ApaOne blog!

Studije slučaja: Maslina

10
nov
2015
Studije slučaja: Maslina

Zadatak: Web sajt www.maslina.rs postoji već duži niz godina, i zasnovan je na Joomla sistemu za upravljanje podacima. Kao takav, web sajt je bio već nepregledan, težak za snalaženje, a problem je bio i to što nije bio prilagođen različitim rezolucijama.

Takođe, web sajt je imao solidnu posećenost, kao i određen broj konverzija u vidu online kupovina, ali se u svemu tome videla mogućnost unapređenja i proširenja. Primarna delatnost klijenta je prodavnica zdrave hrane, ali i prirodne kozmetike i suvenira.
Zadatak je bio da se web sajt unapredi, u vidu “responsive” verzije, učini sugestivniji korisniku, kao i da se olakša unos i pretraga sadržaja.
maslina_old
Rešenje: Nakon dogovora sa klijentom, kreirana je prva verzija dizajna. Nakon revizije i predloženih unapređenja, prešli smo na kodiranje HTML i CSS. Web sajt je zamišljen kao responsive, tako da se prilagođava rezoluciji uređaja sa koga se čita.

Nakon kreiranja admin-a sa svim potrebnim modulima, podaci su prebačeni izvlačenjem iz baze: proizvodi, vesti, blogovi,...
Kreirano je i uputstvo kako bi korisniku olakšali snalaženje na novom sistemu. 

Proces narudžbine je osmišljen tako da se kupovina može obaviti registracijom, a na nalogu se mogu pregledati prethodne narudžbine.

Posetioca sugestivno usmeravamo ka proizvodima, uz pomoć prikaza ili linkova u tekstovima.

Sajt je ocenjen vrlo pozitivno od posetioca, i svakodnevno beleži rast poseta. Takođe, dogovoreno je i održavanje web sajta, u vidu SEO optimizacije (onpage i offpage), kao i pomoć pri vođenju Facebook stranice.

Facebook Maslina.rs

U toku je i Adwords kampanja.

prikaz adwords oglasa
Cilj nam je bolje pozicioniranje za ključne reči: zdrava hrana, prodavnica zdrave hrane, hrana za dijabeticare, proizvodi bez glutena, na čemu aktivno svakodnevno radimo.


Kategorija: Studije slučaja

Ostavite komentar

Možda će vas zanimati i:

Google objavio novi SEO Starter Guide

Google objavio novi SEO Starter Guide

Google je objavio novu verziju SEO Starter Guide-a. Ukoliko do sada niste čuli, SEO Starter Guide...
Kreirajte strategiju za oglašavanje na internetu u nekoliko koraka

Kreirajte strategiju za oglašavanje na internetu u nekoliko koraka

Oglašavanje je investicija. Možete izabrati jedan ili više vidova oglašavanja (reklamiranja), a sve sa namerom da dostignete zacrtane ciljeve i...

Imate ideju?

Javite nam se da je zajedno ostvarimo.