ApaOne blog!

Google Ads Performance Max kampanje – Nove opcije i preporuke

10
feb
2023
Google Ads Performance Max kampanje – Nove opcije i preporuke

Google je odlučio da nadogradi Performance Max kampanje nizom novih opcija i ponudio je svoje preporuke za efikasnije promovisanje rasprodaja.

Nove opcije za Google Ads Performance Max kampanje

Kompatibilnost sa Performance Planner-om

Uz pomoć alata Google Ads Performance Planner, oglašivači sada mogu predvideti rezultate Performance Max kampanja.

Performance Planner je ranije bio dostupan samo za search, shopping, display, app i video kampanje, a sada je kompatibilan i sa Performance Max kampanjama.

Zakazivanje Asset grupa

Asset Grupe u Performance Max kampanjama sada mogu da imaju automatska pravila. Ovo pruža mogućnost da zakažete kada će se asset grupe prikazivati.

Uz automatska pravila, možete da podesite oglase da se prikazuju u određeno doba dana. Takođe možete i da zakažete asset grupe, na primer, kada ste pripremili neku ograničenu akciju ili prazničnu ponudu.

Više naslova

Google povećava broj test naslova koje možete da dodate u Performance Max grupe. Umesto prethodnih pet, sad će ih biti dostupno 15.

Dodavanje više naslova omogućava Google-u da testira više kombinacija i pronađe one koje imaju najbolji učinak.

Bolji uvidi u publiku

Oglašivači imaju mogućnost da dodaju data segmente u Performance Max kampanje, što će pomoći Google-u da lakše pronađe publiku koja će se verovatnije konvertovati u kupce.

Segmenti podataka (data segmenti) u narednom periodu biće dodati u uvide u publiku na stranici Uvidi. Ovo nam omogućava da saznamo više iz prikupljenih podataka i procenimo koje od naših lista klijenata (customer lists) ostvaruju najbolje konverzije.

Performance Max kampanje za promociju praznične akcijske ponude

Ove izmene na Performance Max kampanjama biće naročito korisne tokom sezone prazničnih kupovina. Takođe, Google je dao i svoje preporuke za oglašivače koji koriste ovu vrstu kampanja kako bi promovisali praznična sniženja i rasprodaje:

· Prilagodite budžete kampanja i ROAS ili CPA u samom jeku praznika. Ovo će povećati vidljivost vaše ponude u periodima kada kupci aktivno kupuju.

· Kada promovišete sniženje, obavezno ga prilagodite sezoni praznika, što će drastično uticati na stopu konverzije duže od sedam dana.

· Da biste promovisali sniženje određenih proizvoda, napravite zasebne kampanje sa adekvatnim ciljevima i posebnim budžetima.


Ostavite komentar

Možda će vas zanimati i:

Šta je tehnički SEO i zašto je važan za svaki web-sajt?

Šta je tehnički SEO i zašto je važan za svaki web-sajt?

Kada se govori o SEO procesu uglavnom se govori o dve kategorije, on-page i...
Kako da se istaknete na zasićenom tržištu - 6 saveta za startupe

Kako da se istaknete na zasićenom tržištu - 6 saveta za startupe

Početak bilo kog startup biznisa zna da bude težak i izazovan - čak i ako ste uvereni da...

Imate ideju?

Javite nam se da je zajedno ostvarimo.