ApaOne blog!

CMS iz ugla korisnika

25
nov
2015
CMS iz ugla korisnika

CMS ili Content Management System predstavlja sistem kojim se na lak i jednostavan način upravlja veb sadržajima. Pojednostavljeno, to znači da sadržaj na vašoj internet stranici možete samostalno uređivati. Od teksta, do fotografija, video i audio sadržaja, postoji mnoštvo alata i opcija kojima možete obogatiti svoj sajt. Razlika je jedino u tome u koju svrhu vam sajt služi, koliko je kompleksan i šta želite da postignete. Još jedna prednost CMS-a ogleda se upravo u njegovoj prilagodljivosti, odnosno mogućnostima uvođenja novih opcija ili njihovog sužavanja. 

ApaOne CMS

ApaOne je nedavno unapredio svoj CMS, poboljšanjem njegovog izgleda i funkcionalnosti. Uvedeno je više modula, ali funkcionalnost nije ugrožena. Naprotiv, sistem je pojednostavljen za korišćenje i veoma pregledan.  Stalna kontrola nad sadržajem, omogućuje da se greške odmah isprave. Njegova proširivost je izuzetna, pa zadovoljava potrebe različitih klijenata, od onih koji žele sajt sa jednom stranicom, do on lajn prodavnica.

Unošenje tekstualnog sadržaja 

Statičke stranice, odnosno sadržaj na njima, osnova su svakog sajta. Potrebno ih je ispuniti važnim informacijama za one koji sajtu pristupaju.  ApaOne CMS omogućava jednostavan unos podataka, koje na lak način možete uređivati, kao u Wordu. To se odnosi na izgled teksta, kao i pratećeg sadržaja – linkovanja reči, unos fotografija ili video snimaka. Podjednako je jednostavno i njihovo ažuriranje, koje samo zahteva da unete promene snimite. Blog je takođe sadržaj koji je sve prisutniji na sajtovima, kao i odeljak Vesti. CMS vas vodi kroz polja koja su važna za SEO, odnosno optimizaciju sajta i njegovo bolje pozicioniranje na pretraživačima, a potom vam omogućuje uređivanje teksta na već pomenuti način. Trenutno su, uz srpski jezik,  dostupna rešenja za još dva jezika  po želji. Ovde je posebno značajna kategorizacija, odnosno unošenje kategorija po želji, kojom na lak način možete svoj sajt učiniti preglednijim. 

Fotografije i video sadržaj

Osim nezaobilaznih galerija fotografija i video snimaka, koje takođe možete razvrstati po kategorijama, ApaOne CMS daje vam mogućnost da uključite audio ili video plejer na svoj sajt. To znači da možete da imate muziku ili određene snimke na svom sajtu, koji će biti preuzimani , na primer, sa You Tube ili Vimeo sajta. Ovo daje na atraktivnosti i interesantnosti veb stranice. Takođe, postoje opcije za unošenje banera i slajdera, kojima definišete izgled sajta, odnosno ističete ono što vam je važno, što je posebno zanimljivo klijentima koji se bave prodajom ili uslužnim delatnostima. 

Dodaci

U zavisnosti od želja i potreba, CMS može da se proširi. Deo trenutnog sistema su mejlovi sa važnim informacijama za korisnike (Newsletter), statistike, rezervacije, ankete, lociranje na mapi, ocenjivanje proizvoda i usluga i tako dalje. Svaka od njih kreirana je da sajt učini atraktivnijim i praktičnim, kako za one koji mu pristupaju kao korisnici, tako i za one koji sadržaj uređuju. Izuzetno se vodi računa o povratnoj informaciji, pa tako postoji i opcija ocenjivanja samog CMS-a, odnosno njegovog izgleda i funkcionalnosti. Na osnovu toga veoma lako možete da vidite da li ste na dobrom putu ili je nešto ipak potrebno promeniti. A to ćete, zahvaljujući CMS-u lako, jednostavno i brzo rešiti!

 

Kategorija: Web razvoj

Ostavite komentar

Možda će vas zanimati i:

10 principa efektivnog web dizajna

10 principa efektivnog web dizajna

Na Internetu bi se izreka: „Lepota je u oku posmatrača“ prevodila kao „Efektivan web dizajn se ocenjuje prema korisnika web...
TRIP ADVISOR: Sjajan kanal promocije ukoliko se bavite turizmom ili ugostiteljstvom

TRIP ADVISOR: Sjajan kanal promocije ukoliko se bavite turizmom ili ugostiteljstvom

Za vas koji se bavite turizmom ili ugostiteljstvom spremili smo blog post o Trip Advisoru - o kanalu...

Imate ideju?

Javite nam se da je zajedno ostvarimo.