ApaOne blog!

Studije slučaja: Maslina

10
nov
2015
Studije slučaja: Maslina

Zadatak: Web sajt www.maslina.rs postoji već duži niz godina, i zasnovan je na Joomla sistemu za upravljanje podacima. Kao takav, web sajt je bio već nepregledan, težak za snalaženje, a problem je bio i to što nije bio prilagođen različitim rezolucijama.

Takođe, web sajt je imao solidnu posećenost, kao i određen broj konverzija u vidu online kupovina, ali se u svemu tome videla mogućnost unapređenja i proširenja. Primarna delatnost klijenta je prodavnica zdrave hrane, ali i prirodne kozmetike i suvenira.
Zadatak je bio da se web sajt unapredi, u vidu “responsive” verzije, učini sugestivniji korisniku, kao i da se olakša unos i pretraga sadržaja.
maslina_old
Rešenje: Nakon dogovora sa klijentom, kreirana je prva verzija dizajna. Nakon revizije i predloženih unapređenja, prešli smo na kodiranje HTML i CSS. Web sajt je zamišljen kao responsive, tako da se prilagođava rezoluciji uređaja sa koga se čita.

Nakon kreiranja admin-a sa svim potrebnim modulima, podaci su prebačeni izvlačenjem iz baze: proizvodi, vesti, blogovi,...
Kreirano je i uputstvo kako bi korisniku olakšali snalaženje na novom sistemu. 

Proces narudžbine je osmišljen tako da se kupovina može obaviti registracijom, a na nalogu se mogu pregledati prethodne narudžbine.

Posetioca sugestivno usmeravamo ka proizvodima, uz pomoć prikaza ili linkova u tekstovima.

Sajt je ocenjen vrlo pozitivno od posetioca, i svakodnevno beleži rast poseta. Takođe, dogovoreno je i održavanje web sajta, u vidu SEO optimizacije (onpage i offpage), kao i pomoć pri vođenju Facebook stranice.

Facebook Maslina.rs

U toku je i Adwords kampanja.

prikaz adwords oglasa
Cilj nam je bolje pozicioniranje za ključne reči: zdrava hrana, prodavnica zdrave hrane, hrana za dijabeticare, proizvodi bez glutena, na čemu aktivno svakodnevno radimo.


Kategorija: Studije slučaja

Ostavite komentar

Možda će vas zanimati i:

Kako da pokrenete svoj blog i koji su benefiti?

Kako da pokrenete svoj blog i koji su benefiti?

Blog postovi su postali deo naše svakodnevice i neretko se posvetimo čitanju nekog interesantnog blog posta umesto čitanja...
Saznajte da li je vaša ciljna grupa na Facebooku ili na Instagramu

Saznajte da li je vaša ciljna grupa na Facebooku ili na Instagramu

Kada se upustimo u detaljno i strateško planiranje nastupa na društvenim mrežama, često smo zbunjeni po pitanju...

Imate ideju?

Javite nam se da je zajedno ostvarimo.