ApaOne blog!

LinkedIn je stvarno IN!

10
nov
2017
LinkedIn je stvarno IN!

Vidljivost u online svetu započela je izradom web sajtova. Da bi korisnici najpopularnije mreže na svetu znali za postojanje određenog brenda ili kompanije, oni moraju biti prisutni baš u tom svetu i da se kroz klik ili dva pojave u pretrazi. Kada je web sajt „lansiran“, mnogi pomisle „To je to! Sad smo prisutni i u online svetu!“ Hm, jeste li?

Jeste, ali to je samo prvi stepenik. Samo zakorak u online svet. Ali ako se napravi zakorak, on se mora završiti korakom – tačnije, koracima. U suprotnom, ostaje se u prvobitnom stanju – pukom zakoraku, gde realna slika o brendu u online svetu ostaje da stoji „u vazduhu“.

Koliko i kakvih je to koraka potrebno napraviti da bi prisustvo u online svetu bilo potpuno? Odgovor je opšte poznat – nalozi na društvenim mrežama. Facebook stranice, Twitter prifili, Instagram nalozi... i, da li je to to? Pa čekajte – u svetu poslovanja morate biti prisutni i na najvećoj poslovnoj mreži – LinkedIn-u!

Zar nije to mreža za predstavljanje pojedinaca?

Svakako da jeste. Ali isto tako je mreža za predstavljanje kompanija – baš zato se naziva poslovnom mrežom, zar ne? Idealno mesto za predstavljanje i promociju poslovanja, bez obzira na delatnost. Postavite sebi tri ključna pitanja:

  1. Da li želite da promovišete kompaniju na najpopularnijoj profesionalnoj društvenoj mreži?
  2. Želite da se povežete sa drugim kompanijama?
  3. Želite li da se povežete sa potencijalnim klijentima?

Ukoliko već kod prvog pitanja klimate glavom, evo još nekoliko razloga (činjenica) zašto već danas treba da kreirate profil svoje kompanije na LinkedIn-u gde već postoji preko četiri miliona kompanijskih profila.

Deljenje profesionalnog sadržaja

Profesionalna poslovna mreža zahteva profesionalan sadržaj. Profesionalci ste u svojoj delatnosti? LinkedIn nudi mogućnost da se to i dokaže. Blogovi su kao stvoreni za ovu mrežu, ali je uvek potrebno imati na umu kome se obraćate i da plasirate novu informaciju koja je značajna za poslovne ljude koji dele strast prema istoj sferi poslovanja kao i vi ili su im potrebne baš vaše usluge i proizvodi kako bi svoje poslovanje podigli na viši nivo.

LinkedIn grupe

Vratimo se na drugo i treće pitanje. Želja za povezivanjem sa drugim kompanijama i potencijalnim klijentima je uvek prisutna. Idealan način je priključivanje grupama gde je moguće predstaviti svoj profesionalizam što će povećati kredibilitet brenda ili kompanije. Aktivnošću u grupama upravo se daje na važnosti kompaniji – članovi grupe vam veruju i neki od njih će zasigurno želeti da stupe u komunikaciju sa vama.

Oglašavanje preko LinkedIna? Može!

Možda najbolja platforma za oglašavanje. Perfektno targetiranje – po zanimanju, po tituli, pa čak je moguće targetiranje određene kompanije i njenih zaposlenih. Oglašavanje funkcioniše po sličnom principu Facebook oglašavanja. Nije nužno uložiti mnogo, a poruka se „daleko čuje“.

Vidimo se na LinkedIn-u

Nema vremena za gubljenje, poslovni svet se odvija i van našeg radnog mesta, van naše kancelarije. Odvija se u online svetu. Vidimo se na LinkedIn-u!


Kategorija: Društvene mreže

Ostavite komentar

Možda će vas zanimati i:

5 osnovnih marketinških koncepata koje biste trebali da znate

5 osnovnih marketinških koncepata koje biste trebali da znate

Kada se govori o marketingu, kompanije teže ka tome da njihove strategije zadovoljavaju potrebe kupaca, povećaju prodaju, maksimiziraju profit i...
Kako obezbediti povratne linkove ka vašem sajtu?

Kako obezbediti povratne linkove ka vašem sajtu?

SEO optimizacija sajta se sastoji iz on-site i off-site tehnike. Bitan deo off-site optimizacije jesu povratni linkovi (backlinks) koji su...

Imate ideju?

Javite nam se da je zajedno ostvarimo.