ApaOne blog!

Kako napraviti video objave za društvene mreže koje podstiču interakciju

15
jan
2021
Kako napraviti video objave za društvene mreže koje podstiču interakciju

Video se dokazao kao neverovatno efikasan marketinški alat, zbacivši blogove i infografike sa vodeće pozicije kada su mediji koji se koriste u content strategiji u pitanju. 

Potražnja za njim raste; 86% anketiranih potrošača reklo je da želi da vidi više video sadržaja od brendova, a na društvenim mrežama video se svrstava među omiljene vrste sadržaja kod potrošača.

Pored toga, 91% anketiranih marketinških stručnjaka reklo je da imaju zadovoljavajući ROI kada je video marketing na društvenim mrežama u pitanju. Stoga ne bi trebalo da čudi da se trgovci na društvenim mrežama više nego ikad oslanjaju na video sadržaj.

Zašto video treba da bude deo vaše strategije na društvenim mrežama?

Kao jedan od najvrednijih resursa, video mora biti u centru vaše strategije na društvenim mrežama. Objašnjenja, promocije, intervjui; sve to treba da iskoristite i plasirate u pravoj formi na društvenim mrežama.

Kratki video snimci idealni su za privlačenje pažnje. Brzo objašnjenje ili dopadljiva korisna informacija može mnogo bolje usmeriti korisnike u vašem smeru od dugotrajnog manifesta - za to ima mesta dalje u procesu!

Takođe možete da koristite video snimke na društvenim mrežama za kreativno emitovanje priče vašeg brenda i izgradnju emotivne veze sa pratiocima. Video format nudi beskrajne mogućnosti za ponovno uređivanje, prenamenu i podsećanje na nezaboravne trenutke.

Na kraju, ROI je impresivan za svaki pojedinačni deo video sadržaja. Uključivanje video zapisa u vaš sadržaj na društvenim mrežama može povećati broj pregleda za 48%, prema istraživanju koje je sprovela kompanija Adobe. Uvećavanje vidljivosti svakog pojedinačnog video zapisa rezultira očiglednom konkurentskom prednošću.

Kada je najbolje vreme za objavljivanje videa i koliko treba da traje?

Razdvojimo to po platformama:

Facebook

Iako video snimci na Facebooku mogu trajati i do četiri sata, optimalno trajanje marketinškog video snimka trebalo bi da bude znatno kraće. Prema Animoto-u, ako je u pitanju video oglas, ciljajte na to da bude što kraći. Ako može da traje samo 15 sekundi - sjajno. Ako se nadate da ćete preneti složenije poruke - ciljajte na 3 minuta.

Podaci Socialbakers-a ukazuju na to da je najbolje objavljivati video na Fejsbuku tokom nedelje od 8h do 10h, što je neposredno pre najveće aktivnosti korisnika.

Bez obzira na to koliko je dug vaš video, shvatite da većina ljudi jednostavno neće pogledati ceo video. Prema podacima Socialbakers-a, prosečno vreme gledanja video zapisa na Facebook-u je 4,57 sekundi.

Instagram

Standardni video zapisi na Instagramu mogu trajati i minut, ali stručnjaci preporučuju da se znatno kraće iseku. Ciljajte na 26 sekundi; video snimci sa tim trajanjem prosečno izazivaju najveće angažovanje na Instagramu.

Iako se Instagram može pohvaliti značajnim nivoom angažmana tokom radne nedelje od 9h do 16h, najbolje vreme za objavljivanje video snimaka na Instagramu je zapravo u kasnim večernjim satima.

Twitter

Video snimci na Twitter-u bili su ograničeni na 30 sekundi. Onda je Twitter produžio dozvoljeno vreme prikazivanja video zapisa na 2 minuta i 20 sekundi. Međutim, korisnici su se navikli na prvobitno ograničenje. Stoga bi bilo najbolje da Twitter video snimke zadržite na 30 sekundi ili manje.

Najbolje vreme za postavljanje videa na Twitter je u podne i u 18h.

LinkedIn

Prema HubSpot-u, trebalo bi da pokušate da LinkedIn video snimke zadržite na 15 sekundi ili čak i ispod.

Socialbakers kaže da je najbolje vreme za objavljivanje na LinkedIn-u od utorka do četvrtka, obično između 8-11h.

TikTok

Slično Twitter-u, TikTok je prvobitno imao ograničeno trajanje video snimaka na 15 sekundi pre nego što je na kraju omogućio video snimke do 60 sekundi.

Održavanje kratkih i zanimljivih video snimaka toplo se preporučuje na platformi koja je naglo porasla zbog svojih video snimaka od 15 sekundi. Podaci Socialbakers-a sugerišu da je najbolje vreme za objavljivanje na TikTok-u od 6h do 9h i od 22h-11h.

Iskoristite svoj video sadržaj na najbolji način: Širite ga naširoko i nadaleko

Očigledno je da video ima mnogo toga da ponudi na društvenim mrežama. Nema razloga da video zapis ograničite na jednu platformu. Mnogo više možete da dobijete deljenjem video snimaka sa najboljim performansama sa publikom na više kanala.

Ali što je veći broj platformi koje koristite, to je više vremena potrebno za održavanje aktivnog video prisustva. Alati za upravljanje društvenim medijima mogu vam pomoći da lako automatizujete postupak, ali mnogi izvorni alati vam omogućavaju i da zakažete video zapise.

Zaključak

Iskoristite trenutak i počnite da kreirate zanimljive i kratke video sadržaje koji će vas na najbolji način predstaviti vašim klijentima ili kupcima. Ovo je trenutak videa.  Ne dozvolite da ova prilika za većim angažmanom na društvenim mrežama prođe pored vas. 

Ukoliko vam je potrebna pomoć u kreiranju strategije za društvene mreže ili u kreiranju samog sadržaja, kontaktirajte nas.


Kategorija: Društvene mreže

Ostavite komentar

Možda će vas zanimati i:

Zašto ulagati u plaćeno oglašavanje

Zašto ulagati u plaćeno oglašavanje

Prema istraživanjima sprovedenim prethodne godine, 92% vlasnika malih biznisa navelo je da u planu za nastupajuću godinu imaju dodatna ulaganja...
Nova Besplatna muzika sada je dostupna za Reels reklame

Nova Besplatna muzika sada je dostupna za Reels reklame

Dokazano je da je zvuk sjajan način za privlačenje publike. Dok provodite vreme na platformi kao što je Instagram,...

Imate ideju?

Javite nam se da je zajedno ostvarimo.