ApaOne blog!

Studija slučaja: Beauty blog Oboji život

13
avg
2015
Studija slučaja: Beauty blog Oboji život

 

 

Zadatak:

 

Kreirati veb-sajt za blog Oboji Život na kom će se objavljivati blog postovi posvećeni kozmetici, kozmetičkim preparatima, savetima za negu i slično. Veb-sajt treba da bude jednostavan i "čist" , lak za snalaženje.

Dizajn resenja

 

Rešenje:

 

Jednostavan dizajn upotpunjen bojama koje se prikazuju samo u nekim segmentima. Logo sadrži sve boje koje su dalje korišćene na sajtu: u headeru, glavnom meniju, sidebar-u, mini elementima u tekstovima. Veliki deo stranica zauzimaju fotografije koje se objavljuju uz svaki post. Fotografije su autorske i sadrže watermark (crno-beli logo). Sidebar sadrži linkove i widgete za društvene mreže, kao i banere.

zrada sajta Oboji život.jpg

 

Fokus sajta je na poslednje objavljenim postovima koji se prikazuju na početnoj stranici, kao i na glavnom meniju koji sadrži samo pet stranica. Ovakvim potezom se sadržaj (fotografije i tekst) ističe u prvi plan, shodno potrebama ciljne grupe. Svaki blog post ima mogućnost ostavljanja komentara kako bi se podstakla interakcija. Ostavljanjem komentara, kreator postova ima bolji uvid u mišljenja čitalaca, a na osnovu toga je moguće unaprediti sadržaj ili uneti dodatne izmene.

Izrada veb sajtova

 

Rezultat:

 

Sajt je pozitivno ocenjen od strane posetilaca. Preko hiljadu poseta je zabeleženo od objavljivanja prvog posta i narednih mesec dana.


Kategorija: Studije slučaja

Ostavite komentar

Možda će vas zanimati i:

Google korisno ažuriranje stiže!

Google korisno ažuriranje stiže!

U poslednje vreme internet je preplavljen vestima o novom korisnom ažuriranju od strane Googla, te je mnoštvo stručnjaka podelilo...
Personalizovani sadržaj kao temelj online marketinga

Personalizovani sadržaj kao temelj online marketinga

Tradicionalni marketing je, sam po sebi, nosio (i dan danas nosi jer se mnogi njegovi oblici i dalje...

Imate ideju?

Javite nam se da je zajedno ostvarimo.