potencijalnih klijenata pomoću pravih strategija.

Marketing sadržaja na vašoj web lokaciji omogućava vam da stvorite jače prisustvo u online poslovanju, istovremeno vam pružajući priliku da pokažete što više onoga što vaš brend nudi.

 

4. Uspostavite partnerstvo sa drugim brendovima

Partnerstva sa drugim brendovima mogu da budu od velike koristi za vaše poslovanje. Neretko je videti da su partneri dve agencije koje se bave marketingom i grafičkim dizajnom. Oni uzajamno šalju preporuke i mogu redovno da rade na zajedničkim projektima. Njihove usluge su usko povezane, tako da postoji veliko preklapanje. Deljenje međusobnog sadržaja na društvenim mrežama, pa čak i udruživanje sa nekim sponzorisanim takmičenjima, mogla bi da bude odlična opcija za vaše poslovanje.

Još jedan sjajan primer je udruživanje dva ili više lokalnih brendova. Partnerstvo sa drugim brendovima koji služe vašoj ciljnoj publici često otvara mogućnosti za proširenje svih onih koji su uključeni, bilo da se to odnosi samo na podršku na društvenim mrežama ili da čak imate zajedničke prodavnice na različitim lokacijama.

Razmislite o tome kakva partnerstva bi vam najbolje odgovarala i kako bi vam mogla omogućiti da dosegnete veći deo svoje publike na mreži, efikasno proširujući svoj online biznis.

 

5. Povežite sve u jednu celinu

Širenje online poslovanja bi trebalo da bude prioritet za većinu preduzeća. Što više dodirnih tačaka imate na mreži to je bolje.

Ključni faktor koji treba da uzmete u obzir jeste da želite da vaše marketinško prisustvo raste, ali da vaš brend ostane dosledan svojoj originlanoj ideji. Glas vašeg brenda treba da bude ujedinjen, bez obzira na to da li se vaši klijenti/kupci nalaze na LinkedIn-u, Instagram-u, Facebook-u, Google My Business-u ili vašoj veb lokaciji.

Uverite se da će sva preduzeća sa kojima se povežete kao potencijalni partneri imati koristi samo za vaš brend, gledajući njihove vrednosti i poslovne prakse pored samog proizvoda.

Da bi vaš brend bio što dosledniji potrebno je da kreirate čvrst brend koji će biti lako prepoznatljiv.

Online proširenje biznisa je nešto čime se naša agencija ističe. Pronalazimo najbolja rešenja za naše klijente, kako bi se na što bolji način povezivali sa novim i starim klijentima/kupcima. Za više informacija kontaktirajte nas, a mi ćemo vam odgovoriti u najkraćem mogućem roku.


Ostavite komentar

Možda će vas zanimati i:

Ko najviše troši na online oglašavanje?

Ko najviše troši na online oglašavanje?

Pojedine grane industrije prepoznale su značaj u online oglašavanju. U zavisnosti od regiona, podaci se razlikuju, a istraživanje...
4 razloga zbog kojih je video sadržaj neophodan tvom biznisu

4 razloga zbog kojih je video sadržaj neophodan tvom biznisu

Odavno smo ušli u eru digitalne transformacije, gde se informacije prenose gotovo brzinom svetlosti. Za biznise ovo znači...

Imate ideju?

Javite nam se da je zajedno ostvarimo.