ApaOne blog!

Oglašavanje putem Instagram priče – da ili ne?

12
jan
2018
Oglašavanje putem Instagram priče – da ili ne?

Instagram je, inspirisan Snepčetom, sredinom 2016. godine implementirao čuveni Story – Instagram priču, koja može biti fotografija ili kratak video koji se mogu hronološki pogledati tokom naredna 24 sata od momenta kada su postavljeni. Iako je Snepčet došao na ideju priča koje traju samo jedan dan, koje su postale naročito popularne među mlađom generacijom, korisnici ovih društvenih medija su ipak počeli da preferiraju priče na Instagramu. Dakle, činjenica je da je ovaj Instagram ad postao popularan. Pa kako to brendovi mogu i treba da iskoriste?

Interakcija sa brendovima veća na Instagramu nego na Fejsbuku

Čak 10 puta veća. Upravo iz tih razloga mnogi brendovi više truda i resursa usmeravaju ka oglašavanju na Instagramu. Reklame na Instagram priči takođe traju 24 sata, što može da vas dovede do toga da stavite prst na čelo i zapitate se, da li uopšte trošiti resurse na taj način? Odgovor je da. Makar pokušajte, jer ko ne reskira, ne profitira.

Kreiranje reklama na ovaj način znači da one moraju da budu vizuelno efektne kako bi potencijalne ljubitelje vašeg brenda podstakle na akciju.

Pet razloga zbog kojih treba da kreirate priče preko Instagrama

1. Veliki broj ljudi DNEVNO kreira Story

Broj novih naloga znatno je porastao od lansiranja Instagram Story-ja. Prema Facebook podacima, dnevno se kreira oko 250 miliona priča na Instagramu.

2. Rast korisnika Instagrama

Smatra se da je jedna od najpopularnijih društvenih mreža, i upravo je to idealan razlog da poboljšate vidjivost svog brenda na Instagramu.

3. Brendovi i influenseri su uveliko prisutni

I pre nastanka priča, Instagram je bio veoma popularan. Mnogi brendovi i influenseri su prisutni na ovoj mreži od njenog nastanka, što znači da možete brzo i jednostavno (uz dobru strategiju) da doprete do velikog broja ljudi.

4. Fokus na novom iskustvu korisnika i novim funkcijama

Zašto je Story popularan, pa upravo zbog pružanja novog iskustva, kako za svakodnevne korisnike tako i za brendove. Kombinacija stikera, bumeranga, snimaka uživo i tagovanja je upravo ono što čini Story zanimljivim.

5. Oglašavanje

Važno je da brendovi znaju da uz pomoć Fejsbuk menadžera mogu jednostavno da kreiraju reklame i na Instagramu. Reklamiranje putem priče je izuzetno interesantno brendovima i pružaju posebno iskustvo jer im omogućuje da je povežu sa svojim linkom, što je samo još jedan benefit više kada je reč o reklamiranju putem društvenih mreža.


Kategorija: Društvene mreže

Ostavite komentar

Možda će vas zanimati i:

Kako upravljati društvenim mrežama sa odmora?

Kako upravljati društvenim mrežama sa odmora?

#VacationMoodOn!Verovatno jedan od (trenutno) najpopularnijih hashtag-ova. Sezona je godišnjih odmora, i, što bi se reklo, svi...
Model marketinškog zamajca: Kada kupci postaju poslovni pokretači

Model marketinškog zamajca: Kada kupci postaju poslovni pokretači

Ako nikada niste čuli za model zamajca, on predstavlja anti-tezu za prodajni levak. Za razliku od levka,...

Imate ideju?

Javite nam se da je zajedno ostvarimo.