ApaOne blog!

Šta smo naučili na DaFED#18?

11
feb
2014
Šta smo naučili na DaFED#18?

 

I jeste! Jer šta je brend?
Brend je skup impresija koje žive u glavama ljudi."
 
Početak februara obeležio je još jedan DaFED, 18. po redu i do sada najposećeniji. U Kulturnom Centru Novog Sada posetioci su slušali predavanja Nemanje Milenkovića i Nikole Arežine na temu brandinga.
 
Nemanja Milenković je ispričao svoju priču u kojoj je predstavio  termin Istinita bajka, kao oksimoron koji predstavlja posebnu vrstu paradoksa u kome se spajanjem protivrečnih pojmova stvara novi pojam tj. nova slika. 
 
da fed novi sad nemanja milenkovic
 
Na zanimljiv način pokazao je da je sve brend: izvadio je kamen iz džepa i poklonio ga nekome iz publike. Potom je proširio priču o kamenu, rekavši da je taj kamen, u stvari kamen njegovog dede – time je kamen dobio neku vrednost. Potom je dodao da je taj kamen njegov deda dobio na poklon u Parizu, za vreme protesta, od Amerikanca koji radi u NASA-i. U tom momentu, svi su imali potpuno novu sliku o tom kamenu jer on sada ima ogromnu vrednost! No, priča nije gotova! Taj kamen je u stvari kamen sa Meseca koji je Armstrong poklonio njegovom dedi! Kamen je dobio neprocenjivu vrednost i to samo uz pomoć (izmišljene) priče.
 
dafed novi sad nikola arezina
 
Nikola Arežina je predstavio publici zanimljive primere iz prakse i objasnio je šta je to što bi on istakao kao bitne stavke u procesu brandinga. Osvrnuo se na redizajn logoa kao ključnu stavku u izgradnju brenda. Takođe, predstavio je jedan od svojih najnovijih projekata: redizajn vizuelnog identiteta Poslovnog inkubatora u Novom Sadu.
 
Nakon predavanja usledio je DaFTER -  neformalno druženje i umrežavanje, koji je bio sponzorisan od strane kompanije Verteez.
 

 

 
 
 
Prezentaciju Nemanje Milenkovića možete pogledati OVDE 
 
Vidimo se na sledećem DaFED-u!
 

Kategorija: Aktuelnosti

Ostavite komentar

Možda će vas zanimati i:

Kako da vodite Blog kompanije?

Kako da vodite Blog kompanije?

Nemate u meniju na svom web sajtu kategoriju bloga? Nećemo da kažemo da ovaj tekst nije za vas...
SEO optimizacija sadržaja – kako do organskog reach-a

SEO optimizacija sadržaja – kako do organskog reach-a

Ključne reči su osnov postojanja pretraživača; to su reči ili fraze koje koriste ljudi kada traže nešto na...

Imate ideju?

Javite nam se da je zajedno ostvarimo.