ApaOne blog!

Kako da napravite super fotku na Instagramu?

01
okt
2018
Kako da napravite super fotku na Instagramu?

Da li pripadate onoj grupi ljudi koja već neko vreme planira da napravi business nalog na Instagramu, ali to ne činite jer nemate profesionalni foto aparat?

Moramo da vam kažemo – krenite odmah. Jer, jednu stvar morate da znate – najvažnija stvar u nastupu na društvenim mrežama je kontinuitet. Ukoliko redovno postavljate sadržaj na društvenim mrežama, ukoliko redovno pišete blogove na vašem web sajtu, postići ćete mnogo više nego da objavljujete jednom mesečno a da imate profesionalnu fotografiju ili blog tekst koji će sve ostaviti bez daha.

Kontinuitet. Zato, neka vas ništa ne sprečava – već danas kreirajte business nalog na Instagramu.

Dovoljno je da imate pametan telefon (ko ga još danas nema?). Zato – bez izgovora.

Mi ćemo vam predstaviti nekoliko načina kako da pravite što bolje Instagram fotografije i video snimke.

1. Koristite prirodno svetlo

Svetlost je najvažnija za dobru fotografiju. Razumevanje načina upotrebe svetla je jedan od osnovnih i najvažnijih preduslova za uspešnu fotku. Izbegavajte blic kada slikate tokom dana. Pronađite prirodno svetlo – pored prozora ili otvorenih vrata. Čak i tokom noći, najbolje je naći izvor prirodne svetlosti – to mogu biti osvetljeni izlozi raznih prodavnica ili ulično osvetljenje.

2. Fotografišite u pravo vreme

Za sve u životu postoji pravi tajming, pa tako je i sa fotografisanjem. Najbolje je slikati kada je sunce nisko na horizontu, i to je baš ono što čini da nastanu sjajne fotografije. To je najbolji „filter“ . Ukoliko fotkate u podne, oblaci vam mogu biti pravi prijatelji. Teško je napraviti dobru fotografiju pod sunčevom svetlošću.

3. Pravilo treće strane

Kompozicija se odnosi na uređenje fotografije: oblici, teksture, boje i drugi elementi koji čine vašu fotografiju kompletnom.
„The rule of thirds“ je jedno od najpoznatijih pravila u umetnosti. Usklađuje predmet fotografije naspram dimenzije kako bi se uspostavila ravnoteža. To može da se postigne ukoliko centriramo objekat naše fotografije. Takođe, dobar efekat možete postići ukoliko je predmet vaše fotografije van „centra“ ali je izbalansiran od strane drugog „predmeta“.

4. Istaknite objekat svoje fotografije

Ustanovite šta je suština vaše fotografije. Zatim, fokusirajte se na nju, a ostatak fotografije može biti u drugom planu, ili, na primer, zamagljen. Jednostavno, na Instagramu se obožavaju detalji.

5. Kreativnost

Uvek se oslonite na svoju kreativnost i osluškujte svoju intuiciju. Instagram je takav medij da obožava novine. Ukoliko vidite nešto interesantno na Instagramu, slobodno možete i time da se vodite, ali ni pod tačkom razno ne zaboravite da uslikate sve ono što se vama čini interesantno ili smatrate da će biti zanimljivo vašoj ciljnoj grupi.

Samo napred! ;)


Kategorija: Društvene mreže

Ostavite komentar

Možda će vas zanimati i:

Šta je tehnički SEO i zašto je važan za svaki web-sajt?

Šta je tehnički SEO i zašto je važan za svaki web-sajt?

Kada se govori o SEO procesu uglavnom se govori o dve kategorije, on-page i...
Šta je neophodno za uspešan web shop?

Šta je neophodno za uspešan web shop?

“Online shop” je sve zastupljenija fraza u našim životima, a naročito...

Imate ideju?

Javite nam se da je zajedno ostvarimo.