ApaOne blog!

Startup Weekend uspešno organizovan i održan u Novom Sadu

14
okt
2013
Startup Weekend uspešno organizovan i održan u Novom Sadu

Startup Weekend u Novom Sadu završen je proteklog vikenda, od 11. do 13. oktobra. Od petka do nedelje učesnici su vredno radili kako bi u nedelju uveče predstavili svoje ideje i konkurisali za mnogobrojne nagrade koje su sponzori spremili. U nedelju je na finalnoj večeri proglašena najbolja ideja, a u ulozi žirija našli su se Boban Tanović, CEO i vlasnik EtonDigital Limited; Saša Popović, partner i CEO Vega IT Sourcing; Aleksandar Gvozden, osnivač CaseTrek-a; Vojin Senk, profesor Teorije informacija na Univerzitetu u Novom Sadu.

 
Šta je Startup Weekend?
 
Startup Weekend je događaj koji povezuje developere, dizajnere, preduzetnike, startup entuzijaste i sve one koji žele da predstave svoje ideje. Ovaj događaj traje tri dana, a za to vreme svi učesnici formiraju timove sa kojima svoje ideje pretvaraju u stvarnost. Uz pomoć mentora, oni razvijaju biznis model koji predstavljaju članovima žirija i tako konkurišu za vredne nagrade. 
Inače, Startup Weekend je globalni događaj koji je do sada održan u više od 400 gradova iz preko 100 zemalja. Nakon toga, Startup Weekend je stigao i u Novi Sad, u organizaciji Poslovnog inkubatora. 
 
 
Ko je učestvovao na Startup Weekendu u Novom Sadu?
 
Učesnici ovogodišnjeg Startup Weekenda u Novom Sadu su developeri, dizajneri, preduzetnici, stručnjaci iz oblasti marketinga i drugi. Oni su se okupili u petak, gde su se međusobno upoznali i predstavili svoje ideje. Svi učesnici su glasali birajući najbolje ideje na osnovu kojih su oformili timove i zajedno radili. Uz pomoć mentora, učesnici su tokom vikenda vredno radili na svim segmentima svojih ideja, kako bi se pripremili za finalno veče u nedelju. U nedelju je organizovana prezentacija svih ideja, gde su učesnici imali samo 4 minuta da predstave svoje zamisli. Na osnovu toga sudije su postavljale pitanja, a potom i proglasile prva tri mesta.
 
Šta nakon Startup Weekenda?
 
Učesnici su prošli trening na kome su stekli znanje o tome kako napraviti poslovni model i predstaviti ga pred drugima. Međusobno su razmenili kontakte, ideje i iskustva i upoznali se sa mentorima koji imaju dugogodišnje iskustvo iz istih ili srodnih oblasti. Naposletku, učesnici su predstavili svoje poslovne ideje pred uspešnim preduzetnicima iz IT sektora i potencijalnim investitorima. Timovi koji su osvojili prva tri mesta dobili su nagrade u vidu besplatnih usluga Poslovnog inkubatora u Novom Sadu, mobilne telefone, tablet računare, hosting pakete i mnoge druge.
 
Marketing agencija ApaOne na Startup Weekend-u
 
Prezentacije i radovi koje su učesnici predstavili bili su na visokom nivou. Kao najupečatljivije, izdvojili bismo Pick’n’Park, projekat koji je osvojio prvo mesto, zatim TicketHub, ZigZag, Meet Professionals. Dosta ideja je prostrujalo ovog vikenda kroz Novi Sad, a odlična energija je vladala među svima koji su prisustvovali događaju. Sigurno će se mnoge od ovih ideja koje smo videli vrlo brzo i realizovati, a mi ćemo pratiti njihov razvoj i napredak. 
 

Kategorija: Aktuelnosti

Ostavite komentar

Možda će vas zanimati i:

Zašto su stari blogovi dragoceni i kako ih iskoristiti

Zašto su stari blogovi dragoceni i kako ih iskoristiti

Pre više od deset godina, u svetu digitalnog marketinga,
Šta je tehnički SEO i zašto je važan za svaki web-sajt?

Šta je tehnički SEO i zašto je važan za svaki web-sajt?

Kada se govori o SEO procesu uglavnom se govori o dve kategorije, on-page i...

Imate ideju?

Javite nam se da je zajedno ostvarimo.