ApaOne blog!

Preći na Instagram Business Profile ili ne?

17
nov
2017
Preći na Instagram Business Profile ili ne?

Da odmah rešimo dilemu. Da, pređite na biznis profil na Instagramu, jer će vam doneti brojne pogodnosti, ako želite da napravite uspeh na ovom polju i da poberete ono najbolje od marketinga. A evo i zašto je to moguće.

Eksplozija biznis profila

Instagram je početkom 2016. godine nagovestio da testira novi profil, namenjen poslovnim korisnicima. Do jula ove godine, više od 15 miliona korisnika već je prešlo sa privatnog na ovaj vid profila. Pravi bum desio se u martu ove godine – čak osam miliona korisnika opredelilo se za biznis profil!

Razlozi su jednostavni: analitika o pratiocima (followers) i objavama, profesionalan izgled i direktna promocija, odnosno plaćanje objava unutar aplikacije, a ne preko Fejsbuka.

Viši nivo

Biznis profili na Instagramu vam, u odnosu na lične profile, donose „tonu“ naprednih opcija i dublju analizu ove aplikacije i njene funkcije. Poseban akcenat je na analitici, zahvaljujući kojoj možete da saznate više o svojim pratiocima, kao i kada su onlajn i kako reaguju na vaše objave. Reklo bi se, iskustva sa Fejsbuka preneta su i ovde.

Reklamiranje koje ste obavljali preko Fejsbuka, sada se obavlja direktno iz aplikacije, jednostavno je i potpuno zasnovano na istom principu. Istraživanja pokazuju da je ovaj način oglašavanja veoma efikasan, jer 75% korisnika koji vide reklamu na Instagramu i preduzmu neku akciju – posete navedeni veb sajt na koji su upućeni ili obave kupovinu direktnom porukom na profilu.

Omogućeno je i „Contact“ dugme, koje korisnika direktno vodi ka najvažnijim informacijama o vašem poslovanju - broju telefona, mejl adresi, adresi sedišta i slično. Takođe, svi profili sa više od 10.000 pratilaca mogu da imaju link čak i na Instagram pričama (Stories), što su do sada imali samo potvrđeni profili.

Kao i na Fejsbuku, i ovde dobijate mogućnost da unapred zakažete svoje objave, pa to možete da učinite za celu nedelju, ukoliko odvojite pola sata vremena. Da je određeni profil biznis profil, ukazuje kategorija, koja je ispisana sivim slovima ispod naziva Instagram profila.

Mane biznis profila

Da li se može smatrati nedostatkom ili ne, ali da biste napravili biznis profil na Instagramu, neophodno je da posedujete Fejsbuk stranicu. Drugačije ne može. Takođe, mnogi korisnici su zabrinuti i da prelazak na ovaj profil može da utiče na pad organskog dosega. I to je to što bi moglo da vas odgovori da ne pređete na biznis profil!

Pređite na biznis profil!

Ovo je svakako pravo rešenje za sve one koji imaju jasne marketing ciljeve. Angažman na Instagramu vrlo lako potire mogući pad organskog dosega. A ukoliko smatrate da nemate dovoljno koristi, uvek možete da se vratite na privatni profil.

Dakle, idite na svoj profil i kliknite na točkić, zupčanik... Kako god da zovete dugme za opcije. Odaberite “Switch to Business Profile.” Odaberite Fejsbuk stranicu sa kojom želite da se povežete i kliknite „Next“. Postavite profil da bude javan (Public). Unesite potrebne informacija, pa kliknite „Done“.

Srećno!

P.S.

Ako i dalje niste sigurni da li bi trebalo da pređete na biznis profil, probajte da odlučite ovako (Later):


Kategorija: Društvene mreže

Ostavite komentar

Možda će vas zanimati i:

Zašto vredi ulagati u content marketing?

Zašto vredi ulagati u content marketing?

Vlasnici biznisa postaju sve više svesni važnosti online marketinga za njihovo poslovanje. Vremenom je postalo jasno...
Da li digitalne reklame postaju prošlost?

Da li digitalne reklame postaju prošlost?

  Kada Vas neko ne sluša, imate potrebu da to izgovorite glasnije. Što glasnije izgovarate, Vašem sagovorniku...

Imate ideju?

Javite nam se da je zajedno ostvarimo.