ApaOne blog!

Kako povećati broj pratilaca na Instagramu?

27
apr
2018
Kako povećati broj pratilaca na Instagramu?

Instagram je trenutno društveni medij broj 1 i mi naprosto ne možemo da se odupremo njegovim čarima!

Pisali smo vam o prelasku na Business profile, o kreiranju Instagram Story reklame  i o tome da li je potrebno napraviti i marketing plan za ovaj društveni medij. Gotovo da ne postoji brend koji nije prisutan na Instagramu jer ova platforma okuplja enormno veliki broj korisnika, koji raste iz dana u dan. Neki brendovi, koji tek započinju svoje poslovanje na tržištu, prvenstveno odaberu da se pojave na Instagramu, pa tek onda na red dolaze druge društvene mreže pa čak i web sajt pada u drugi plan. 

Ok, više nema sumnje da treba bit prisutan na Instagramu, bilo da je vaš cilj da koristite ovaj medij kao prodajni alat ili da povećate svest o vašem brendu. Napraviti nalog je vrlo jednostavno, ali kako doći do što većeg proja pratilaca?

Hootsuite predstavlja 21 način kako povećati broj pratilaca a mi vam predstavljamo neke od najznačajnijih: 

Promovišite svoj Instagram profil na drugim društvenim mrežama

Ukoliko želite da povećate broj pratilaca, morate da im pomognete da vas pronađu.

Već ste izgradili određeni broj pratilaca na drugim mrežama? Sjajno, vreme je da ih obavestite da ste prisutni i na Instagramu. Možete odabrati neke od najboljih Instagram fotografija i na primer možete napraviti kolaž od njih. I zatim promovišite objavu. Ono što još možete da uradite jeste da u tekstu objave ostavite link ka Instagram profilu i na taj način pratite broj pratilaca i broj poseta profilu.

Instagram ikonica na vašem web sajtu

Ikonice ka društvenim mrežama su neizostavne na web sajtu. Time upravo radimo na Social Media Optimization (optimitaciji za društvene mreže). Ikonice ka društvenim mrežama neophodno je da postoje u samom zaglavlju sajta ali isto tako i u futeru gde stoje kontakt podaci.

Pratite druge naloge i „postujte“

Zapratite druge. One kojima možete biti interesantni, koji mogu činiti vašu ciljnu grupu. Kada uplatite neki Instagram post, možete imati pregršt lajkova na tu objavu. Ono što možete da uradite jeste da vidite ko je sve lajkovao vašu objavu i u zavisnosti od ciljne grupe možete zapratiti one profile kojima potencijalno možete biti zanimljivi. Čim su lajkovali objavu, mora da ste im već zapali za oko, zar ne?

Ono što je takođe važno jeste da postujete redovono – ne preterujte, ali i ne zaboravljajte na svoj Instagram nalog. Pratioci vole da vide da ste tu, da ih obaveštavate. Ako to ne radite, neće im biti teško da kliknu na „Unfollow“.

Organizujte nagradne konkurse

Čuveni „Giveaway“ je sjajan na Instagramu – pomaže vam da povećate broj pratilaca, da povećate saobraćaj na sajtu pa čak i da povećate prodaju!

Pozovite pratioce da taguju svoje prijatelje

Nema boljeg načina da ljubitelji Instagrama saznaju za vaš brend. Kada napišete da taguju prijatelja koji bi se pronašao u situaciji sa slike, ili sa kojim prijateljem bi sada voleli da provode vreme, imaju utisak kao da im čitate misli i to je ono što obožavaju.

Ne razmišljajte mnogo, Instagram je pravo mesto za povećanje svesti o postojanju vašeg brenda, ma kojom industrijom se bavili. Instagram business profil možete da vodite sami, ali zapamtite – morate mu posvetiti vreme kako bi se razvijao i kako bi broj pratilaca rastao iz dana u dan.

Ako vas ova tema zanima i tražite nešto više da pročitate, sjajni saveti za  Instagram markeitng su i ovde.

Ukoliko vremena manjka, saveta za marketing na društvenim mrežama nikad više. :)


Kategorija: Društvene mreže

Ostavite komentar

Možda će vas zanimati i:

Oglašavanje putem Instagram priče – da ili ne?

Oglašavanje putem Instagram priče – da ili ne?

Instagram je, inspirisan Snepčetom, sredinom 2016. godine implementirao čuveni Story – Instagram priču, koja može biti fotografija ili...
Kako doći do kvalifikovanih kontakata (Lead Generation) – II deo

Kako doći do kvalifikovanih kontakata (Lead Generation) – II deo

Pisali smo o tome šta nam predstavljaju kvalifikovani kontakti i o savetima kako možete dopreti do...

Imate ideju?

Javite nam se da je zajedno ostvarimo.