ApaOne blog!

E-trgovina u Srbiji

26
mart
2014
E-trgovina u Srbiji

Najveća konferencija o e-trgovini i e-poslovanju u Srbiji održaće se od 15. do 17. aprila ove godine na Paliću. U susret ovoj konferenciji, prenosimo vam tekst: Skoro 200 hiljada evra dnevno se u Srbiji troši na e-trgovinu sa sajta marketingitd.com. U ovom tekstu možete pročitati podatke o e-trgovini u Srbiji koje je iznela Narodna banka Srbije:

Narodna banka Srbije iznela je podataka da se u 2013. godini u Srbiji svakog dana trošilo 22 miliona dinara na trgovinu preko interneta. Prema evidenciji NBS, na domaćim i stranim web prodavnicama potrošeno je ukupno 8,16 milijardi dinara (oko 71 milion evra), što je za 2,3 milijarde dinara (20 miliona evra) više nego u 2012. godini.

U dinarima, evrima, dolarima, švajcarskim francima i britanskoj funti je u 2013. je preko interneta obavljeno1 641 491 plaćanja domaćim platnim karticama, a kad se doda i broj transakcija u ostalim valutama, ukupan broj transakcija je prošle godine iznosio 1 681 850, rečeno je Tanjugu u NBS.

Kupovinom roba i plaćanjem usluga preko stranih sajtova u 2013. godini obavljeno je 1 454 790 transakcija, i to u vrednosti od oko 62 miliona evra, što je u proseku iznosilo 42,7 evra po transakciji.

Naslovna slika preuzeta sa: marketingitd.com
 

Kategorija: Trendovi i primeri

Ostavite komentar

Možda će vas zanimati i:

Kako da napravite super fotku na Instagramu?

Kako da napravite super fotku na Instagramu?

Da li pripadate onoj grupi ljudi koja već neko vreme planira da napravi business nalog na...
Novosti koje uvodi Google Analitika-upoznajte Google Analytics 4

Novosti koje uvodi Google Analitika-upoznajte Google Analytics 4

Mnoge su zabrinule promene vezane za praćenje analitike koje su najavljene od strane Googla. Postojanje izbora između Univerzalne...

Imate ideju?

Javite nam se da je zajedno ostvarimo.