ApaOne blog!

Kako do savršene kombinacije ključnih reči?

02
mart
2018
Kako do savršene kombinacije ključnih reči?

Svakodnevno smo u potrazi – za srećom, za novim poslom, za savršenom suknjom, za savršenom kravatom,... I kada pronađemo baš ono što želimo, pomislimo kako je univerzum konačno na našoj strani!

Tako je i kada pretražujemo sadržaj na Internetu. Nema veće sreće nego pronaći baš ono što se traži. 

A kada se to pronađe baš ono što se traži? Onda kada se ključne reči onih koji „guglaju“ podudare sa ključnim rečima vaše kompanije/proizvoda. Da bi došlo do poklapanja, neophodno je da svi oni koji se oglašavaju na Internetu dobro poznaju psihologiju svojih kupaca kako bi mogli da predvide koje bi reči, odnosno fraze, upotrebljavali prilikom pretrage. 

Kako da dođete do prave kombinacije ključnih reči?

Kao prvo, zaboravite na odabir jedne ključne reči. Prilikom pretrage kucaju se fraze, koje najčešće sadrže tri do četiri reči. Kao drugo, najpribližnije odredite svoje fraze, na primer, dodavanjem lokacije. Korisnici Interneta svoje pretrage najviše prilagođavaju lokaciji na kojoj se nalaze.

Ova dva pravila su must! Idemo dalje – čime sve možete da se vodite kada birate ključne reči za svoje poslovanje:

1. Sastavite spisak reči i fraza koje najbolje opisuju vaše poslovanje/proizvode.

2. Stavite se u poziciju prosečnog potencijalnog kupca. Koje reči on to može da „gugla“?

3. Posetite što više foruma na kojima se priča o temama sličnim vašem poslovanju ili proizvodu.

4. Google Search Box – kada krenete da kucate reči u Google pretraživaču, krenu da se prikazuju najpretraživanije reči. One mogu biti odličan polaznik za kreiranje vaših ključnih reči.



5. Futer Google pretrage – Prilikom pretrage, kada ukucate ključne reči i kliknete enter, na kraju prve stranice Google će vam predstaviti najpretraživanije fraze koje su povezane sa vašim upitom.



6. Analizirajte konkurenciju – posetite web sajtove vaše konkurencije, njihove naloge na društvenim mrežama, proučavajte ih i pokušajte da pronađete fraze koje najviše upotrebljavaju.

7. Koristite neki od programa za praćenje rezultata posećenosti sajta – Google Analytics je sjajan alat koji možete koristiti ne samo za praćenje poseta vašeg sajta, nego i da vidite koje se to fraze najčešće kucaju prilikom pretrage koja ih odvede baš na vaš sajt.

8. Keyword planner – sjajan alat za istraživanje ključnih reči.

9. Google Trends – omogućava praćenje obima pretrage za određenu ključnu reč na osnovu zemlje u kojoj poslujete. Takođe je odličan alat da pratite trendove i najpopularnije teme iz oblasti koja vam je najinteresantnija.

Na samom kraju, sastavite spisak najrelevantnijih ključnih reči. Uvek se možete posavetovati sa SEO expertima, koji ovaj put mogu učiniti jednostavnijim pa iskoristiti i svoje umeće tako da se baš vaša stranica nađe na prvoj stranici Google-a. ;)


Ostavite komentar

Možda će vas zanimati i:

Predstavljanje biznisa na internetu

Predstavljanje biznisa na internetu

Karakteristika tržišta i velika konkurencija nameće različitim biznisima obavezu da za pobedu u toj borbi pronađu najbolje rešenje....
Digitalni marketing: 7 trendova za 2020. godinu

Digitalni marketing: 7 trendova za 2020. godinu

Šta nas očekuje u narednoj godini u svetu digitalnog marketinga? U odnosu na prethodne godine, dosta toga ostaje...

Imate ideju?

Javite nam se da je zajedno ostvarimo.