ApaOne blog!

Šta je PopBox?

25
nov
2013
Šta je PopBox?

Šta je PopBox?
PopBox – reklo bi se da naziv sve objašnjava, ali je i dalje nejasno šta je zapravo PopBox. Neko će vam reći da je to in-text oglašivačka mreža. Da li je ovo odgovor kojim ste zadovoljni?
Ukoliko jeste, onda nastavak ovog teksta ne morate čitati. Za one kojima je potrebno dodatno objašnjenje, evo detaljnijih informacija:


Šta je in-text oglašavanje?
In-text oglašavanje funkcioniše tako što oglašivači plasiraju svoje poruke direktno uz ključnu reč koja opisuje njihov proizvod ili uslugu. Pritom se ne narušava izgled, rad ili performanse sajta na kome se plasira PopBox oglas. Ovo je svakako jedna od novosti u oblasti internet oglašavanja.


Kako to izgleda u praksi?
Svaki put kada se na nekom od sajtova iz PopBox mreže pojavi ključna reč koju ste odabrali, PopBox će je pronaći i istaći (uglavnom drugom bojom ili dvostruko podvučenu). Kada posetilać pređe mišem preko istaknute reči, pojaviće mu se oglas koji ste kreirali u tzv. ‘balonu’. Klikom na taj balon, odnosno vaš oglas, posetiocu će se otvoriti sajt koji se reklamira.
Zahvaljujući tome, možete biti sigurni da će vaš oglas videti baš ona publika koju želite da privučete, a ako ste u marketingu, znate koliko je to bitno za postizanje krajnjeg cilja i za vaše sveukupno poslovanje.


Zašto je PopBox oglašavanje bitno?
•    PopBox oglasi su kontekstualni – vaša poruka će se prikazivati u direktnoj vezi sa rečima koje su bitne za Vaše potencijalne klijente.
•    PopBox oglasi su interaktivni – oglas se prikazuje samo posetiocu medija koji se prilikom pregledanja stranice zadrži na reči koja je značajna za vaš brend.
•    PopBox oglasi su isplativi – platićete samo kada posetilac uđe u interakciju sa vašom porukom, odnosno poseti web stranicu koju želite da mu pokažete.
•    PopBox oglasi obezbeđuju bolju komunikaciju sa vašom ciljnom grupom – ne samo da su vaši oglasi direktno povezani sa rečima koje izaberete, već se prikazuju samo kada se posetilac sajta zadrži na reči koja ga zanima. Zahvaljujući ovoj karakteristici, oglašavanje sa PopBox sistemom vam garantuje kvalitetnu, ciljanu publiku – i veći ROI (povrat investicije).
•    Pravi kontekst je polovina uspešne kampanje.


Tipovi oglašavanja u PopBox sistemu
Pored mnogobrojnih opcija koje su vam dostupne u PopBox sistemu, postoji još jedna veoma bitnam, a to je tip oglašavanja. Dostupna su vam dva tipa:
1.    Reklamiranje po kliku – predstavlja najčešći vid oglašavanja pri čemu se vaša oglasna poruka besplatno prikazuje sve dok neki korisnik ne klikne na pomenutu. Ovo znači da se vaša oglasna poruka prikazuje neograničen broj puta, pri čemu će vam se naplatiti samo onda kada neki korisnik klikne na pomenutu oglasnu poruku.
2.    Reklamiranje po impresiji – predstavlja prikazivanje vaše oglasne poruke merljivo brojem prikaza. Svaki prikaz se posebno naplaćuje, pri čemu se ne uzima u obzir to da li je korisnik kliknuo ili ne na oglasnu poruku.
Ovo je od velikog značaja u kreiranju vaše strategije, kao i za kontrolu troška. Takođe, ponuđena je i mogućnost da odredite dnevni limit u potrošnji. Detaljna statistika i analize pokazaće vam u kom smeru treba da kreirate naredne oglase i kako da unapredite postojeće.


PopBox će vrlo brzo postati sastavni deo svake marketinške strategije zbog jednostavnosti kreiranja oglasa i efektnosti koja se postiže za malo uloženog vremena i novca.
Ukoliko želite da probate ovaj vid oglašavanja, posetite sajt PopBox.rs  i započnite nov vid oglašavanja.


Ostavite komentar

Možda će vas zanimati i:

LinkedIn je stvarno IN!

LinkedIn je stvarno IN!

Vidljivost u online svetu započela je izradom web sajtova. Da bi korisnici najpopularnije mreže na svetu znali za...
 10 koraka do uspešnog Online nastupa!

10 koraka do uspešnog Online nastupa!

  U današnjoj, turbolentnoj, ekonomiji, konkurencija je nikad jača. Ona je vidljiva i na online i offline...

Imate ideju?

Javite nam se da je zajedno ostvarimo.