ApaOne blog!

Kako do idealne dimenzije fotografija na društvenim mrežama?

06
avg
2018
Kako do idealne dimenzije fotografija na društvenim mrežama?

I vrapci na grani znaju da fotografija govori više od hiljadu reči. Upravo zato je fotografija nešto bez čega ne možemo da zamislimo ni jednu društvenu mrežu. Zato nam je važno da imamo dobar vizuelni identitet koji će biti prepoznatljiv našoj ciljnoj grupi.

A da li vam je poznat ovaj scenario – napravili ste sjajne profilne i cover fotografije za svoje naloge, odgovarajuće dimenzije. Međutim, odjednom, vidite da se nešto promenilo i da postojeća fotografija više nije onako čarobna. Šta se desilo? Kako se kaže, welcome to the club – društvene mreže nekada nam baš zadaju muke, a često menjanje dimenzija cover i profilnih fotografija je baš jedna od njih. Da stvari budu još komplikovanije, na Internetu može da se pronađe pregršt tekstova na ovu temu, ali često preporučene dimenzije se ne poklapaju sa zahtevima društvenih mreža.

Prema Hootsuite, predstavljamo vam željene dimenzije za najpopularnije društvene mreže:

Fejsbuk

Na desktop računarima Fejsbuk profilnu fotografiju seče na 170x170 piksela a na pametnim telefonima na 128x128 piksela. Kada je reč o cover fotografiji, predložena dimenzija je 851x315 piksela.

Instagram

Profilna fotografija na Instagramu je kružnog oblika, tako da je jako važno da logo zaista dobro centrirate (logo najčešće biva profilna fotografija, jer se na taj način najjednostavnije identifikuje brend). Dimenzija profilne fotografija na Instagramu je 110x110 piksela. Ono što zadaje najveće muke na Instagramu jeste dimenzija Story-ja. Otkako je omogućeno kreiranje Instagram Story reklame ovo je jedan od omiljenijih načina oglašavanja. Poželjna dimenzija je 1080x1920 piksela. Mnogi koriste horizontalni oblik fotografija za Story, ali ako možete da se pridržavate predložene dimenzije, sigurno ćete postići bolji efekat.

LinkedIn

Profilna fotografija na najpopularnijoj business mreži treba da bude dimenzije 300x300 piksela. Sada je popularno da kompanijski profili na ovoj mreži imaju i svoju čuvenu cover fotografiju – predložena dimenzija je 1536x768 piksela.

Važno: Pratite promene, jer, znamo vrlo dobro da te društvene mreže koje naprosto obožavamo znaju da nas iznenade sa promenom dimenzija profilnih i cover fotografija.

 


Kategorija: Trendovi i primeri

Ostavite komentar

Možda će vas zanimati i:

Šta je to off-page SEO i koji su njegovi ključni faktori

Šta je to off-page SEO i koji su njegovi ključni faktori

Off-page SEO je jedan od najvažnijih delova uspešne SEO strategije. Ukoliko želite da rangirate vaš sajt na...
11 marketinških strategija za mala preduzeća i njihove Facebook stranice

11 marketinških strategija za mala preduzeća i njihove Facebook stranice

Izgradnja brenda na Facebooku zahteva od vas da razumete svoju publiku, koristite prave alate u pravo vreme i da konstantno...

Imate ideju?

Javite nam se da je zajedno ostvarimo.