ApaOne blog!

E-trgovina u Srbiji

26
mart
2014
E-trgovina u Srbiji

Najveća konferencija o e-trgovini i e-poslovanju u Srbiji održaće se od 15. do 17. aprila ove godine na Paliću. U susret ovoj konferenciji, prenosimo vam tekst: Skoro 200 hiljada evra dnevno se u Srbiji troši na e-trgovinu sa sajta marketingitd.com. U ovom tekstu možete pročitati podatke o e-trgovini u Srbiji koje je iznela Narodna banka Srbije:

Narodna banka Srbije iznela je podataka da se u 2013. godini u Srbiji svakog dana trošilo 22 miliona dinara na trgovinu preko interneta. Prema evidenciji NBS, na domaćim i stranim web prodavnicama potrošeno je ukupno 8,16 milijardi dinara (oko 71 milion evra), što je za 2,3 milijarde dinara (20 miliona evra) više nego u 2012. godini.

U dinarima, evrima, dolarima, švajcarskim francima i britanskoj funti je u 2013. je preko interneta obavljeno1 641 491 plaćanja domaćim platnim karticama, a kad se doda i broj transakcija u ostalim valutama, ukupan broj transakcija je prošle godine iznosio 1 681 850, rečeno je Tanjugu u NBS.

Kupovinom roba i plaćanjem usluga preko stranih sajtova u 2013. godini obavljeno je 1 454 790 transakcija, i to u vrednosti od oko 62 miliona evra, što je u proseku iznosilo 42,7 evra po transakciji.

Naslovna slika preuzeta sa: marketingitd.com
 

Kategorija: Trendovi i primeri

Ostavite komentar

Možda će vas zanimati i:

Kako će studija slučaja dugoročno poboljšati vaše poslovanje?

Kako će studija slučaja dugoročno poboljšati vaše poslovanje?

Redovne aktivnosti na društvenim mrežama učvršćuju poziciju brenda u online zajednici, omogućavaju korisnicima ili klijentima brže i lakše...
Moć remarketinga na društvenim mrežama

Moć remarketinga na društvenim mrežama

Misaona imenica je uvek bila, kako navesti potencijalnog kupca na krajnji korak – kupovinu proizvoda ili usluge.

Imate ideju?

Javite nam se da je zajedno ostvarimo.