ApaOne blog!

Google objavio novi SEO Starter Guide

22
dec
2017
Google objavio novi SEO Starter Guide

Google je objavio novu verziju SEO Starter Guide-a. Ukoliko do sada niste čuli, SEO Starter Guide je Google-ov vodič, iliti literatura za SEO početnike.

Ovaj vodič je namenjen početnicima koji kroz konkretne primere pokazuje razliku između optimizovanog web sajta za pretragu i onog neoptimizovanog. Samim tim predstavlja i faktore koji utiču upravo na dobro rangiranje web sajta baš na Google-u.

Prema Google-u, postoji zaista mnogo izvora koji vam mogu pomoći da kreirate dobar web sajt. Njihovi tvorci obično vole da se posavetuju sa Google-om koji je to najbolji način za kreiranje sajta koji je optimizovan za pretragu. Google-ovi izvori za ovu namenu su upravo SEO Starter Guide i Webmaster Academy. Da bi Google pomogao webmasterima da kreiraju moderne i optimizovane sajtove, objavio je najnoviju verziju SEO Starter Guide-a.

Tradicionalni SEO Starter Guide navodi praktične primere koji pokazuju na koje načine pretraživači lakše mogu da indeksiraju web sadržaj. Webmaster Academy osnovana je po principu da pruža informacije i alatke koje pomažu webmasterima da kreiraju dobar sajt i na koji način mogu da ga pronađu prilikom pretrage. Budući da ova dva izvora imaju sadržaj koji se ponavlja i koji može biti pomalo i iscrpljujući tokom kreiranja optimizovanog i sigurnog web sajta, Google je odlučio da kaže zbogom starom SEO vodiču u PDF formatu.

Ažurirani SEO vodič će zameniti i stari vodič i Webmaster Akademiju. Ažurirana verzija zasniva se na prethodno dostupnom dokumentu ali sadrži dodatne delove koji se odnose na potrebu i značaj optimizacije za pretraživače, kao i na podatke izgradnje sajta optimizovanog za mobilnu pretragu. Ovaj vodič je trenutno dostupan na devet jezika (na engleskom, nemačkom, španskom, francuskom, italijanskom, japanskom, portugalskom, ruskom i turskom) a uskoro će biti preveden na još 16 jezika.


Ostavite komentar

Možda će vas zanimati i:

Twitter: Kako povećati broj pratilaca?

Twitter: Kako povećati broj pratilaca?

„Pa, koliko pratilaca imate na Twitteru?“Jedno od osnovnih pitanja ukoliko imate nalog na ovoj društvenoj mreži...
Blog kao deo strategije content marketinga

Blog kao deo strategije content marketinga

U prethodnim blogovima smo pisali koliko content marketing može da bude bitan i isplativ način da...

Imate ideju?

Javite nam se da je zajedno ostvarimo.