ApaOne blog!

Šta smo naučili na DaFED#18?

11
feb
2014
Šta smo naučili na DaFED#18?

 

I jeste! Jer šta je brend?
Brend je skup impresija koje žive u glavama ljudi."
 
Početak februara obeležio je još jedan DaFED, 18. po redu i do sada najposećeniji. U Kulturnom Centru Novog Sada posetioci su slušali predavanja Nemanje Milenkovića i Nikole Arežine na temu brandinga.
 
Nemanja Milenković je ispričao svoju priču u kojoj je predstavio  termin Istinita bajka, kao oksimoron koji predstavlja posebnu vrstu paradoksa u kome se spajanjem protivrečnih pojmova stvara novi pojam tj. nova slika. 
 
da fed novi sad nemanja milenkovic
 
Na zanimljiv način pokazao je da je sve brend: izvadio je kamen iz džepa i poklonio ga nekome iz publike. Potom je proširio priču o kamenu, rekavši da je taj kamen, u stvari kamen njegovog dede – time je kamen dobio neku vrednost. Potom je dodao da je taj kamen njegov deda dobio na poklon u Parizu, za vreme protesta, od Amerikanca koji radi u NASA-i. U tom momentu, svi su imali potpuno novu sliku o tom kamenu jer on sada ima ogromnu vrednost! No, priča nije gotova! Taj kamen je u stvari kamen sa Meseca koji je Armstrong poklonio njegovom dedi! Kamen je dobio neprocenjivu vrednost i to samo uz pomoć (izmišljene) priče.
 
dafed novi sad nikola arezina
 
Nikola Arežina je predstavio publici zanimljive primere iz prakse i objasnio je šta je to što bi on istakao kao bitne stavke u procesu brandinga. Osvrnuo se na redizajn logoa kao ključnu stavku u izgradnju brenda. Takođe, predstavio je jedan od svojih najnovijih projekata: redizajn vizuelnog identiteta Poslovnog inkubatora u Novom Sadu.
 
Nakon predavanja usledio je DaFTER -  neformalno druženje i umrežavanje, koji je bio sponzorisan od strane kompanije Verteez.
 

 

 
 
 
Prezentaciju Nemanje Milenkovića možete pogledati OVDE 
 
Vidimo se na sledećem DaFED-u!
 

Kategorija: Aktuelnosti

Ostavite komentar

Možda će vas zanimati i:

Da li digitalne reklame postaju prošlost?

Da li digitalne reklame postaju prošlost?

  Kada Vas neko ne sluša, imate potrebu da to izgovorite glasnije. Što glasnije izgovarate, Vašem sagovorniku...
Zašto je online reputacija ključni faktor razvoja u oblasti turizma?

Zašto je online reputacija ključni faktor razvoja u oblasti turizma?

Kada planirate letovanje ili bilo kakvo putovanje, šta prvo uradite?  Kako birate restoran u kome ćete jesti?

Imate ideju?

Javite nam se da je zajedno ostvarimo.