ApaOne blog!

Jednostavni načini da povećate prodaju nakon turbulentnog perioda za vašu kompaniju

15
jul
2020
Jednostavni načini da povećate prodaju nakon turbulentnog perioda za vašu kompaniju

 

Da li je Covid 19 kriza usporila vaše poslovanje?

 

Možda je baš sada pravo vreme da razmislite koja je najbolja prodajna strategija za vas. Da li treba da idete sa velikim popustima ili postoji bolji način da se prilagodite novoj realnosti? U ovom članku ćemo se potruditi da vam damo savete i preporuke kako biste na najbolji način usmerili svoje marketinške aktivnosti i ostvariti bolju prodaju.

 

Povećanje prihoda

Hajde da se na početku suočimo sa tim - nakon više meseci smanjenih prihoda, većina preduzeća mora povećati prihode ODMAH. 

Evo nekih taktika za oglašavanje koje možete isprobati da podstaknete kupovinu odmah:

 

  • Garancije povrata novca - Ako imate potpuno poverenje u svoje proizvode ili usluge, ponudite garanciju povrata novca u određenom periodu nakon kupovine. Ovo će omogućiti da se kupci koji su još uvek neodlučni ohrabre da donesu konačnu odluku o kupovini.
  • Koristite vremenski ograničene rasprodaje - Od dodavanja tajmera za odbrojavanje vremena na vašem sajtu, do objavljivanja oglasa sa ponudom na Facebook-u, isticanje vremenskog aspekta bilo koje prodaje će definitivno podstaći kupovinu. To takođe znači da se cena vaših proizvoda ne snižava trajno, već da je to vremenski ograničena ponuda.
  • Pustite u prodaju poklon kartice sa popustom - Umesto prostog snižavanja cena, zašto ne ponuditi  poklon kartice? Na primer, mogli biste da ponudite poklon karticu u vrednosti od, na primer, 5.000 RSD po ceni od 4.000 RSD, a kupci bi mogli da je koriste u bilo kom trenutku u narednih 12 meseci. Ova taktika je alternativa pojedinačnim ponudama proizvoda i može brzo ostvariti prihod. Može biti posebno učinkovita kao e-mail ponuda za postojeće kupce koji su već upoznati sa vašim proizvodima ili uslugama. 
  • Usredsredite se na bojazan kupaca da će se proizvod uskoro rasprodati / nestati - Naglašavajući da je zaliha pri kraju ili da postoji velika potražnja za vašim proizvodima, kupci će najverovatnije kupiti od vas. Koristite poruke o malim zalihama u postovima i oglasima na društvenim mrežama. Primer ovakvih postova može biti: “Imali smo xy kupovina u poslednja 24 časa”, “Rasprodato! Od sutra ponovo na zalihama”, “Najprodavanije - još samo par dostupnih.”

       Upotreba ovakvog narativa čini proizvode poželjnijima i kod kupaca aktivira FOMO (strah od nestajanja).

  • Besplatni lead magneti - Ponudite nešto besplatno i relevantno za vašu ciljanu publiku i promovišite putem oglasa na društvenim mrežama. Za pristup besplatnom lead magnetu zatražite e-mail adresu. Zatim možete koristiti e-mail marketing da biste reklamirali svoje proizvode toj ciljnoj grupi. Treba reći da e-mail ima veći broj klikova i stope konverzije od oglasa na društvenim mrežama.

Grafik povećanje prodaje

Poboljšajte korisničku podršku

Na duži rok, poboljšanje korisničke podrške je siguran način za povećanje prihoda. COVID 19 kriza je jednostavno ubrzala potrebu da se krene putem online poslovanja, a uspostavljanje jedinstvene kontakt tačke na vašem sajtu više nije dovoljno. 

Preduzeća sada moraju biti spremna da odgovore na upite kupaca na bilo kojoj platformi koju klijent odabere. To znači da je prisustvo na Facebooku apsolutni minimum. Ali ukoliko ste ozbiljni u nameri da povećate prodaju, onda vaša kompanija treba biti dostupna i na Facebook Messenger-u, Instagramu, Viberu i WhatsUp-u.

Iako vas može zabrinuti vreme uloženo u platforme za razmenu poruka, ne brinite. Lako možete postaviti automatske odgovore na najčešće postavljana pitanja svojih klijenata/kupaca. 

To bi trebalo da uključuje teme kao što su radno vreme, vreme i način isporuke, kako da se naruči itd.

Naravno, moguće je i da se poruke sa svih kanala preusmere na jednu kontrolnu tablu, što korisničku podršku čini veoma jednostavnom i organizovanom.

 

Ciljajte postojeće kupce

Zadržavanje postojećih kupaca je pet puta jeftinije od privlačenja novih klijenata. Ohrabrivanje ovih kupaca na dodatne kupovine jednostavan je način za povećanje prihoda po niskoj ceni.

Tri su ključna načina za to: 

  • Koristite oglase za remarketing na društvenim mrežama - Instaliranje Facebook piksela na vašu veb lokaciju omogućiće vam ponovni marketing ka prethodnim posetiocima veb stranice na Facebook-u i Instagram-u. Remarketing kampanje kratkoročno generišu bolji povrat novca uložen u oglase.
  • Online tutorijali i konsultacije - Koristite Facebook ili Instagram emitovanje uživo da biste obavljali konsultacije i savetovanje na mreži. Omogućavanjem dodatne besplatne vrednosti, kupci će povećati lojalnost prema vama i verovatnoća daljih kupovina se povećava (posebno ako se proizvodi i usluge koje prodajete kratko i prirodno spominju tokom emitovanja uživo).
  • Recite HVALA - Podsticanje ljudskih emocija je efikasno. Napravite personalizovani remarketing e-mail ili oglas na Facebook-u gde ćete jednostavno reći ljudima hvala što ste naši kupci/klijenti. Možete, eventualno, dodati i neki vaučer za popust kao znak zahvalnosti, ne može da šteti.

Sve ove taktike remarketinga pomoći će da klijenti budu povezani sa vašom kompanijom, smanjujući verovatnoću da vas napuste i okrenu se konkurenciji. 













Kategorija: Aktuelnosti

Ostavite komentar

Možda će vas zanimati i:

Zablude u vođenju Facebook stranice ugostiteljskog objekta

Zablude u vođenju Facebook stranice ugostiteljskog objekta

Mnogo je korisnika Facebook-a u poslednjih godinu, dve dana postalo administratorom neke stranice. To je naročito izraženo u...
Fejsbuk - omiljena mreža generacije srednjih godina

Fejsbuk - omiljena mreža generacije srednjih godina

Fejsbuk koriste različite generacije, gotovo podjednako, ali se uvek potencira da je to mreža koju najviše biraju mladi....

Imate ideju?

Javite nam se da je zajedno ostvarimo.