ApaOne blog!

Chat bot - roboti preuzimaju stvar?

26
jan
2018
Chat bot - roboti preuzimaju stvar?

Vrlo je verovatno da ste do sada imali priliku da se susretnete sa aplikacijom četbot (chat bot), koja vam se pojavila u porukama na Fejsbuku. Ona služi upravo za upravljanje porukama između biznis stranica i klijenata. Četbot je zamena za ljudski kontakt, sa kojom komunicirate na osnovu ponuđenog pitanja, a u zavisnosti od toga koje izaberete, dobijate i odgovor. 

Četbot je odličan način komunikacije za medije, kao i za one koji se bave trgovinom, odnosno prodajom. Zapravo, u većini poslova gde je važna komunikacija sa klijentima, dostavljanje precizne informacije odmah, bez dugog čekanja na odgovor ili dugog zadržavanja osobe sa druge strane mreže. Ova apliakcija omogućava da ste 24/7 na raspolaganju svojim pratiocima, čitaocima, kupcima i tako dalje. Korisna je i ukoliko želite da istražite svoju ciljnu grupu ili prikupite dodatne podatke o potencijalnim klijentima, tako što im možete ponuditi opciju da ostave svoje kontakt podatke.  

Osim na Fejsbuku, četbotovi su prisutni i na WhatsApp i Viber aplikacijama. Potpuno zamenjuju mejlove, jer korisnici sve više žele da komuniciraju sa omiljenim brendovima preko poruka. Tako ostvaruju direktnu vezu i dobijaju brz odgovor. Jedna od njihovih osnovnih karakteristika je da budu korisni, piše HubSpot, a tome treba dodati i stvaranje poverenja kod klijenata ili kupaca, kao i efikasnost.

Oni su vrlo jednostavni za korišćenje, a ukoliko jednom odbijete da komunicirate na ovaj način - nećete biti spamovani, kao što je slučaj sa mejlovima. Ukoliko odlučite da postavite svoj četbot, vodite računa o tome da bude jednostavan i logičan. U tome vam, besplatno, može pomoći sajt SnatchBot.


Kategorija: Društvene mreže

Ostavite komentar

Možda će vas zanimati i:

SEO taktike najbolje rangiranih restorana u lokalnoj pretrazi u Srbiji

SEO taktike najbolje rangiranih restorana u lokalnoj pretrazi u Srbiji

Lokalni SEO je strategija optimizacije pretraživača koja pomaže vašem preduzeću da bude vidljivije u rezultatima lokalne pretrage na Google-u. Slično...
Kako do idealne dimenzije fotografija na društvenim mrežama?

Kako do idealne dimenzije fotografija na društvenim mrežama?

I vrapci na grani znaju da fotografija govori više od hiljadu reči. Upravo zato je fotografija nešto bez...

Imate ideju?

Javite nam se da je zajedno ostvarimo.