ApaOne blog!

Zašto je Newsletter važan za vaše poslovanje?

19
okt
2018
Zašto je Newsletter važan za vaše poslovanje?

U digitalno doba, kada je online komunikacija broj jedan (kako u privatnom životu tako i u poslovnom), šta je sve neophodno jednom brendu od alata da bi takav način komunikacije bio uspešan? Svakako je to web sajt marketing i marketing na društvenim mrežama. Međutim, mnogi zaborave na jedan od najmoćnijih alata Internet marketinga – email marketing.

Ako su neki od vas prevrnuli očima kada su pročitali reč „email marketing“, zastanite na trenutak. U poslovnom svetu možemo takođe da se koristimo Viberom, WhatsAppom, smsovima, ali, uvek imajte na umu da poslovna komunikacija ipak treba da se odvija isključivo preko maila. Kako eksterna, tako i interna komunikacija.

Međutim, tu svrha emaila ne staje. Kao šlag na tortu, stižu Newsletteri. Nismo ograničeni karakterima kao na Twitteru, ne zhateva da samo kroz nekoliko rečenicamo kažemo suštinu koja će da proda naš proizvod ili uslugu (kao što može biti slučaj sa drugim društvenim mrežama, kao što je Facebook na primer).

Pa šta onda podrazumeva jedan Newsletter?

Osnova je da ti Newsletteri budu sjajno dizajnirani, da pruže korisnu informaciju postojućem i potencijalnom klijentu i, naravno – bazu emailova.

Važnost Newslettera za biznis

Kako to jedan Newsletter može da pomogne vašem poslovanju?

1. Povećava svest o vašem brendu
2. Održava komunikaciju sa vašim postojećim klijentima i stupa u komunikaciju sa potencijalnim
3. Slanjem Newslettera, primaoci stiču svest o vama kao brendu koji ima nešto pametno da kaže. To uvek imajte na umu. Zato, kada zaista imate nešto pametno da kažete, podelite to sa svojom ciljnom grupom baš preko Newslettera.
4. Slanjem jednog maila poruka stiže na više adresa. To je osnovna prednost email marketinga.
5. Sjajno sredstvo promocije. Kako se koristimo promocijom na društvenim mrežama i sajtovima, zašto ne biste iskoristili priliku da svoju ciljnu publiku na još jedan način podsetite na svoje usluge ili proizvode?
6. Konstantna komunikacija sa klijentima. Kod slanja Newslettera od izuetne je važnosti da se odlučimo o učestalosti slanja. Da li će to biti na dve nedelje? Na mesec dana? Ili pak možda na tri meseca? Kada se odlučite za frekvenciju slanja, trudite se da je ispoštujete. Vrlo je jednostavno zašto – oni koji komuniciraju sa vama očekivaće vaše emailove u određeno vreme. Jer su tako navikli.

Kako da najbolje iskoristimo moć email marketinga i Newslettera?

Slanjem Newslettera, kao jedna od najvažnijih stavki jeste ta da možemo da podelimo najnovije informacije iz naše niše poslovanja. Da prvi podelimo sa potencijalnim kupcima koje su to novine i da to saznaju baš od vašeg brenda.

Ostavljanje kontakta. I ne samo to – podsetite primaoce Newslettera na vaš web sajt, na društvene mreže... Time ćete povećati saobraćaj na svom sajtu i povećati interakciju na mrežama na kojima imate naloge.

Već smo spomenuli promociju, ali to ne znači da možemo isključivo da pričamo o novim proizvodima ili uslugama. Svakako, time treba da se koristimo, ali bez preterivanja. Umerenost je ključ. Kako je postići? Tako što ćete istaći deo blog teksta u Newsletter ili možda podeliti neku prikladnu internu vest. Na taj način bićete samo korak bliže svojim klijentima.

Šta je najbolje što može da se desi?

Da stupite u interakciju sa novim potencijalnim klijentom. Da ga zainteresujete. Da mu pokažete da je važan.
Šta je najgore što može da se desi? Ta opcija ne postoji. ;)


Ostavite komentar

Možda će vas zanimati i:

Na koje sve načine možete iskoristiti moć LinkedIn-a u svom biznisu?

Na koje sve načine možete iskoristiti moć LinkedIn-a u svom biznisu?

LinkedIn danas predstavlja najveću poslovnu društvenu mrežu, zahvaljujući kojoj se ljudi, iz čak 150 različitih poslovnih industrija iz...
Kako doći do kvalifikovanih kontakata (Lead Generation) – II deo

Kako doći do kvalifikovanih kontakata (Lead Generation) – II deo

Pisali smo o tome šta nam predstavljaju kvalifikovani kontakti i o savetima kako možete dopreti do...

Imate ideju?

Javite nam se da je zajedno ostvarimo.