ApaOne blog!

Savršen SEO za početnu stranu lokalnog biznisa

08
avg
2016
Savršen SEO za početnu stranu lokalnog biznisa

Kolumnista Markus Miler (Marcus Miller) podelio je savete zasnovane na sopstvenom iskustvu kako da se kreira visoko optimizovana početna strana firme ili kompanije, koja se bavi lokalnim biznisom. On tvrdi da vidljivost strane ne zavisi samo od optimizacije, nego i od njene funkcionalnosti i promovisanja kroz plaćanje po kliku (PPC).

Tako prepoznajte dva ključna elementa:

• faktore rangiranje

• karakteristike početne strane. 

 

Faktori rangiranja

Miler kao prvu tačku navodi da u naslov početne strane treba uvrstiti državu ili grad u kome se lokalni biznis odvija. Smatra da je isto potrebno dodati i u tagove za naslov i podnaslov. Dodatnu pažnju potrebno je posvetiti meta opisu, koji će jedan rezultat učiniti zanimljivijim u odnosu na druge. Na ovo se nadovezuju i ključne reči, koje bi trebalo da oslikavaju sve ono šta dati biznis predstavlja, kao i lokacije u kojim mestima je delatnost prosutna. Linkovi unutar raličitih tekstova, koji vode ka početnoj strani lokalnog biznisa, takođe su veoma poželjni. Potrebno je raditi na autoritetu stranice (page authority), koji može da se izgradi nasleđivanjem autoriteta stranice samog sajta, ali i sa što više direktnih linkova ka početnoj stranici. Ime, adresa i broj telefona (NAP) trebalo bi da se uvek u istom obliku i istim redosledom pojavljuju na internetu. Vrlo je važno i da se stranica brzo učitava i to na svim uređajima. 

 

Karakteristike početne strane

Početna strana trebalo bi da bude usko vezana sa reklamom koju ćete postaviti na pretraživaču, odnosno suština bi trebalo da bude viljdiva u oba slučaja. Naslovi i podnaslovi bi trebalo da budu primamljivi i jasni, kako bi se neko ko je posetilac sajta odmah zainteresovao za saradnju sa vama. Na početnoj strani je veoma bitno prikazati pogodnosti koje se nude, nešto što je specifično ili drugačije, kao i to je od najveće važnosti kada je reč o biznisu. Takođe, treba istaći pozitivne rezultate i koristi koje saradnja može da donese. Vrlo je važno postaviti mapu sa lokacijom sedišta i predstavništava. Obavezno je posetioce pozvati na akciju, da vas kontaktiraju. To može biti popunjavanjem kontakt forme ili direktan kontak mejlom ili telefonom. Ukoliko postoji mogućnost, postavite utisak zadovoljnog klijenta, njegovu ocenu ili određenu studiju slučaja, koja će otkloniti sve nedoumice da li bi sa vama trebalo sarađivati. Obavezno predstavite svoj tim, jer na taj način unosite dozu intimnosti u poslovnost, a klijentima otvoreno pokazujete sa kim sarađuju, što dodatno uliva poverenje. 

 

The Perfectly Optimized Local Landing Page, by Bowler Hat and Search Engine Land


Ostavite komentar

Možda će vas zanimati i:

 Kako se izboriti sa negativnim online komentarima?

Kako se izboriti sa negativnim online komentarima?

  Negativna iskustva korisnika uvek imaju veći odjek od onih pozitivnih.   Zašto je to...
4 razloga zbog kojih je video sadržaj neophodan tvom biznisu

4 razloga zbog kojih je video sadržaj neophodan tvom biznisu

Odavno smo ušli u eru digitalne transformacije, gde se informacije prenose gotovo brzinom svetlosti. Za biznise ovo znači...

Imate ideju?

Javite nam se da je zajedno ostvarimo.